Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Utfasade Chrome-policyer

Gäller för hanterade Chrome-webbläsare och Chrome OS-enheter.

För administratörer som hanterar webbläsaren Chrome eller Chrome OS-enheter för ett företag eller en skola.

Du kan använda Chrome-policyer för att styra hur användarna upplever webbläsaren Chrome och ChromeOS-enheter.

För fullständiga beskrivningar av Chrome-policyer, inklusive de utfasade, se policylistan för Chrome Enterprise.

Tänk på följande

• Använd samma policyhanteringsverktyg för att ta bort utfasade eller borttagna policyer som du använde för att konfigurera dem.
  • Ta bort policyer som du inte längre använder.

Utfasade policyer

Nya utgåvor av Chrome introducerar nya policyer och fasar ibland ut gamla. Undvik att använda utfasade policyer eftersom de tas bort i framtida versioner. Du kanske kan använda en bättre alternativ policy.

Utfasade policyer:

Borttagna policyer

Ibland tas policyer bort från Chrome eftersom de inte längre är användbara. Undvik att ange borttagna policyer – de kan orsaka fel i webbläsaren Chrome.

Borttagna policyer:

• finns inte längre kvar i ADMX-mallarna. De finns i mappen för borttagna policyer där du även kan inaktivera dem.
  • Visas inte i sökningar med Chrome Enterprise-policylistan.

Söka efter utfasade policyer

Använd chrome://policy

På en hanterad enhet bläddrar du till chrome://policy.
Alla tillämpade policyer, inklusive utfasade eller okända (borttagna) visas. Mer information finns i Visa en enhets nuvarande Chrome-policyer.

Använda policylistan

1. Öppna policylistan för Chrome Enterprise.
  2. Till vänster:
    1. (Valfritt) Välj versionen du vill söka på i listan.
    2. Markera rutan Inkludera utfasade policyer.
    3. Ange policynamnet i sökfältet.

För utfasade policyer anges (utfasad) i röd text direkt efter policynamnet

Relaterade ämnen