Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Hantera vem som kan synkronisera webbläsarens inställningar

För administratörer som hanterar Chrome-policyer från Googles administratörskonsol.

Som administratör kan du styra vem som kan spara och synkronisera inställningar för Chrome-webbläsaren och data till sitt hanterade Google-konto. Använd administratörskonsolen för att aktivera eller inaktivera Chrome-synkronisering. Användare som har aktiverat synkronisering kan synkronisera bokmärken, historik, webbläsartema och andra inställningar för sitt hanterade Google-konto och använda dem på flera enheter. I annat fall kan de bara få åtkomst till information som är lagrad lokalt på enheter.

Tänk på följande

• Om organisationen använder Android-appar på ChromeOS-enheter måste du aktivera Chrome-synkronisering. Om du inte gör det, säkerhetskopieras och uppdateras inte Android-appdata korrekt.
  • Om du stänger av synkronisering i Chrome kan användare inte få åtkomst till synkroniseringsinställningarna för sitt hanterade konto. Överväg att informera dem om detta. Begränsad åtkomst kan störa deras arbete.

Ange vem som kan synkronisera information

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avTilläggstjänster från Googleföljt avGoogle Chrome Sync.

Om du har ett Google Workspace for Education-konto öppnar du  menyn följt av  Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Chrome Sync.

3. Längst upp till höger klickar du på Redigera tjänst.
  4. Om du vill aktivera eller inaktivera Chrome-synkronisering för alla användare i organisationen väljer du PÅ för alla eller AV för alla och klickar på Spara.
  5. Om du vill aktivera eller inaktivera Chrome-synkronisering för användare i en viss organisation:
    1. Välj Inställningar för specifika organisationsenheter och välj organisation till vänster.
    2. Välj eller Av.
      I utgångsläget ärver en organisation inställningarna från sin överordnade.
    3. Om organisationens status är ärvd klickar du på Åsidosätt.
    4. Välj ett alternativ om organisationens status redan är åsidosatt:
      • Om du vill återställa en åsidosatt inställning till värdet för dess överordnade klickar du på Ärv.
      • Om du vill spara ändringarna av inställningarna (även om den överordnade inställningen ändras) klickar du på Spara.
  6. Om du har aktiverat Chrome-synkronisering för användare uppmanar du dem att logga in på sina ChromeOS-enheter med sitt hanterade Google-konto (slutar på dittföretag.com) och välja vilken information som synkroniseras.

Relaterade ämnen