Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Snelstartgids voor de Chrome-browser (Mac)

2. Beleid instellen

De Chrome-browser voor het zakelijke pakket bevat een voorbeeld van een .plist-bestand (property list) dat je kunt aanpassen om beleidsinstellingen op te geven. Daarna converteer je dit bestand naar een configuratieprofiel dat je op de apparaten van je gebruikers kunt implementeren. Je kunt ook Cloudbeheer voor de Chrome-browser gebruiken om browserbeleid in de cloud in te stellen en een overzicht van het browsergebruik te bekijken.

Een configuratieprofiel maken

1. Download het zipbestand voor het Chrome-browserpakket voor Windows. Dit bestand bevat de configuratiebestanden voor Windows en Mac.
  2. Open het pakket en ga naar de map Configuration (Configuratie).
  3. Maak een kopie van het bestand com.google.Chrome.plist.
    Dit voorbeeld van een MCX .plist-bestand bevat een subreeks beleidsregels die je kunt aanpassen voor je implementatie.
  4. Open het .plist-bestand in je voorkeurseditor.
    Je kunt het bestand bewerken met elke teksteditor. Maar het is meestal makkelijker om een .plist-bestand te bewerken met een bewerkingstool die de XML-code voor je maakt. Bijvoorbeeld Xcode, die je gratis kunt downloaden via de Apple-ontwikkelaarswebsite.
  5. Breng je wijzigingen aan en sla het bestand op.
  6. Zet het bestand com.google.Chrome.plist om in een configuratieprofiel met een conversietool naar keuze, zoals mcxToProfile op github.

Als je bijvoorbeeld mcxToProfile wilt gebruiken om je bestand naar een configuratieprofiel te converteren, voer je mcxToProfile.py --plist com.google.Chrome --identifier com.google.Chrome in.

De uitvoer van deze opdracht is een installeerbaar configuratieprofiel met de naam com.google.Chrome.mobileconfig.