Enhetsrapporter

Visa enhetsdata
Som organisationens administratör kan du använda enhetsrapporter för att se trender eller en översikt över information om enheter som kör Chrome OS och mobila enheter som används i organisationen.

Steg 1: Öppna enhetsrapporten

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Rapporter på startsidan för administratörskonsolen.

Du måste kanske klicka på Fler kontroller längst ned för att kunna se rapporterna.

3. Öppna Rapporter följt av Enheter till vänster.
  4. Klicka på Chrome eller Mobila enheter beroende på vilken rapport du vill se. Mer information finns i Steg 2: Förstå enhetsrapporter.

Steg 2: Förstå data i enhetsrapporter

Chrome

Dessa rapporter visas för domäner med köpta Chrome-enhetslicenser.

Rapporttyp Beskrivning
Chrome-enheter (aktiva under de senaste sju dagarna)

Antalet unika Chrome-enheter som användarna har loggat in på under den senaste veckan.

Lanseringskanaler för Chrome-enhet

Chrome-lanseringskanalen för dina enheter.

Obs! Vi rekommenderar att de flesta av användarna får utnyttja den senaste stabila versionen av Chrome OS och att fem procent av användarna får utnyttja betakanalen. Du kan även välja att behålla IT-teamet i beta- eller utvecklingskanalen. Läs mer om automatiska uppdateringar för Chrome-enheter.

Startlägen för Chrome-enhet De flesta – om inte alla – enheter bör ha startläget Verifierad start.
Antal Chrome-enheter per version

Antal Chrome-enheter med en version av Chrome.

Obs! Vi rekommenderar att de flesta av användarna får utnyttja den senaste stabila versionen av Chrome OS. Vissa användare och IT-teamet bör använda nyare versioner av Chrome, vilket du verkställer genom att konfigurera betakanalen för dem. Läs mer om automatiska uppdateringar för Chrome-enheter.

Mobil

Data för Google Sync är enbart till för G Suite-kunder.

Rapporttyp Beskrivning
Hanterade enheter (sju dagar)

Antal hanterade enheter som var aktiva under de senaste sju dagarna.

Om en enhet har två typer av Sync inställda (Google Sync och Android Sync på en Android-enhet eller Google Sync och iOS Sync på en iOS-enhet) så räknas det i båda motsvarande dataset i diagrammen.

Hanterade enheter (30 dagar)

Antalet hanterade enheter som varit aktiva de senaste 30 dagarna.

Om en enhet har två typer av Sync inställda (se nedan) räknas det i båda motsvarande dataset i diagrammen.

• Google Sync och Android Sync på en Android-enhet
  • Google Sync och iOS Sync på en iOS-enhet.

Obs! Som standard visas inte denna rapport.

Hanterade användare (sju dagar) Antalet hanterade användare (Google Sync, Android Sync och iOS Sync) som varit aktiva de senaste sju dagarna.
Hanterade användare (30 dagar) Antalet hanterade användare (Google Sync, Android Sync och iOS Sync) som varit aktiva de senaste 30 dagarna.
Obs! Som standard visas inte denna rapport.
Hanterade Android-enheter (sju dagar) Antalet Android-enheter (efter version – Google Sync och Android Sync) som varit aktiva de senaste sju dagarna.
Hanterade Android-enheter (30 dagar) Antalet Android-enheter (efter version – Google Sync och Android Sync) som varit aktiva de senaste 30 dagarna.
Obs! Som standard visas inte denna rapport.
Hanterade iOS-enheter (sju dagar) Antalet iOS-enheter (efter version – Google Sync och iOS Sync) som varit aktiva de senaste sju dagarna.
Hanterade iOS-enheter (30 dagar) Antalet iOS-enheter (efter version – Google Sync och iOS Sync) som varit aktiva de senaste 30 dagarna.
Obs! Som standard visas inte denna rapport.
Om dina mobilrapporter inte visar någon aktivitet måste du aktivera mobilhantering genom att tillämpa policyer på användarnas enheter.

Steg 3: Ändra vilken data som ska visas i diagrammet

1. Öppna rapporten enligt anvisningarna ovan.
  2. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil bredvid titeln ovanför diagrammet.
  3. Välj ett alternativ i listan eller klicka på en kolumn i tabellen.
  4. Håll muspekaren över någon av punkterna i diagrammet för visa specifika uppgifter över tidslinjen.

Steg 4: Ändra vilken data som ska visas i rapporterna

1. Öppna rapporten enligt anvisningarna ovan.
  2. Visa alla tillgängliga kolumner genom att klicka på Välj kolumner Välj kolumner i verktygsfältet.
  3. Markera kryssrutan bredvid de kolumner du vill visa och klicka på Tillämpa.
Samma kolumner visas nästa gång du öppnar den här rapporten.

Steg 5: Exportera din rapportdata

Du kan exportera rapportdata till Google Kalkylark eller hämta den som en CSV-fil.

1. Öppna rapporten enligt anvisningarna ovan.
  2. (Valfritt) Klicka på Välj rapporter Välj kolumner i verktygsfältet om du vill ändra vilken data som ska ingå i exporten.
  3. Markera kryssrutorna bredvid de kolumner som innehåller den data du vill exportera. Klicka sedan på Tillämpa.
  4. Klicka på Ladda ned Hämta i rapporten.

Du kan exportera upp till 210 000 celler. Det maximala antalet rader beror på antalet valda kolumner.