Hantera Chrome-webbläsartillägg i administratörskonsolen

For administrators who enroll Windows, Mac, or Linux computers in Chrome Browser Cloud Management.

När du hanterar registrerade Chrome-webbläsare från administratörskonsolen kan du se detaljer om användarnas installerade tillägg på listan över webbläsare.

Se Chrome-webbläsartillägg

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Enheter följt av Chrome-hantering från startsidan för administratörskonsolen.

Om du inte ser Enheter på startsidan klickar du på Fler kontroller längst ned.

3. Klicka på Lista över webbläsartillägg.

Granska tillägg i webbläsare du hanterar

Du kan se följande detaljer för varje tillägg som installerats i de webbläsare du hanterar.

Klicka på ett tillägg för att se detaljer inklusive tilläggs-id, en länk för att visa det i Chrome Web Butik (om tillämpligt) och en lista över dess begärda behörigheter.

Tilläggsinformation

Beskrivning

Tilläggets namn Namn och ikon för tillägget.
Version Den version av tillägget som installerats. Om flera versioner av samma tillägg har installerats i webbläsare som du hanterar visas de på separata rader i tabellen.
Installationstyp

Beskriver hur tillägget har installerats, inklusive:

• admin: Tillägget har installerats på grund av en administratörspolicy.
  • utveckling: Tillägget har laddats uppackat i i utvecklarläge.
  • normal: Tillägget har installerats normalt av en. CCX-fil.
  • sidladdning: Tillägget har installerats av annan programvara på datorn.
  • annat: Tillägget har installerats på annat sätt.
  • flera: Tillägget har installerats på olika sätt i olika webbläsare eller användarkonton.
Installerat Antal webbläsare där den angivna versionen av tillägget är installerad. Inkluderar antalet inaktiverade och tvångsinstallerade tillägg.
Inaktiverad Antal webbläsare där den angivna versionen av tillägget är installerad men inaktiverad.
Tvingad Antal webbläsare där den angivna versionen av tillägget är tvångsinstallerad av administratören.
Behörigheter Antalet behörigheter som har begärts av tillägget. Om du klickar på en rad beskriver en sidopanel var och en av de begärda behörigheterna.

Tvångsinstallera eller blockera ett tillägg

Du kan blockera eller tvångsinstallera tillägg i listan direkt från den här sidan. Håll muspekaren över en rad så ser du alternativet att blockera eller tvångsinstallera ett tilägg.

• Blockera: Om du blockerar ett tillägg tas det bort från alla webbläsare i den valda organisationsenheten. Inga webbläsare i organisationsenheten kan installera tillägget.
  • Tvångsinstallera: Tvångsinstallation av ett tillägg på alla webbläsare i den valda organisationsenheten. Inga webbläsare i organisationsenheten kan avinstallera eller inaktivera tillägget.

Sök efter tillägg

Använd sökrutan när du vill söka efter specifika tillägg. Som standard görs en sökning efter namn, version och tilläggs-id, men du kan begränsa din sökning till ett visst fält med hjälp av en operator. Om du bara vill söka efter tillägg med aviseringsbehörigheten söker du efter ”permission:notifications”. Sökningarna är skiftlägeskänsliga.

Sökoperator Beskrivning
id Matchar den angivna strängen mot id-numret på i tilläggets sidopanel.
Exempel: id:abcdefghijklmnopqrstuvwxyz
version Matchar versionen av tillägget.
Exempel: version:1.1 visar tillägg med version 1.1 och 1.1.5
name Matchar namnet på tillägget. Lägg i flera ord inom citationstecken om du vill söka efter en fras.
Exempel: name:gmail
Exempel: name:”google drive”
permission Matchar behörigheterna som anges i sidopanelen för tillägget. Varje term måste matcha en behörighet fullt ut. Lägg i flera ord inom citationstecken om du vill söka efter en fras.
Exempel: permission:identity permission:management visar tillägg med både identitets- och hanteringsbehörigheter
install_type Matchar hur ett tillägg installerades.
Exempel: install_type:admin