Registrera dig för låst läge i betaprogrammet för quiz

Du kan hjälpa till att testa låst läge för quiz genom att be att få vara med i betaprogrammet. Låst läge hjälper eleverna att behålla fokus medan de svarar på quiz och prov. När eleverna gör ett quiz i låst läge kan de besöka andra webbplatser eller öppna andra appar.

Om du vill använda den här funktionen behöver du:

• ett konto i G Suite for Education
  • registrera dig för betaprogrammet
  • en Chromebook som hanteras av skolan för varje elev
  • ChromeOS 6 8 eller senare.

Läs mer om hanterade Chromebooks.

Registrera dig för betaprogrammen

Du kan registrera dig för betaprogrammen för låst läge i quiz i Google Formulär och betygsbok i Google Classroom. Läs mer om betaprogrammen.

Om du är G Suite-administratör

1. Fyll i tillägget om förhandstillgång till programmet.

2. Fyll i betaformuläret och visa ditt intresse.

3. Välj vem som kan använda en betaversion:

Om du är lärare

1. Be att G Suite-administratören fyller i tillägget om förhandstillgång till programmet. Du kan använda den här e-postmallen när du ber administratören att skriva under avtalet.

2. Fyll i betaformuläret och visa ditt intresse.

Aktivera låsläge

1. Kontrollera att du uppfyller kraven ovan, har fyllt i intresseanmälan och fått ett bekräftelsemeddelande för programmet.
  2. Öppna ett quiz i Google Formulär.
  3. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Quiz högst upp.
  4. Aktivera låst läge.

I låst läge sker följande automatiskt med quizzet:

• e-postadresser samlas in
  • eleverna kan bara skicka in quizzet en gång
  • en begränsning till enbart din domän görs.

När du har slagit på låst läge

När eleverna gör ett quiz i låst läge gäller följande:

• De kan inte använda andra appar. Vissa tillägg och kortkommandon inaktiveras också.
  • Om en elev lämnar quizet eller öppnar en annan flik aviseras läraren via e-post.
Tillgänglighetsrelaterade verktyg

Följande tillgänglighetsrelaterade finns kvar:

• ChromeVox (text till tal)
  • Högkontrastläge
  • Helskärmsförstorare
  • Dockad skärmförstoring

Använd kortkommandot om du inte kan hitta ett tillgänglighetsverktyg. Läs mer om genvägar för tillgänglighet.

Om du inte kan använda låst läge

För lärare som anordnar quiz

Om du inte kan aktivera låst läge:

För elever som deltar i quiz

Om du inte kan delta i quiz i låst läge:

• uppdatera din Chromebook
  • du använder kanske inte en Chromebook som hanteras av din skola
  • kontrollera att du är inloggad på din Chromebook med Google-kontot som du har fått via skolan.

Läs mer om hanterade Chromebooks.

Vänd dig till din lärare om du fortfarande inte kan starta quizet.

Du kan lämna feedback om denna funktion här.