Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Chrome-browsergegevens bekijken

For administrators who enroll Windows, Mac, or Linux computers in Chrome Browser Cloud Management.

Als beheerder kun je in de Beheerdersconsole informatie vinden over ingeschreven Chrome-browsers. Je kunt gegevens beoordelen als inschrijfdatums, geïnstalleerde extensies en toegepast beleid.

Browsergegevens bekijken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenBeheerde browsers.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenBeheerde browsers.

3. (Optioneel) Selecteer links een organisatie-eenheid. Standaard worden alle browsers getoond.

Informatie beoordelen over browsers die je beheert

Je kunt de volgende informatie bekijken voor de browsers die je beheert.

Browserinformatie Beschrijving

Naam apparaat

De naam van het apparaat waarop de browser wordt uitgevoerd.

Organisatie-eenheid

De organisatie-eenheid waar de browser bij hoort.

Laatste activiteit

De datum en tijd van de meest recente interactie tussen alle instanties van beheerde Chrome-browsers en de Google-servers.

Dit kunnen bijvoorbeeld inschrijvingsacties, beleidssynchronisatie en rapportage zijn. Dit veld kan worden geüpdatet als het apparaat offline is, bijvoorbeeld als een browser is verplaatst naar een nieuwe organisatie-eenheid.

Browserversie

Het volledige versienummer van de browser.

Updatestatus Geeft aan of er een versieupdate in behandeling is. De update die in behandeling is, geeft aan welke versie van de Chrome-browser wordt geïnstalleerd als de browser opnieuw wordt opgestart.

Aantal extensies

Hoeveel extensies en apps er in de browser zijn geïnstalleerd. Als je op een rij klikt, wordt de pagina met browsergegevens geopend met de details van elke app en extensie.

Aantal beleidsregels

Het aantal beleidsregels dat in de browser is ingesteld. Als je op een rij klikt, wordt de pagina met browsergegevens geopend met de details van elke toegepaste beleidsregel.

OS-versie

Het besturingssysteem van het apparaat waarop de browser wordt uitgevoerd.

Apparaatgebruiker

De naam van de gebruiker die is ingelogd op de computer waarop de browser wordt uitgevoerd.

Item-ID

Je kunt dit veld invullen om beheerde browsers te ordenen. Als je dit veld wilt wijzigen, klik je op een rij om naar de pagina met browsergegevens te gaan.

Locatie

Je kunt dit aangepaste veld invullen om beheerde browsers te ordenen. Als je dit veld wilt bewerken, klik je op een rij om naar de pagina met browsergegevens te gaan.

Registratietijd De datum en tijd waarop de browser is ingeschreven voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser.

Opmerkingen

In dit aangepaste veld kun je opmerkingen toevoegen over beheerde browsers. Als je dit veld wilt bewerken, klik je op een rij om naar de pagina met browsergegevens te gaan.

Browsergegevens bekijken

Als je op een specifieke browserrij klikt, wordt de pagina met browsergegevens geopend. Aan de linkerkant kun je de beheerde browser verplaatsen naar een andere organisatie-eenheid of de beheerde browser verwijderen van het apparaat.

Opmerking: Sommige velden zijn mogelijk niet ingevuld, afhankelijk van of Chrome-browserrapporten aanstaat.

Broweseroverzicht

Linksboven onder de browsernaam staat een overzicht van de browser.

Veld Beschrijving
Laatste beleidssynchronisatie

Laatst vastgelegde datum en tijd waarop browserinstanties zijn gesynchroniseerd met beleidsinstellingen. Dit veld wordt alleen geüpdatet als een browser een rapport uploadt, niet als er een beleidssynchronisatieverzoek is ontvangen.

Nieuwste rapport

Laatste datum en tijd waarop een browserinstantie een rapport naar de Beheerdersconsole heeft gestuurd.

Ingeschreven

De datum en tijd waarop de browser is ingeschreven voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser.

Meest recente Google Update-activiteit

Laatst vastgelegde datum en tijd van de meest recente interactie tussen alle instanties van beheerde Chrome-browsers en Google Update.

