Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Visa användningsuppgifter för appar och tillägg

För administratörer som hanterar webbläsaren Chrome eller Chrome OS-enheter för ett företag eller en skola.

Som administratör kan du använda Googles administratörskonsol för att se information om appar och tillägg som är installerade på användarnas registrerade Chrome-webbläsare och ChromeOS-enheter.

Om du vill se ytterligare information klickar du på en app eller ett tillägg för att öppna sidan med appinformation. Mer information finns i Visa ytterligare information om en app eller ett tillägg.

Innan du börjar

Visa rapport

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från Administratörskonsolen öppnar du Meny följt av Enheterföljt avChromeföljt avRapporterföljt avAnvändning av appar och tillägg.
  3. (Valfritt) Välj en organisationsenhet till vänster. Alla tillägg visas som standard.
Obs! Om inga tillägg visas kontrollerar du att filtret Senaste aktivitet inte används. Om det gör det tar du bort det.

Granska användningen av appar och tillägg

Du kan visa följande information för varje app som är installerad i registrerade Chrome-webbläsare och ChromeOS-enheter som du hanterar.

App- och tilläggsinformation

Beskrivning

Aviseringar

Framhäv viktig information om ett tillägg:

• Har tagits bort från Chrome Web Store under de senaste 28 dagarna
  • Manifest V2 fasas ut inom kort
Appens namn Appens namn och ikon.
Apptyp

Anger om appen är:

• Android-app
  • Chrome-app
  • Chrome-tillägg
  • Tema
  • Webbapp
Installationstyp

Beskriver hur appen har installerats:

• admin – har installerats av en administratörspolicy
  • utveckling – har laddats uppackad i utvecklarläge
  • flera – har installerats på olika sätt på olika webbläsare, enheter eller användarkonton.
  • normal – har installerats normalt av en. CCX-fil.
  • annat – har installerats på annat sätt
  • sidladdning – har installerats av annan programvara på datorn.
Chrome webbshop

Beskriver statusen för uppgifterna i Chrome Web Store:

1. Publicerat – inkluderar alla synlighetsalternativ: offentlig, olistad och privat. Mer information finns i Ställa in synligheten.
  2. Borttaget från publicering av utvecklaren – har tagits bort av tilläggsutvecklaren. Mer information finns i Hur tar jag bort mina uppgifter från butiken?.
  3. Borttaget av Google – har tagits bort av Chrome Web Store på grund av en policyöverträdelse eller skadlig programvara. Mer information finns i Borttagning.
  4. Ingen uppgift på CWS – publicerades aldrig i Chrome Web Store.
  5. Utvecklarkontot har raderats – tilläggsutvecklaren har raderat sitt utvecklarkonto i Chrome Web Store.
Installationer Antal webbläsare eller ChromeOS-enheter där appen har installerats.
Behörighet Antalet behörigheter som har begärts av appen.
Manifestversion

Versionsnumret i manifestet, om det har rapporterats, och antalet appinstallationer för webbläsare och användare.

En varningsikon visas för tillägg som fortfarande använder Manifest V2. Läs mer om tidslinjen för Manifest V2-stöd.

App-id Id för appen i Chrome Web Store eller Google Play.

Om du klickar på en apprad öppnas en sida där du kan se ytterligare information.

App- och tilläggsinformation

Beskrivning

Installationspolicy

Visar installationsprincipen som har angetts för appen.

Du kan även ställa in eller ändra installationspolicyn och visa och ställa in ytterligare konfigurationer här. Mer information finns i Ange app- och tilläggspolicyer.

Information Appinformation inklusive id och en länk för att visa den i Chrome Web Store eller Google Play (om tillämpligt).
Begärda behörigheter

Lista över de behörigheter som appen begär. En lista över tillgängliga behörigheter finns här:

Begärd webbplatsåtkomst Lista över webbplatser som appen eller tillägget begär åtkomst för att läsa eller ändra data på.
Installationer en lista över webbläsare och användare som har appen eller tillägget installerat samt antal installationer efter version
Installationsförfrågningar En lista över installationsförfrågningar från organisationsenheter för appen. Du kan även ställa in installationspolicyer genom att välja ett alternativ på listan Ange installationspolicy.

Tvångsinstallera eller blockera en app eller ett tillägg

Du kan blockera eller tvångsinstallera appar direkt från användningsrapporten för appar och tillägg.

1. Håll muspekaren över en rad.
  2. Klicka på Åtgärder-menyn .
  3. Välj ett alternativ:
    • Blockera – Chrome tar bort appen från alla webbläsare och ChromeOS-enheter i den valda organisationsenheten. Inga webbläsare eller ChromeOS-enheter i organisationsenheten kan installera den.
    • Tvångsinstallera – Chrome installerar appen på alla webbläsare och ChromeOS-enheter i den valda organisationsenheten. Inga webbläsare eller ChromeOS-enheter i organisationsenheten kan avinstallera eller inaktivera detta.

Sök efter tillägg

Använd sökrutan om du vill söka efter en specifik app. Du kan använda de förinställda söktermerna för att söka efter:

• Senaste aktivitet
  • Appens namn
  • Apptyp
  • Installationstyp
  • Behörighet
  • Antal installationer
  • Antal behörigheter
  • Manifestversion
  • App-id

Ladda ned användningsrapportdata för appar och tillägg

Du kan ladda ned användningsrapporten för appar och tillägg som en CSV-fil.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från Administratörskonsolen öppnar du Meny följt av Enheterföljt avChromeföljt avRapporterföljt avAnvändning av appar och tillägg.
  3. (Valfritt) Välj en organisationsenhet till vänster. Alla tillägg visas som standard.
  4. Klicka på Exportera längst upp till höger.
    När det är klart ser du en länk uppe till höger under Dina uppgifter.
  5. Klicka på Ladda ned CSV.
  6. Använd Google Kalkylark eller önskat kalkylprogram för att öppna CSV-filen. Mer information finns i Importera datamängder och kalkylark.

Kända problem

Filtret Senaste aktivitet är inte tillgängligt i sidofältet

Filtret Senaste aktivitet som du kan använda på huvudrapportsidan är ännu inte tillgängligt i sidopanelen. Därför kan vissa installationsantal i sidopanelen skilja sig åt från antalet installationer på huvudrapportsidan. Vi arbetar med att lägga till antal installationer i sidopanelen i en kommande version.

Rapportdata återspeglar inte den senaste användningen

Appar kan saknas för enheter som har rapporterats under de senaste sex timmarna. Vi arbetar aktivt för att åtgärda detta i en kommande version.

Google samlar data på olika sätt för ChromeOS och webbläsaren Chrome

För ChromeOS-enheter samlar vi in data utifrån vilken organisationsenhet den inloggade användaren tillhör. Om en användare till exempel installerar ett visst tillägg på flera ChromeOS-enheter räknas bara en installation. Om flera användare installerar ett visst tillägg på en delad ChromeOS-enhet räknas dock varje installation separat.

För Chrome Browser Cloud Management samlar vi in data baserat på vilken organisationsenhet den registrerade enheten tillhör. Så även om flera användare installerar ett visst tillägg på en delad enhet räknas endast en installation. Om en användare installerar ett tillägg på flera registrerade enheter räknas varje installation separat.

Antalet behörigheter

Antalet behörigheter som visas i rapporten Användning av appar och tillägg kan variera när du jämför det med listan över behörigheter på sidan med appinformation. Vi jobbar på att åtgärda detta i framtiden, men för att se de senaste behörigheterna som begärs för en app föreslår vi att du tittar på appens informationssida. Mer information finns i Visa ytterligare information om en app eller ett tillägg.

Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.