Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Chrome-browserbeheer instellen op gebruikersniveau

Chrome-browserbeheer inschakelen (alleen gebruikersbeleid)

Voor beheerders die Chrome-browserbeleid op gebruikersniveau beheren via de Google Beheerdersconsole.

Als je wilt dat beleid op gebruikersniveau dat is ingesteld in de Beheerdersconsole werkt op Windows-, Mac-, Linux- en iOS-apparaten, moet je browserbeheer aanzetten.

Chrome-gebruikersbeleid inschakelen in de Beheerdersconsole

Voordat je begint: Als je de instelling wilt aan- of uitzetten voor bepaalde groepen gebruikers of Android- en iOS-apparaten, plaats je hun accounts in een organisatie-eenheid.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. Ga naar Chrome-beheer voor ingelogde gebruikers en klik erop.
  4. Klik op Bewerken.
  5. Selecteer Al het gebruikersbeleid toepassen als gebruikers inloggen bij Chrome, zodat ze de functies van beheerde Chrome kunnen gebruiken.
  6. Klik op Overnemen om de instelling terug te zetten op dezelfde instelling als de bovenliggende organisatie-eenheid. Of klik op Opslaan om de nieuwe instelling te behouden, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid.
  7. Doe het volgende om beleid toe te passen op Android- of iOS-apparaten:
    1. Ga naar Chrome op Android of Chrome op iOS en klik erop.
    2. Selecteer Ondersteunde gebruikersinstellingen toepassen op Chrome op Android of Ondersteunde gebruikersinstellingen toepassen op Chrome op iOS.
    3. Klik op Opslaan.

Google en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.

Volgende stap