Je printer instellen

Je kunt vanaf je Chromebook afdrukken met de meeste printers die verbinding kunnen maken met wifi of met een bedraad netwerk.

Tip: Je kunt de printer ook met een USB-kabel aansluiten op de Chromebook. Wanneer je een kabel gebruikt, zie je een melding. Volg de instructies op het scherm. De printer heeft geen verbinding met wifi nodig als deze rechtstreeks is aangesloten op de Chromebook.

Stap 1: Verbinding maken met internet

1. Schakel de printer in.
  2. Verbind de printer met een netwerk. Als je hulp nodig hebt, volg je de instructies van de fabrikant van de printer.
  3. Schakel de Chromebook in en log in als je dit nog niet hebt gedaan.
  4. Verbind de Chromebook met hetzelfde netwerk als de printer. Meer informatie over hoe je wifi inschakelt

Stap 2: Een pagina afdrukken

1. Druk op Ctrl + p om een weergegeven pagina, afbeelding of document af te drukken.
  2. Selecteer naast 'Bestemming' de pijl-omlaag Pijl omlaag.
  3. Selecteer Meer weergeven.
  4. Kies je printer. Tip: Sommige printers worden automatisch weergegeven in deze lijst. Als de printer niet in de lijst wordt weergegeven, kun je Beheren selecteren.
  5. Selecteer Afdrukken.

De printer toevoegen aan je Chromebook

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer onderaan Geavanceerd.
  4. Selecteer in het gedeelte 'Afdrukken' de optie Printers.
  5. Selecteer Printer toevoegen.
  6. Kies je printer in de lijst en selecteer Toevoegen.

Tip: Als je de printer niet ziet, kun je deze handmatig toevoegen.

Handmatig een printer toevoegen

Als je printer niet wordt weergegeven wanneer je op 'Printer toevoegen' klikt, kun je de printer ook handmatig toevoegen.

Belangrijk: Als je een Chromebook op je werk of op school gebruikt en je geen nieuwe printer kunt toevoegen, neem je contact op met je beheerder.

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen Instellingen.
  3. Scroll omlaag en selecteer Geavanceerd.
  4. Selecteer in het gedeelte 'Afdrukken' de optie Printers.
  5. Als je een printer in de buurt snel wilt toevoegen, selecteer je Printers in de buurt toevoegen. Als je een lijst met printers ziet, maar je printer niet in de lijst voorkomt, selecteer je Handmatig toevoegen.
  6. Geef de printergegevens op:
    • Naam: Voer een naam in.
    • Adres: Voer het IP-adres van je printer in.
    • Protocol: Voor de meeste printers is IPP het ondersteunde verbindingsprotocol.
    • Wachtrij: Voor de meeste printers is ipp/print de wachtrij.
  7. Selecteer Toevoegen.

Als de printer niet automatisch kan worden ingesteld, kun je doorgaan met de stappen op het scherm voor geavanceerde printerconfiguratie met PPD-bestanden.

Geavanceerde printerconfiguratie

Je Chromebook ondersteunt deze printer mogelijk niet volledig, maar je kunt het geavanceerde configuratieproces gebruiken.

1. Kies in het weergegeven vak de fabrikant en het model van de printer.
    • Je kunt deze gegevens vinden op het label op de printer.
    • Als de printer niet in de lijst wordt weergegeven, controleer je betreffende 'printertaal' of 'emulatie' in de printergegevens. Kies vervolgens de generieke optie die er vergelijkbaar uitziet.
  2. Selecteer Toevoegen.

PPD (PostScript Printer Description)

Chromebooks gebruiken PPD-bestanden om printers te ondersteunen. PPD-bestanden verschillen van printerstuurprogramma's en laten je Chromebook weten hoe een specifiek printermodel moet worden ondersteund.

1. Selecteer Browsen in het vak naast 'Of geef de PPD van je printer op'.
  2. Kies de PPD voor je printer en selecteer Openen.

Je hebt je printer ingesteld, maar er wordt niets afgedrukt

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer onderaan Geavanceerd.
  4. Selecteer onder 'Afdrukken' de optie Printers.
  5. Selecteer Meer Meer en dan Bewerken naast de naam van de printer.
  6. Controleer of alle gegevens van de printer correct zijn, zonder typfouten of spelfouten.

Als alle printergegevens correct zijn, verwijder je de printer en voeg je deze opnieuw toe:

1. Selecteer Meer Meer en dan Verwijderen naast de naam van de printer.
  2. Stel de printer opnieuw in.
De printer kan geen verbinding maken met wifi
  1. Schakel de printer uit en weer in.
  2. Probeer opnieuw verbinding te maken met wifi.

Als de printer nog steeds geen verbinding kan maken met wifi, neem je contact op met de fabrikant van de printer voor hulp.