Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Praktische tips voor extensie-ontwikkelaars

Dit artikel is bedoeld voor ontwikkelaars die Chrome-extensies maken voor gebruikers in een bedrijf of school.

Als je extensies maakt en publiceert via de Chrome Web Store, volgt je deze ontwikkelrichtlijnen voor Chrome-extensies. De richtlijnen gelden voor extensies die je publiceert voor alle gebruikers op internet (openbaar) en alleen voor gebruikers in je eigen organisatie (privé).

De groepsuitgever gebruiken

Gebruik de groepsuitgever in de Chrome Web Store om de eigenaren van extensies te beheren.

• Houd de groep privé, voeg alleen de mensen toe die de extensie moeten publiceren.
  • Als je geen groepspublicatie kunt gebruiken, gebruik je de e-mailaccounts van je organisatie om extensies te publiceren. Gebruik geen persoonlijke e-mailadressen om extensies te publiceren. Zo voorkom je dat er zich problemen voordoen als de eigenaar van een e-mailadres het bedrijf verlaat.
  • Filter geen e-mails die naar de groep worden gestuurd. Zorg dat iemand binnen je bedrijf de e-mails leest. Zo mis je geen updates of waarschuwingen als een extensie wordt verwijderd omdat deze de regels schendt.

Zie Set up group publishing (De groepsuitgever instellen) voor instructies.

Accounts die extensies aanpassen beveiligen

Voorkom gerichte aanvallen. Zorg dat hackers de extensie niet kunnen hacken en zo malware kunnen pushen naar je gebruikers:

• Stel sterke authenticatie in twee stappen met een beveiligingssleutel in voor accounts. Meer informatie
  • Gebruik het programma 'Geavanceerde beveiliging'. Meer informatie

Zorgen dat je aan de regels voldoet en up-to-date blijven

Houd de codepaden van de extensie up-to-date en zorg dat je voldoet aan de huidige beveiligings- en privacyvereisten. Controleer nieuwe Chrome-versies.

Maak een regel die een hogere prioriteit geeft aan e-mails van @chromium.org-adressen waarvan het onderwerp 'Announcement:' (Mededeling) bevat. Controleer algemene platformupdates voor extensies. Identificeer ook schadelijke wijzigingen en regressies voordat deze bij je gebruikers terecht komen door extensies te ontwikkelen en testen op zowel het Stabiele als het Canary-kanaal van Chrome.