Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Snelstartgids voor de Chrome-browser (Mac)

3. Apps installeren

Je kunt Chrome-apps en -extensies automatisch laten installeren op de Mac-computers van je gebruikers. Je kunt ook bepalen welke apps of extensies ze zelf kunnen installeren. Je stelt een standaardbeleid (ExtensionSettings) in voor alle apps en extensies. Als je daarna een specifieke app of extensie wilt aanpassen, kun je de standaardinstellingen overschrijven. Als je apps in de cloud wilt installeren, kun je Cloudbeheer voor de Chrome-browser gebruiken.

Stap 1: Het configuratiebestand updaten

Doe het volgende in uw voorkeursbewerker voor XML-bestanden:

1. Open het configuratieprofiel van de Chrome-browser.
  2. Voeg de sleutel ExtensionSettings toe of update deze.
  3. Stel het gewenste app- en extensiebeleid in (meer informatie staat hieronder).

Stap 2: Beleid instellen

Als je wilt bepalen hoe apps en extensies via de Chrome-browser worden geïnstalleerd, kun je twee soorten beleid instellen:

• Standaardbeleid dat voor alle apps en extensies geldt. Gebruik de waarde *.
  • (Optioneel) Aangepast beleid voor afzonderlijke apps en extensies. Gebruik de app- of extensie-ID .

Je kunt bepalen of een app of extensie wordt geblokkeerd, toegestaan of automatisch wordt geïnstalleerd op apparaten. Het beleid ExtensionInstallForcelist wordt hierdoor overschreven.

Stel in het beleid ExtensionSettings de installatiemodus in op een van de volgende opties:

Je kunt bepalen of een app of extensie wordt geblokkeerd, toegestaan ​​of automatisch wordt geïnstalleerd op apparaten. Het beleid ExtensionInstallForcelist wordt hierdoor overschreven.

Stel in het beleid ExtensionSettings de installatiemodus in op een van de volgende opties:

• allowed (toegestaan): Gebruikers kunnen apps en extensies installeren uit de Chrome Web Store. Dit is de standaard als er geen installatiemodus wordt ingesteld.
  • blocked (geblokkeerd): Gebruikers kunnen geen apps of extensies installeren uit de Chrome Web Store. Je kunt een aangepaste foutmelding opgeven waarin je gebruikers laat weten dat de app of extensie is geblokkeerd (meer informatie staat hieronder).
  • force_installed (afgedwongen_geïnstalleerd): Extensies die je opgeeft, worden automatisch geïnstalleerd zonder dat gebruikers daar iets voor hoeven te doen. Gebruikers kunnen deze extensies niet uitschakelen of verwijderen. Je moet ook de downloadlocatie van de extensie opgeven (meer informatie staat hieronder).
  • normal_installed (normaal_geïnstalleerd): Extensies die je opgeeft, worden automatisch geïnstalleerd zonder dat gebruikers daar iets voor hoeven te doen. Gebruikers kunnen deze extensies uitschakelen. Je moet ook de downloadlocatie van de extensie opgeven (meer informatie staat hieronder).

Voorbeeld van de installatiecode

In het voorbeeld zie je hoe je het volgende doet:

• Google Offline Documenten (ghbmnnjooekpmoecnnnilnnbdlolhkhi) en Google Keep (lpcaedmchfhocbbapmcbpinfpgnhiddi) automatisch laten installeren op apparaten van gebruikers.
  • Gebruikers toestaan Keep uit te zetten, maar Offline Documenten niet.
  • Gebruikers toestaan Google Agenda (gmbgaklkmjakoegficnlkhebmhkjfich) te installeren uit de Chrome Web Store.
  • Voorkomen dat gebruikers andere apps of extensies installeren.

<key>ExtensionSettings</key>
<dict>
 <key>*</key>
 <dict>
   <key>installation_mode</key>
   <string>blocked</string>
 </dict>
 <key>nckgahadagoaajjgafhacjanaoiihapd</key>
 <dict>
   <key>installation_mode</key>
   <string>force_installed</string>
   <key>update_url</key>
   <string>https://clients2.google.com/service/update2/crx</string>
 </dict>
 <key>lpcaedmchfhocbbapmcbpinfpgnhiddi</key>
 <dict>
   <key>installation_mode</key>
   <string>normal_installed</string>
   <key>update_url</key>
   <string>https://clients2.google.com/service/update2/crx</string>
 </dict>
 <key>gmbgaklkmjakoegficnlkhebmhkjfich</key>
 <dict>
   <key>installation_mode</key>
   <string>allowed</string>
 </dict>
</dict>