Apparaatgegevens

Veld Beschrijving

Naam apparaat

De naam van het apparaat waarop de browser wordt uitgevoerd.

OS-versie

Het besturingssysteem van het apparaat waarop de browser wordt uitgevoerd.

Serienummer

Serienummer van het apparaat.

Apparaatgebruiker

De naam van de gebruiker die is ingelogd op het apparaat waarop de browser wordt uitgevoerd.

Architectuur

De architectuur van het apparaat waarop de browser wordt uitgevoerd.

Apparaat-ID

De unieke ID van het apparaat per inschrijving.

Opmerking: Eerder ingeschreven apparaten die zijn uitgeschreven of gewist, of de fabrieksinstellingen terugzetten, krijgen een nieuwe unieke ID als ze opnieuw worden ingeschreven.

Inschrijvingsdatum

De datum waarop de Chrome-browser is ingeschreven voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser.

Apparaatbeleid

Het aantal beleidsregels voor apparaten dat in de browser is ingesteld. Als je de gegevens van elke toegepaste beleidsregel wilt zien, scroll je op de pagina met browsergegevens naar Toegepast browserbeleiden danApparaatbeleid.

Browsers en profielen

Veld Beschrijving

Pad

Locatie van het Chrome-browserbestand.

Kanaal

Het releasekanaal van de browser.

Geïnstalleerde versie

De laatst gemelde versie van de Chrome-browser.

Update van versie in behandeling

De versie van de Chrome-browser die wordt geïnstalleerd als de browser opnieuw wordt opgestart.

Laatste status

De laatste datum en tijd waarop de Chrome-browser een statusupdate naar de Beheerdersconsole heeft gestuurd.

Profielen

Het aantal browserprofielen dat is ingesteld.

Als je op een browserrij klikt, ontdek je meer informatie over specifieke geïnstalleerde profielen.

Profielnaam

Naam van het gebruikersprofiel.

Gebruiker

Het e-mailadres van de persoon die is ingelogd bij het profiel. Alleen beschikbaar als het profiel een ingelogde gebruiker bevat.

Directory

Het profielpad van de gebruiker.

Laatste rapport

Laatste datum en tijd waarop een browserinstantie een rapport naar de Beheerdersconsole heeft gestuurd.

Laatste beleidssynchronisatie

Laatst vastgelegde datum en tijd waarop browserinstanties zijn gesynchroniseerd met de beleidsinstellingen. Dit veld wordt alleen geüpdatet als een browser een rapport uploadt, niet als er een beleidssynchronisatieverzoek is ontvangen.

Profielbeleid

Het aantal profielbeleidsregels dat is ingesteld in de browser.

Extensies

Het aantal extensies dat is geïnstalleerd in de browser.

Geïnstalleerde apps en extensies

Veld Beschrijving

Naam

De naam, het icoon en de link van de app of extensie om deze te bekijken in de Chrome Web Store.

Status

De status van de app of extensie: Aan of Uit.

Versie

Het versienummer van de app of extensie.

Installatietype

Hoe de app of extensie is geïnstalleerd:

• beheerder: geïnstalleerd via beheerdersbeleid
  • ontwikkeling: uitgepakt geladen in de ontwikkelaarsmodus
  • meerdere: op verschillende manieren geïnstalleerd in verschillende browsers of gebruikersaccounts
  • normaal: normaal geïnstalleerd via een crx-bestand
  • overig: op een andere manier geïnstalleerd
  • sideload: geïnstalleerd door andere software op het apparaat

Browserversie en -kanaal

De huidige browserversie en het huidige kanaal waarin de app of extensie is geïnstalleerd.

Profiel

De naam van het profiel waarin de app of extensie is geïnstalleerd.

Toegepast browserbeleid (apparaat- en profielbeleid)

Veld Beschrijving

Naam

De unieke naam van het beleid.

