Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Apparaten controleren via derden

Voor beheerders die ChromeOS-apparaten voor een bedrijf beheren.

Als Chrome-beheerder kunt u de werking en status van ChromeOS-apparaten controleren. Je kunt dit doen met tools van een goedgekeurde zakelijke apparaattelemetriepartner.

De partner heeft toegang tot ChromeOS-apparaatgegevens, zoals de staat van de batterij, de schijfcapaciteit, de temperatuur van het apparaat en gekoppelde gebruikersgegevens. De partner kan contact met je opnemen over hoe je de status van een apparaat goed kunt houden of kunt verbeteren.

Voordat u begint

• HP Device as a Service (DaaS) is momenteel de enige goedgekeurde zakelijke partnertool voor apparaattelemetrie voor ChromeOS-apparaten.
  • Je moet licenties kopen die zijn vereist door de partner. Je moet ook Chrome Enterprise Upgrade bestellen een upgrade kopen voor elk apparaat dat je wilt beheren.

Zakelijke apparaattelemetriecontrole instellen

Stap 1: Apparaatinstellingen voor partnertoegang inschakelen

Apparaten worden automatisch ingeschreven bij de organisatie op het hoogste niveau. Als je partnertoegang niet aanzet voor de organisatie-eenheid op het hoogste niveau, moet je apparaatinschrijving configureren voor een organisatie-eenheid waarvoor partnertoegang aanstaat. Zie Apparaatinschrijving voor meer informatie.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingenand then Apparaatinstellingen.
  3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Ga naar Chrome-beheer: partnertoegang.
  5. Klik op EMM-partners toegang geven tot apparaatbeheer.
  6. Selecteer Chrome-beheer: partnertoegang aanzetten.
  7. Ga akkoord met partnertoegang en klik op OK.
  8. Klik op Opslaan.
Stap 2: Gebruikersinstellingen voor partnertoegang inschakelen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. To apply the setting to all users, leave the top organizational unit selected. Otherwise, select a child organizational unit.
  4. Ga naar Chrome-beheer: partnertoegang.
  5. Klik op EMM-partners toegang geven tot apparaatbeheer.
  6. Selecteer Chrome-beheer: partnertoegang aanzetten.
  7. Ga akkoord met partnertoegang en klik op OK.
  8. Klik op Opslaan.
Stap 3: De toegang inschakelen in de telemetrieconsole voor apparaten

Volg de instructies van de zakelijke apparaattelemetriepartner om de installatie te voltooien en de telemetrieconsole voor apparaten te openen.

De telemetrieconsole voor apparaten niet meer gebruiken

Als je de telemetrieconsole voor apparaten niet meer wilt gebruiken, kun je de OAuth 2.0-autorisatie intrekken door de token in te trekken. Je kunt de toegang van de telemetriepartner tot apparaten ook uitschakelen in de Beheerdersconsole.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingenand then Apparaatinstellingen.
  3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Ga naar Chrome-beheer: partnertoegang.
  5. Klik op EMM-partners toegang geven tot apparaatbeheer.
  6. Selecteer Chrome-beheer: partnertoegang uitzetten.
  7. Klik op Opslaan.
  8. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

9. To apply the setting to all users, leave the top organizational unit selected. Otherwise, select a child organizational unit.
  10. Ga naar Chrome-beheer: partnertoegang.
  11. Klik op EMM-partners toegang geven tot apparaatbeheer.
  12. Selecteer Chrome-beheer: partnertoegang uitzetten.
  13. Klik op Opslaan.
Google en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.