Tvångsrensa Chrome-enheter för att registrera igen

Chrome-version 35 och senare.

För administratörer som hanterar Chrome-enheter för företag eller skolor.

Som standard måste rensade eller återställda Chrome-enheter tvingas återregistrera sig på din domän. Återregistrering säkerställer att enheterna förblir hanterade och att de policyer du ställer in tillämpas på enheten.

Tänk på följande

• Tvinga inte enheter som används i utvecklarläget att återregistrera. Lägg istället till den i en annan organisationsenhet och stäng av tvingad återregistrering för organisationen.
  • Om en enhet inte längre ska hanteras av din domän tar du bort administrationen av enheten.

När tvingad återregistrering är aktiverad ...

Användaren måste återregistrera enheten innan den kan användas. Om användaren inte gör det går det inte att logga in, bläddra i gästläge eller se inloggningsskärmen för konsumenter.

Aktivera eller inaktivera tvingad återregistrering

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Enheter följt av Chrome-hantering från startsidan för administratörskonsolen.

Om du inte ser Enheter på startsidan klickar du på Fler kontroller längst ned.

3. Klicka på Enhetsinställningar.
  4. Till vänster väljer du den organisation som du vill aktiverad tvingad återregistrering för.
    Välj organisationen på toppnivå för alla användare. Annars väljer du en underordnad organisation.
  5. Konfigurera inställningen för tvingad återregistrering:
    • Välj Kräv återregistrering av enheten på den här domänen efter rensning om du vill aktivera den.
    • Välj Återregistrering av enheten efter rensning krävs ej efter om du vill inaktivera den.
  6. Klicka på Spara.

Inställningarna tillämpas vanligen inom några minuter, men det kan ta upp till en timme innan de har spridits till organisationen.