Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Hergebruik van wachtwoorden controleren en voorkomen

Overzicht: Hergebruik van wachtwoorden controleren

Als Chrome-beheerder kun je voorkomen dat gebruikers hun wachtwoord gebruiken op gevaarlijke websites of op websites die zijn toegestaan door je organisatie. Door te voorkomen dat wachtwoorden op meerdere websites worden gebruikt, is je organisatie beter beschermd tegen hackers.

Opties voor wachtwoordbeveiliging

• Passieve controle: Als een wachtwoord opnieuw wordt gebruikt, wordt dit opgeslagen in het logboek in het lokale bestandssysteem of het Windows®-gebeurtenislogboek zonder dat gebruikers een waarschuwing te zien krijgen. Zie Passieve wachtwoordcontrole instellen voor meer informatie.
  • Actieve detectie: Als gebruikers hun wachtwoord opnieuw gebruiken op phishingwebsites of websites die je niet hebt geautoriseerd, krijgen ze een waarschuwing te zien en wordt ze gevraagd hun wachtwoord te wijzigen. Gebeurtenissen worden opgeslagen in het logboek in het lokale bestandssysteem of het Windows-gebeurtenislogboek. Zie Actieve wachtwoorddetectie instellen voor meer informatie.