Snelstartgids voor de Chrome-browser (Windows)

3. Apps installeren

Je kunt Chrome-apps en -extensies automatisch laten installeren op de Windows-computers van je gebruikers. Je kunt ook bepalen welke apps of extensies ze zelf kunnen installeren. Stel een standaardbeleid (Instellingen voor extensiebeheer) in voor alle apps en extensies. Als je daarna een specifieke app of extensie wilt aanpassen, kun je de standaardinstellingen overschrijven.

Groepsbeleid gebruiken

Doe het volgende in de groepsbeleidsobjecteditor van Microsoft Windows (map Computer of Gebruikersconfiguratie):

1. Ga naar Beheertemplates en dan Google en dan Google Chrome en dan Extensies.
  2. Schakel Instellingen voor extensiebeheer in.
  3. Stel met behulp van de JSON-code de installatiemodus in het vak onder Opties in op:
    • allowed (toegestaan): Gebruikers kunnen apps en extensies installeren uit de Chrome Web Store. Dit is de standaard als er geen installatiemodus wordt ingesteld.
    • blocked (geblokkeerd): Gebruikers kunnen geen apps of extensies installeren uit de Chrome Web Store. Je kunt een aangepaste foutmelding opgeven waarin je gebruikers laat weten dat de app of extensie is geblokkeerd (meer informatie staat hieronder).
    • force_installed (afgedwongen_geïnstalleerd): Extensies die je opgeeft, worden automatisch geïnstalleerd zonder dat gebruikers daar iets voor hoeven te doen. Gebruikers kunnen deze extensies niet uitschakelen of verwijderen. Je moet ook de downloadlocatie van de extensie opgeven (meer informatie staat hieronder).
    • normal_installed (normaal_geïnstalleerd): Extensies die je opgeeft, worden automatisch geïnstalleerd zonder dat gebruikers daar iets voor hoeven te doen. Gebruikers kunnen deze extensies uitschakelen. Je moet ook de downloadlocatie van de extensie opgeven (meer informatie staat hieronder).

Opmerking: Voer de JSON-code als één regel in, zonder regeleinden. Gebruik deze JSON-compressietool om beleid te valideren en tot één regel te comprimeren. Zie het voorbeeld hieronder.
    Voorbeeld van JSON

{

"*": {

"runtime_blocked_hosts": ["*://*.example.com"],

"blocked_permissions": ["usb"]

}

}

Compacte JSON
    {"*":{"runtime_blocked_hosts":["*://*.example.com"],"blocked_permissions":["usb"]}}

ZieApp- en extensiebeleid instellen voor Windows voor uitgebreide instructies voor het instellen van app- en extensiebeleid.