Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Voorkomen dat Chrome-extensies webpagina's aanpassen

Voor beheerders die Chrome-beleid beheren via de Google-beheerdersconsole.

Als Chrome Enterprise-beheerder kun je voorkomen dat de webpagina's van je organisatie worden aangepast door Chrome-apps en -extensies. Aanpassingen zijn bijvoorbeeld scriptinjectie, toegang tot cookies en aanpassingen van webverzoeken. Als je ontwikkelaars bijvoorbeeld code hosten in een code-opslagplaats van derden, kun je voorkomen dat Chrome-extensies die code stelen of aanpassen door de webpagina-URL van de opslagplaats te blokkeren.

Opmerking: Je kunt maximaal 100 URL's blokkeren of toestaan. Als je instellingen wilt maken voor een specifieke groep gebruikers of ingeschreven Chrome-browsers, plaats je de gebruikersaccounts of browsers in een groep of organisatie-eenheid. Alleen gebruikersaccounts kunnen worden toegevoegd aan groepen. Zie Groepen en Een organisatie-eenheid toevoegen voor meer informatie.

Beleid instellen in de Beheerdersconsole

Kan worden toegepast op ingelogde gebruikers op elk apparaat of ingeschreven browsers op Windows, Mac of Linux. Zie Begrijpen wanneer de instellingen gelden voor meer informatie.

Je kunt toestaan of voorkomen dat alle apps webpagina's kunnen aanpassen die je opgeeft. Je kunt ook specifieke apps toestaan of blokkeren. Beheerders gebruiken meestal een combinatie van beleidsregels. Je kunt bijvoorbeeld de eerste reeks stappen hieronder volgen om te voorkomen dat apps in het algemeen webpagina's kunnen aanpassen. Daarna kun je de tweede reeks stappen volgen om specifieke apps wel toestemming te geven deze aan te passen, als uitzonderingen.

Stap 1: Voorkomen of toestaan dat alle apps pagina's kunnen aanpassen

Je kunt instellen dat apps geen enkele pagina in je domein kunnen wijzigen (die je opgeeft onder Geblokkeerde URL's), behalve specifieke pagina's die je opgeeft onder Toegestane URL's.

Bij deze stappen gaan we ervan uit dat je bekend bent met het maken van Chrome-instellingen in de beheerdersconsole.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenApps en extensiesand thenGebruikers en browsers.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenApps en extensiesand thenGebruikers en browsers.

3. (Alleen gebruikers) Doe het volgende om de instelling toe te passen op een groep:
    1. Selecteer Groepen.
    2. Selecteer de groep waarop je de instelling wilt toepassen.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Klik rechts op Aanvullende instellingen Instellingen.
  6. Ga naar Aanvullende app-instellingen.
  7. Vul bij Rechten en URL's maximaal 100 webpagina-URL's in, als volgt:
    • Runtime geblokkeerd voor hosts: URL's van pagina's die apps niet mogen wijzigen.
    • Runtime toegestaan voor hosts: URL's van pagina's die apps wel mogen wijzigen. Deze toegang geldt zelfs als de URL's ook op de lijst Geblokkeerde URL's staan.
      Zie Syntaxis voor geblokkeerde of toegestane URL's (hieronder) voor de URL-syntaxis.
  8. Klik op Opslaan. Als je een onderliggende organisatie-eenheid hebt geconfigureerd, kun je mogelijk de instellingen van de bovenliggende organisatie-eenheid Overnemen of Overschrijven.
Stap 2: Voorkomen of toestaan dat één app pagina's kan aanpassen

Bij deze stappen gaan we ervan uit dat je bekend bent met het maken van Chrome-instellingen in de beheerdersconsole.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Apparatenand then Chromeand then Apps en extensies. De pagina Overzicht wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenApps en extensies.

3. Klik op Gebruikers en browsers of Beheerde gastsessies.
  4. (Alleen gebruikers) Doe het volgende om de instelling toe te passen op een groep:
    1. Selecteer Groepen.
    2. Selecteer de groep waarop je de instelling wilt toepassen.
  5. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  6. Ga in de lijst met apps naar de app waarvoor je beleid wilt instellen en klik erop.
    Als de app niet in de lijst staat, voeg je deze toe. Zie Apps toevoegen voor meer informatie.
  7. Vul rechts, bij Rechten en URL-toegang, maximaal 100 webpagina-URL's in. Dit doet u zo:
    • Runtime geblokkeerd voor hosts: URL's van pagina's die apps niet mogen wijzigen.
    • Runtime toegestaan voor hosts: URL's van pagina's die apps wel mogen wijzigen. Deze toegang geldt zelfs als de URL's ook op de lijst Geblokkeerde URL's staan.
      Zie Syntaxis voor geblokkeerde of toegestane URL's (hieronder) voor de URL-syntaxis.
  8. Klik op Opslaan. Als je een onderliggende organisatie-eenheid hebt geconfigureerd, kun je mogelijk de instellingen van de bovenliggende organisatie-eenheid Overnemen of Overschrijven.
Syntaxis voor geblokkeerde of toegestane URL's

Als je de stappen hierboven uitvoert, voer je hostpatronen in om Geblokkeerde URL's en Toegestane URL's op te geven.

