Afdrukken op afdrukservers instellen

Als Chrome-beheerder van je organisatie kun je apparaten met Chrome OS configureren om afdruktaken naar zakelijke afdrukservers van derden te verzenden. Een afdrukserver beheert meestal taken voor meerdere printers. Elke printer moet apart worden geconfigureerd op het Chrome-apparaat. Je kunt de configuratie handmatig instellen op de apparaten of een Chrome-beleid gebruiken.

Afdrukservers configureren om meerdere printers te beheren

Een afdrukserver instellen

Een Windows-afdrukserver configureren

Je kunt je Chrome-apparaten configureren om Microsoft® Windows®-afdrukservers te gebruiken. De servers kunnen geavanceerde afdrukfuncties beheren met tools van derden, zoals routing, controle van rapporten en facturering, en veilig afdrukken.

Voordat je begint

• We raden je aan LPD te gebruiken, een standaard afdrukprotocol dat door de meeste Windows-afdrukservers wordt ondersteund.
  • Zorg dat het netwerkverkeer tussen het Chrome-apparaat en de afdrukserver verbindingen toestaat op poort 515 (of op een andere poort als je geen LPD gebruikt).

Een configuratiebestand maken

1. Open een tekstverwerker naar keuze.
  2. Maak een tekstbestand in JavaScript® Object Notation-indeling (JSON) dat de configuratiegegevens voor de afdrukwachtrij bevat.
  3. Sla het bestand op.
  4. Ga naar de Google-beheerdersconsole en upload de configuratie van de afdrukserver. Zie Printers toevoegen voor meer informatie over het uploaden van het configuratiebestand.

Voorbeeldconfiguratie

In de volgende configuratie voor een Windows-afdrukserver wijst het IP-adres 192.0.2.111 naar de afdrukserver en is SolarmoraC2620Wachtrij de naam van de overeenkomstige afdrukwachtrij.

{
        "display_name":"Solarmora LDP prntsrv",

"Description":"Laserprinter derde verdieping",
   "manufacturer":"Solarmora",
   "model":"Solarmora ML-2950",
   "uri":"lpd://192.0.2.111/SolarmoraC2620Wachtrij",
   "ppd_resource":{"effective_model":"Solarmora ML-2950"}
   }

Een Linux-afdrukserver configureren

Een Linux-gebaseerde CUPS-afdrukserverconfiguratie gebruikt dezelfde open source afdrukserver als de systeemeigen afdruksoftware op Chrome-apparaten.

Voordat je begint

• We raden je aan het IPP-afdrukprotocol te gebruiken. Dit is gebaseerd op de HTTP-standaard en gebruikt veel van de functies van HTTP.

• Zorg dat het netwerkverkeer tussen het Chrome-apparaat en de afdrukserver verbindingen toestaat op poort 631 (of op een andere poort als je geen IPP gebruikt).

Een configuratiebestand maken

1. Open een tekstverwerker naar keuze.
  2. Maak een tekstbestand in JavaScript® Object Notation-indeling (JSON) dat de configuratiegegevens voor de afdrukwachtrij bevat.
  3. Sla het bestand op.
  4. Ga naar de Google-beheerdersconsole en upload de configuratie van de afdrukserver. Zie Printers toevoegen voor meer informatie over het uploaden van het configuratiebestand.

Voorbeeldconfiguratie

In de volgende configuratie voor een CUPS-afdrukserver wijst het IP-adres 192.0.2.112 naar de afdrukserver en is Altostrat511IPP de naam van de overeenkomstige afdrukwachtrij.

"display_name":"Altostrat IPP prntsrv",
  "description":"Altostrat MX511",
  "Manufacturer":"",
  "Model":"",
  "uri":"ipp://192.0.2.112:631/printers/Altostrat511IPP",
  "uuid":"",
  "ppd_resource":
    "effective_model":"Altostrat MX511de"