Konfigurera hantering på användarnivå i Chrome

Hantera användarprofiler i webbläsaren Chrome

För administratörer som hanterar Chrome-policyer från Googles administratörskonsol.

Tillgängligt med G Suite, Chrome Enterprise Support, Chrome Enterprise-licenser och Cloud Identity.

Som Chrome Enterprise-administratör kan du tillämpa policyer från administratörskonsolen som gäller när användare loggar in på Chrome på alla Windows-, Mac- eller Linux-datorer – inte bara på företagshanterade enheter. Synkronisera användarnas jobbappar, startflikar och teman när de använder Chrome på sina personliga datorer.

Krav

Användarna måste ha hanterade konton på Googles administratörskonsol, till exempel med G Suite, Chrome Enterprise-licenser eller Cloud Identity.

Konfigurationssteg

1. Aktivera hantering av Chrome-webbläsaren.
  2. Tvinga användare att logga in på Chrome-webbläsaren (valfritt).
  3. Ställ in policyer på användarnivå på administratörskonsolen.

Påbörja konfigurationen

När du är klar

• Policyer som ställs för hanterade Google-konton tillämpas när användare loggar in på Chrome med sitt konto, på valfri enhet.
  • Användare på Windows-, Mac- eller Linux-företagsdatorer måste logga in på sitt hanterade konto för att använda Chrome.
  • Om det finns en konflikt mellan en användarpolicy som är inställd på administratörskonsolen och en enhetspolicy som har angetts, exempelvis användning av Windows Grupprincip, gäller enhetens policy. Mer information finns i Så här fungerar Chrome-policyhanteringen.