De indeling van hostpatronen is [http|https|*]://[subdomain|*].[hostname|*].[eTLD|*], waarbij

• [http|https|*], [hostnaam|*] en [eTLD|*] zijn vereist en
  • [subdomein|*] optioneel is.
Geldige hostpatronen Komt overeen met Komt niet overeen met
 *://*.example.* http://example.com
https://test.example.co.uk
https://example.google.com
http://example.google.co.uk
http://example.* http://example.com http://example.ly https://example.com
http://test.example.com
http://example.com http://example.com https://example.com
http://test.example.co.uk
http://*.example.com http://example.com
http://test.example.com
http://t.t.example.com
https://example.com
https://test.example.com
http://example.co.* http://example.co.com
http://example.co.co.uk
http://example.co.uk
http://*.test.example.com http://t.test.example.com
http://test.example.com
http://not.example.com
*://* Alle URL's

Ongeldige hostpatronen

• http://t.*.example.com
  • http*://example.com
  • http://*example.com
  • http://example.com/
  • http://example.com/*

Voorbeelden

Dit zijn enkele veelgebruikte situaties waarin je de bovenstaande stappen en syntaxisinstructies kunt gebruiken.

Google Translate gebruiken voor specifieke websites

Stel dat je wilt dat bepaalde websites voor gebruikers worden vertaald met Google Translate.

Ga als volgt te werk

1. Volg de stappen om te voorkomen of toe te staan dat één app webpagina's wijzigt
  2. Selecteer de Chrome-app Google Translate.
  3. Voer *://* in onder Geblokkeerde URL's
  4. Voer onder Toegestane URL's de URL's in van de specifieke websites die gebruikers moeten kunnen zien in een andere taal. Kijk hierboven voor de syntaxis: Syntaxis voor geblokkeerde of toegestane URL's.
Alleen interne apps toestaan pagina's in je domein aan te passen

Je organisatie heeft meerdere domeinen, zoals example.com, example.info en example.co.uk. Je wilt voorkomen dat Chrome-apps en -extensies webpagina's in deze domeinen aanpassen, maar één interne app wel toestaan dit te doen.

Ga als volgt te werk

1. Stel in dat apps en extensies in het algemeen geen pagina's mogen aanpassen in je domein:
    1. Volg de stappen om te voorkomen of toe te staan dat alle apps webpagina's kunnen wijzigen.
    2. Voer *://.example.* in onder Geblokkeerde URL's.
  2. Een specifieke app of extensie toestaan:
    1. Volg de stappen om te voorkomen of toe te staan dat één app webpagina's wijzigt.
    2. Selecteer de privé-app van je organisatie.
    3. Voer *://* in onder Toegestane URL's.
Aanpassen wat gebruikers kunnen installeren en waar ze toegang toe hebben

Stel dat je apps en extensies wilt valideren die je gebruikers installeren. Je wilt ook opgeven tot welke webpagina's apps en extensies toegang hebben, namelijk:

• Extensie1 heeft alleen toegang tot pagina's die zijn beveiligd met Transport Layer Security (TLS) op private.example.com.
  • Extensie2 heeft toegang tot onversleutelde pagina's op public.example.com.

Ga als volgt te werk

1. Stel in dat apps en extensies in het algemeen geen URL's mogen aanpassen in je domein:
    1. Volg de stappen om alle apps te blokkeren of toe te staan voor iedereen in je organisatie.
    2. Voer *://* in onder Geblokkeerde URL's.
  2. Toestaan dat Extensie1 alleen toegang krijgt tot private.example.com:
    1. Volg de stappen om één app te blokkeren of toe te staan om Extensie1 te configureren.
    2. Voer *://* in onder Geblokkeerde URL's.
    3. Voer https://private.example.com in onder Toegestane URL's.
  3. Toestaan dat Extensie2 toegang krijgt tot public.example.com:
    1. Volg de stappen om één app te blokkeren of toe te staan om Extensie2 te configureren.
    2. Voer *://* in onder Geblokkeerde URL's.
    3. Voer http://public.example.com in onder Toegestane URL's