Een Chrome-appverzameling maken

Dit artikel is bedoeld voor beheerders van Chrome en Chrome-apparaten for Business en Education.

Chrome Web Store

Als beheerder kunt u een verzameling Chrome-apps en -extensies aanraden aan gebruikers in uw organisatie. U kunt openbare en privé-apps toevoegen aan een verzameling. Privé-apps, die alleen beschikbaar zijn voor uw gebruikers en mensen waarmee u de link deelt, staan samen met openbare apps in de Chrome Web Store. U kunt ook apps en extensies voor bedrijven toevoegen om uw bedrijf te beheren en te laten groeien.

Een verzameling maken en bewerken

Een verzameling maken

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apparaten.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apparaten te zien.

3. Klik op Chrome-beheer en dan Instellingen voor gebruikers en browsers.
  4. Kies links de organisatie-eenheid waarvoor je de verzameling wilt maken.
  5. Scrol naar Startpagina Chrome Web Store.
  6. Kies de standaard startpagina voor de Chrome Web Store:
    • De standaard homepage gebruiken: gebruikers gaan naar de homepage van de Chrome Web Store.
    • De verzameling 'Voor je_domein.com' gebruiken: gebruikers gaan naar de verzameling van je organisatie in de Chrome Web Store.
    • Een onderstaande aangepaste pagina gebruiken: specificeer een Chrome Web Store-URL waar je wilt dat je gebruikers naartoe worden geleid.
  7. Kies welke privé-apps in de verzameling moeten worden opgenomen.
  8. (Optioneel) Als u de naam van deze verzameling wilt wijzigen, voert u de nieuwe naam in het naamvak van de verzameling in.
  9. Voeg apps en extensies toe aan de verzameling.
  10. Klik op Opslaan.

Apps of extensies toevoegen

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apparaten.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apparaten te zien.

3. Klik op Chrome-beheer en dan Instellingen voor gebruikers en browsers.
  4. Kies de organisatie-eenheid met de verzameling waaraan je apps of extensies wilt toevoegen.
  5. Scrol naar Aanbevolen apps en extensies en klik op Beheren.
  6. (Optioneel) Ga als volgt te werk om een openbare app of extensie toe te voegen:
    1. Klik op Chrome Web Store.
    2. Voer de naam van de app of extensie in of zoek op onderwerp en druk op Enter.
    3. Klik naast de app of extensie op Toevoegen.
  7. (Optioneel) Ga als volgt te werk om een privé-app of -extensie toe te voegen:
    1. Klik op Domein-apps.
    2. (Optioneel) Filter op de naam van de app of extensie en druk op Enter.
    3. Klik naast de app of extensie op Toevoegen.
      Wanneer gebruikers privé-apps in de Chrome Web Store bekijken, staat rechtsonder naast het app-pictogram een grijs slotje.
  8. (Optioneel) Ga als volgt te werk om een app of extensie voor bedrijven toe te voegen:
    1. Klik op Apps voor bedrijven of Extensies voor bedrijven.
    2. Klik naast de app of extensie die u wilt toevoegen op Toevoegen. U kunt ook op Alle toevoegen klikken om ze allemaal toe te voegen.
  9. Klik op Opslaan.
  10. Klik onder aan de Beheerdersconsole op Opslaan om te bevestigen.

Als u de gewenste app of extensie niet in de lijst ziet staan, kunt u ernaar zoeken. Er kunnen maximaal 100 apps en extensies tegelijk worden weergegeven.

Apps of extensies verwijderen

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apparaten.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apparaten te zien.

3. Klik op Chrome-beheer en dan Instellingen voor gebruikers en browsers.
  4. Kies de organisatie-eenheid met de apps of extensies die je wilt verwijderen.
  5. Scrol naar Aanbevolen apps en extensies en klik op Beheren.
  6. Klik naast de app of extensie op Verwijderen.
  7. Klik op Opslaan.
  8. Klik onder aan de Beheerdersconsole op Opslaan om te bevestigen.