Bron

Dit zijn mogelijke waarden:

• Apparaatbeleid in de cloud
  • Lokaal apparaatbeleid
  • Gebruikersbeleid in de cloud
  • Onbekende bron

Status

Dit zijn mogelijke waarden:

• Toegepast
  • Beëindigd
  • Ongeldig

Waarde

De waarde die is ingesteld voor het beleid.

Plug-ins

Veld Beschrijving

Naam

De naam van de plug-in.

Bestandsnaam

De bestandsnaam van de plug-in.

Browserkanaal

Het browserkanaal waarin de plug-in beschikbaar is.

Beschrijving

Beschrijving van de plug-in.

Aangepaste velden

Als je een van deze velden wilt bewerken, klik je op Bewerken .

Veld Beschrijving

Item-ID

De unieke ID van het apparaat.

Gebruiker

Het e-mailadres van de persoon die het apparaat gebruikt.

Locatie

Het adres of de locatie van het apparaat.

Opmerkingen

Hierin komt speciale informatie te staan over een apparaat. Je kunt deze informatie later gebruiken als je browsers zoekt.

Zoeken naar browsers

In het zoekvak kun je zoeken naar specifieke browsers in je organisatie. Er wordt standaard gezocht in alle velden, inclusief informatie op de pagina met browsergegevens. Je kunt de zoekopdracht beperken tot een specifiek veld door een filter te gebruiken. Als je bijvoorbeeld alleen wilt zoeken naar browsers waarbij de naam van het apparaat overeenkomt met GEBRUIKER5, gebruik je het filter Naam apparaat.

Er zijn ook enkele aanvullende filters waarmee je kunt zoeken met informatie die wordt weergegeven op de pagina met browsergegevens.

Filternaam Beschrijving

Gebruiker

Zoekt in het veld Gebruiker op de pagina met browsergegevens.
Opmerking: Het filter Gebruiker is niet hetzelfde als het filter Apparaatgebruiker.

Inschrijvingstijd

Filtert op de datum waarop de browser is geregistreerd. Deze datum staat in het veld Inschrijfdatum op de pagina met browsergegevens. Gebruik deze optie om exacte datums en overeenkomstbereiken te zoeken.

OS-platform

Filteren op besturingssysteem. Windows, Mac etc.

OS-versie

Filtert op de versie van het besturingssysteem die op de pagina met browsergegevens staat, zoals 10.0.17134.165. Dit filter kan samen worden gebruikt met het filter OS-platform om te filteren op een specifieke OS en een specifieke versie van deze OS.

Architectuur

Filtert op de architectuur van de computer waarop de browser wordt uitgevoerd. Deze informatie staat in het veld Architectuur op de pagina met browsergegevens.

Inschrijftoken

Filtert op de inschrijftoken waarmee de browser is ingeschreven. Je vindt de token op de pagina met browsergegevens onder Apparaatbeleid met de indeling abcd1234-a1a1-xyxy-aaaa-1234abcd.

Laatste rapport

Filtert op de datum waarop het beleid voor het laatst is gesynchroniseerd met de browser. Gebruik deze optie om exacte datums en overeenkomstbereiken te zoeken.

Laatste beleidssynchronisatie

Filtert op de datum waarop het beleid voor het laatst is gesynchroniseerd met de browser. Gebruik deze optie om exacte datums en overeenkomstbereiken te zoeken.

Zoektips

• Zoekopdrachten zijn niet hoofdlettergevoelig, tenzij anders aangegeven.
  • Je kunt meerdere zoektermen toevoegen, gescheiden door spaties. De tabel wordt vernieuwd en er worden alleen browsers weergegeven die overeenkomen met alle zoektermen.
  • Je kunt zoeken naar een exacte overeenkomst voor tekenreeksen van 3 tekens of langer. Je kunt termen scheiden door witruimte, koppeltekens en punten. Als de naam van een apparaat bijvoorbeeld GEBRUIKER5-W is, krijg je wel het juiste resultaat als je zoekt naar gebruiker5-W en GEBRUIKER, maar niet als je zoekt naar GEBRUIKER.