Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Tvångsrensa ChromeOS-enheter för att registrera igen

För administratörer som hanterar Chrome OS-enheter för företag eller skolor.

Som standard registreras rensade ChromOS-enheter automatiskt på kontot utan att användarna behöver ange sitt användarnamn och lösenord. Återregistrering säkerställer att ChromeOS-enheterna förblir hanterade och att de policyer du ställer in tillämpas på ChromeOS-enheten. Annars kan användarna inte logga in, surfa i gästläge eller se inloggningsskärmen för konsumenter.

Tänk på följande

• Tvinga inte ChromeOS-enheter som används i utvecklarläget att återregistrera. Lägg istället till den i en annan organisationsenhet och stäng av tvingad återregistrering för organisationen.
  • Om en ChromeOS-enhet inte längre ska hanteras av ditt konto avregistrerar du enheten.

Aktivera eller inaktivera tvingad återregistrering

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avInställningarföljt avEnhetsinställningar.
  3. Om du vill att inställningen ska gälla alla användare och registrerade webbläsare väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Gå till Registrering och åtkomst.
  5. Konfigurera inställningen för tvingad återregistrering:
    • Tvinga enheten att återregistreras automatiskt efter rensning – rensade ChromeOS-enheter registreras automatiskt på kontot igen utan att användarna behöver ange sitt användarnamn och lösenord.
    • Tvinga återregistrering av enheten med användaruppgifter efter rensning – användarna måste registrera om ChromeOS-enheter manuellt på ditt konto.
    • Enheten måste inte registreras igen efter rensning – användarna kan använda ChromeOS-enheten utan att registrera den på kontot igen.
  6. Klicka på Spara.

Inställningarna tillämpas vanligen inom några minuter, men det kan ta upp till en timme innan de har spridits till organisationen.

Ibland kan ChromeOS-enheterna kanske inte återregistrera sig automatiskt. Om ett fel uppstår vid automatisk återregistrering får användarna ett meddelande om det. De kan klicka på Registrera manuellt för att gå vidare med manuell återregistrering. På ChromeOS-enheter som inte har stöd för automatisk återregistrering visas en skärm som uppmanar användarna att återregistrera dem.

Konfigurera säkerhetsinställningar för stöldhantering

Om du vill veta mer kan du titta på den här videon

Configuring security settings to manage theft