Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Snelstartgids voor de Chrome-browser (Windows)

2. Beleid instellen

U kunt beleidstemplates instellen om de Chrome-browser te beheren op beheerde Windows-computers. Gebruik de editor voor groepsbeleidsbeheer om het beleid in te stellen. Je kunt ook Cloudbeheer voor de Chrome-browser gebruiken om browserbeleid in de cloud in te stellen en een overzicht van het browsergebruik te bekijken.

Tip: Bekijk de Implementatiehandleiding voor de Chrome-browser voor Windows voor uitgebreide stappen.

Stap 1: De beleidstemplate voor de Chrome-browser toevoegen

Met het groepsbeleid kun je momenteel meer dan 200 beleidsregels in een chrome.admx-bestand beheren. Als je het bestand laadt, is elk beleid actief met een standaardinstelling (Niet geconfigureerd) die altijd kan worden gewijzigd.

Zo voeg je een beleidstemplate toe:

1. Open de gedownloade Chrome-browserbundel en ga naar Configurationen danadmx.
  2. Kopieer de bestanden google.admx en chrome.admx naar de templatemap Beleidsdefinitie. (Voorbeeld: C:\Windows\PolicyDefinitions)
  3. Open in de map admx de juiste taalmap. Als je je bijvoorbeeld in de VS bevindt, open je de map en-US.
  4. Kopieer de bestanden google.adml en chrome.adm naar de overeenkomstige taalmap in de map Beleidsdefinitie. (Voorbeeld: C:\Windows\PolicyDefinitions\en-US)
  5. Open Groepsbeleid om te bevestigen of de bestanden correct zijn geladen. Als er een fout optreedt, komt dit meestal doordat de bestanden zich op een onjuiste locatie bevinden. Controleer de locaties en bevestig opnieuw.

Stap 2: Beleid instellen

In Groepsbeleid kun je beleidsregels instellen om de Chrome-browser te beheren op beheerde computers. Als u de standaardinstellingen voor een bepaald beleid wilt bepalen, opent u dit in Groepsbeleid.

1. Open Groepsbeleid en ga naar Beheersjablonenen danGoogleen danGoogle Chrome.
    Opmerking: Niet alle beleidsregels staan in de hoofdmap Google Chrome. Kijk ook in de submappen.
  2. Zoek en open het beleid dat je wilt configureren.
  3. Kies een optie:
    • Inschakelen: hiermee kunt u de standaardinstelling van het beleid wijzigen.
    • Uitzetten: hiermee wordt voorkomen dat het beleid invloed heeft op de Chrome-browser.
    • Niet geconfigureerd: hiermee worden de standaardinstelling van het beleid hersteld.

Hier zie je enkele beleidsregels om je op weg te helpen.

Beleidsnaam
(In groepsbeleid)
Beschrijving

Startknop op de werkbalk weergeven

De startknop wordt op de werkbalk weergegeven.
De URL van de homepage configureren (map Homepage) De standaard-URL voor de homepage wordt ingesteld.
Rapportage van gebruiks- en crashgegevens inschakelen Hiermee wordt bepaald of anonieme gegevens naar Google worden verstuurd.
Blokkeringslijst voor de installatie van extensies configureren (map Extensies) Hiermee kun je opgeven welke extensies gebruikers niet kunnen installeren. Extensies die al zijn geïnstalleerd, worden uitgeschakeld als ze op de blokkeringslijst staan.
Safe Browsing aanzetten Hiermee wordt Google Safe Browsing aangezet en wordt voorkomen dat gebruikers gerelateerde instellingen wijzigen.

Google en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.