Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Konfigurera Chrome Browser Cloud Management

4. Ange policyer för registrerade Chrome-webbläsare

Gäller Chrome-webbläsare på Windows, Mac och Linux (hanteras via tokenregistrering).

När du har registrerat de Chrome-webbläsare du vill hantera använder du administratörskonsolen för att anpassa policyer.

Ange policyer för registrerade webbläsare.

De policyer du ställer in gäller för alla som använder Chrome, oavsett om de är inloggade eller inte.

Innan du börjar: Om du vill göra inställningar för en viss grupp registrerade Chrome-webbläsare placerar du dem i en organisationsenhet.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avInställningar. Sidan Inställningar för användare och webbläsare öppnas som standard.

Om du har registrerat dig för Chrome Browser Cloud Management öppnar du menyn följt av Webbläsaren Chromeföljt avInställningar.

3. Till vänster väljer du organisationen med de registrerade webbläsare som du vill göra inställningar för.

Välj organisationen på toppnivå om inställningarna ska gälla alla webbläsare. Annars väljer du en underordnad organisation. Läs mer

4. Klicka på inställningen som du vill konfigurera. Läs om varje inställning | Se vanliga policyinställningar

Tips! Hitta snabbt en inställning med hjälp av sökfältet högst upp.

Inställningar som du gör för en organisationsenhet ärvs av webbläsare i underordnade organisationer, om detta inte åsidosätts på lägre nivå. Administratörskonsolen markerar om en inställning är ärvd eller åsidosatt (markerad som Tillämpas lokalt).

5. Klicka på Spara.

Inställningarna tillämpas normalt inom några minuter. Men det kan ta upp till 24 timmar innan de tillämpas för alla.

Förekomst av motstridiga policyer

Om motstridiga policyer har ställts in på flera källor:

• Policyer på datornivå som ställts in med din lokala plattform, exempelvis Windows-grupppolicy, gäller framför registrerade webbläsarpolicyer.
  • Registrerade webbläsarpolicyer gäller framför policyer som anges för användarkonton. Värdena slås inte samman om policyn är en lista.
  • Verifiera att policyer tillämpas genom att öppna chrome://policy på användarens dator.

Mer information finns i Så här fungerar Chrome-policyhanteringen.

Flytta en webbläsare till en annan organisationsenhet

När du registrerar Chrome-webbläsare på administratörskonsolen placeras de automatiskt i den organisationsenhet som kopplats till respektive registreringstoken. Om du vill tillämpa olika inställningar på en uppsättning Chrome-webbläsare placerar du dem i en egen organisationsenhet. Du kan sedan tillämpa inställningar på enbart denna organisationsenhet.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avHanterade webbläsare.

Om du har registrerat dig för Chrome Browser Cloud Management öppnar du menyn följt av Webbläsaren Chromeföljt avHanterade webbläsare.

3. Markera rutan bredvid den webbläsare du vill flytta.
  4. Högst upp klickar du på Flytta.
  5. Välj den organisationsenhet som du vill flytta Chrome till.
  6. Klicka på Flytta.

Nästa steg