Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

2. Beleid instellen

De Chrome-browser voor het zakelijke pakket bevat een voorbeeld van een configuratiebestand dat je kunt aanpassen om beleidsinstellingen voor Linux-apparaten te op te geven. Je kunt ook Cloudbeheer voor de Chrome-browser gebruiken om browserbeleid in de cloud in te stellen en een overzicht van het browsergebruik te bekijken.

Voordat je begint

Er zijn 2 reeksen beleidsregels die je moet gebruiken om een beheerde instantie van Google Chrome te activeren in Linux:

• Een reeks in de map managed. Deze beleidsregels zijn vereist en worden verplicht door een beheerder. Zorg dat deze bestanden niet kunnen worden gewijzigd en dus niet kunnen worden overschreven door gebruikers die geen beheerder zijn.
  • Een reeks in de map recommended. Deze beleidsregels worden aanbevolen voor gebruikers, maar zijn niet vereist. Gebruikers kunnen de instellingen wijzigen waarvoor deze beleidsregels gelden.

Stel hetzelfde beleid niet in meerdere bestanden in. Anders is het niet duidelijk welke van de opgegeven waarden worden toegepast.

Beheerde en aanbevolen beleidsregels moeten elk een eigen map hebben in het bestandssysteem. Maak de volgende directory's als deze nog niet bestaan:

• >mkdir /etc/opt/chrome/policies
  • >mkdir /etc/opt/chrome/policies/managed
  • >mkdir /etc/opt/chrome/policies/recommended

Opmerking: Bepaalde beleidsregels kunnen alleen in de map recommended worden geplaatst. Ze werken niet als ze in de map /etc/opt/chrome/policies/managed worden geplaatst.
Als ze in deze map zijn geplaatst, zie je de volgende foutmelding: Beleidsniveau wordt niet ondersteund als beleidsregels worden geëxporteerd uit chrome://policy.

Voorbeeld

"RegisteredProtocolHandlers": {
    "error": "Policy level is not supported.",
    "level": "mandatory",
    "scope": "machine",
    "source": "platform",
    "value": [ {
        "default": true,
        "protocol": "mailto",
        "url": "https://mail.google.com/mail/?extsrc=mailto&url=%s"
     } ]
}

Configuratiebestanden voor beleid maken

1. Maak een kopie van het bestand managed_policies.json.
  2. Open het bestand managed_policies.json in de JSON-bestandseditor van je voorkeur en stel de waarden in voor alle beleidsregels die je wilt afdwingen op de apparaten van gebruikers.
  3. Sla het bestand op in de map /etc/opt/chrome/policies/managed.
  4. Maak een kopie van het bestand recommended_policies.json.
  5. Open het bestand recommended_policies.json in de JSON-bestandseditor van je voorkeur en stel de waarden in voor alle beleidsregels die je aan je gebruikers wilt aanbevelen.
  6. Sla het bestand op in de map /etc/opt/chrome/policies/recommended.
    Dit zijn beleidsregels die je gebruikers kunnen wijzigen als ze dat willen.

De configuratie laten verifiëren

Gebruikers moeten de Chrome-browser opnieuw starten voordat het beleid van kracht wordt. Je kunt op de apparaten van gebruikers controleren of het beleid juist wordt toegepast.

1. Open de Chrome-browser en ga naar chrome://policy.
  2. Klik op Beleid opnieuw laden.
  3. Vink het vakje aan voor Beleid weergeven zonder waarde ingesteld.
  4. Controleer of Status is ingesteld op OK voor het beleid dat je hebt ingesteld.
  5. Controleer voor het beleid dat je hebt ingesteld of de beleidswaarden overeenkomen met wat je hebt ingesteld.

Configuratiebestanden voor eerste voorkeuren maken

Eerste voorkeuren zijn optioneel en hoeven niet te worden ingesteld voor een volledige implementatie. Zie Eerste voorkeuren gebruiken voor de Chrome-browser voor meer informatie.

Geavanceerde configuratie: Meerdere bestanden

Je kunt een afzonderlijk JSON-bestand maken voor elk beleid dat je wilt instellen. Vervolgens maak je alle bestanden beschikbaar in de beleidsmappen op de apparaten van je gebruikers. De Chrome-browser voegt alle afzonderlijke bestanden in de beleidsmappen samen en past alle instellingen toe.

Opmerking: Als er meerdere bestanden zijn met conflicterende waarden die zijn ingesteld voor een specifiek beleid, is het gedrag niet gedefinieerd.