Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Övervaka tvingade Android-appinstallationer

Om du vill se om en tvångsinstallerad app har installerats korrekt på användarenheterna aktiverar du Android-apprapportering på Googles administratörskonsol. Sedan kan du visa och filtrera detaljer för varje användare och enhet i en organisationsenhet.

Aktivera Android-apprapporter

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avAppar och tilläggföljt avAnvändare och webbläsare.

Om du har registrerat dig för Chrome Browser Cloud Management öppnar du menyn följt av Webbläsaren Chromeföljt avAppar och tilläggföljt avAnvändare och webbläsare.

3. Låt den översta organisationsenheten vara markerad.
    Obs! Du kan inte tillämpa den här inställningen på underordnade organisationsenheter.
  4. Klicka på Ytterligare inställningar Inställningar längst till höger.
  5. Scrolla till Fler appinställningar.
  6. För Android-rapporter för användare och enheter väljer du Aktivera Android-rapporter.
  7. Klicka på Spara.

Visa installationsstatus och filterdetaljer

Obs! Rapporten visar enbart information om hanterade användare med hanterade Chrome-enheter som stöder hanterad Google Play.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du Meny följt av Enheterföljt avChromeföljt avRapporterföljt avAndroid-appinstallationer.
  3. Rapporten visar information om tvångsinstallerade appar, inklusive serienumret för den enhet som appen är installerad på samt installationsstatusen. Sök efter appen som du vill ha:
    1. (Valfritt) Välj en organisationsenhet till vänster. Som standard visas alla Android-installationsrapporter.
    2. Klicka på Lägg till ett filter och markerar fältet för sökning.
    3. Ange dina sökkriterier och klicka på Tillämpa.
    4. (Valfritt) Om du vill söka i flera fält lägger du till ett filter för varje fält, anger sökvillkor och klickar på Tillämpa.
  4. Klicka på en kolumnrubrik om du vill sortera efter andra kriterier.

Relaterade ämnen