Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Netwerkproblemen met Chrome oplossen

Als je TCP/IP-problemen hebt met de Chrome-browser of een beheerd ChromeOS-apparaat, kun je netwerklogboeken ophalen en netwerkgegevens bekijken. De netwerklogboeken zijn handig als je fouten in het netwerk wilt opsporen, prestaties wilt analyseren of contact moet opnemen met support over een probleem.

Gebruik HAR Analyzer als een probleem te maken lijkt te hebben met HTTP, zoals 403-fouten of ontbrekende HTTP-headers.

Hoe doet u het volgende

Netwerklogboeken ophalen

Vanaf Chrome 58 kun je logbestanden exporteren in de indeling JavaScript Object Notation (JSON) array met net-export. Deze logbestanden bevatten informatie over de gebeurtenissen en status van Chrome op netwerkniveau.
  1. Open een nieuw browservenster in Chrome en ga naar chrome://net-export/
  2. (Optioneel) Selecteer het detailniveau voor de logboeken.
    • Als u het detailniveau niet wijzigt, worden privégegevens niet getoond in de logboeken.
    • Als u ruwe bytes (versleuteld of niet versleuteld) wilt toevoegen die zijn verzonden via het netwerk, selecteert u Include raw bytes (Ruwe bytes meenemen) (inclusief cookies en inloggegevens).
  3. Klik op Start logging to disk (Logboeken opslaan op schijf).
  4. Geef het bestand een naam en kies waar u het wilt opslaan.
  5. Klik op Opslaan.
  6. Open een nieuw tabblad en reproduceer het probleem.
  7. Ga terug naar het tabblad met net-export en klik op Stop logging (Opslaan stoppen).

Als het probleem zich voordoet voordat je naar chrome://net-export kunt gaan, bijvoorbeeld wanneer de Chrome-browser of het apparaat wordt opgestart, kun je de volgende opdrachtregelmarkering gebruiken om het netwerklogboek vast te leggen:

--log-net-log=/tmp/mylog.json --net-log-level=0

Indien nodig kunt u het bestandspad wijzigen (/tmp/mylog.json).

Netwerkgegevens bekijken

1. Open een nieuw browservenster in Chrome en ga naar https://netlog-viewer.appspot.com/#import
    Opmerking: De gebeurtenissen worden meteen vastgelegd. Je ziet dit aan de rode balk bovenaan het browservenster.
  2. Klik op choose file (bestand kiezen) om het netwerklogboek te importeren en informatie over netwerkgebeurtenissen te bekijken. Bekijk de tabel hieronder voor meer informatie.
Optie Wat je kunt doen
Importeren

Een geëxporteerd JSON-bestand importeren. Hierin staat informatie over de netwerkgebeurtenissen.

Proxy Informatie weergeven over de proxy-instellingen die uw browser gebruikt. Als er geen proxy is, ziet u Use Direct connections (Directe verbindingen gebruiken).
Events (Gebeurtenissen) Een lijst met gebeurtenissen bekijken terwijl deze zich voordoen. Voorbeelden van gebeurtenissen zijn socketverbindingen, SPDY-sessies, HTTP-TCP-verbindingen en URL-verzoeken. Fouten worden rood weergegeven.
Timeline (Tijdlijn) Een diagram met gegevens weergeven, zoals het aantal open sockets of gebruikte sockets, URL- en DNS-verzoeken en hoeveel gegevens er zijn verzonden of ontvangen.
DNS Een logboek weergeven van DNS-lookups voor het apparaat. Dit kan helpen problemen op te lossen als webpagina's niet laden. In het logboek staan de URL's en de overeenkomstige IP-adressen. Het bevat ook de tijd waarop de DNS-verzoeken zijn uitgevoerd.
Sockets Een logboek weergeven van open en gebruikte sockets. Gebruik dit logboek voor geavanceerde probleemoplossing bij netwerkproblemen.
Alt-Svc Gegevens weergeven over alternatieve servicetoewijzingen.
HTTP/2 Een logboek weergeven van HTTP/2-sessies en alternatieve servicetoewijzingen.
QUIC Informatie weergeven over Quick UDP Internet Connections (QUIC). Dit is een experimenteel netwerkprotocol waarmee verbindingsgeoriënteerde web-apps die afhankelijk zijn van TCP worden geoptimaliseerd. Je kunt QUIC in- of uitschakelen via chrome://flags/#enable-quic.
Rapporten Oorspronkelijke configuraties, logboekbeleid voor netwerkfouten en rapporten in de wachtrij bekijken.
Cache (Cachegeheugen) Een lijst weergeven met invoeren in het cachegeheugen en statistieken daarover.
Modules Een lijst weergeven met actieve Chrome-extensies en -apps.
Prerender Actieve prerender-websites en de geschiedenis ervan weergeven.
ChromeOS

Apparaatlogboeken vastleggen die kunnen helpen bij het oplossen van problemen met ChromeOS-apparaten. U kunt het volgende doen:

• Import ONC file (ONC-bestand importeren): een Open Network Configuration-bestand (ONC) importeren.
  • Store Logs (Logboeken opslaan): alle apparaatlogboeken opslaan in een .tgz-bestand.
  • Perform Network Debugging (Fouten in het netwerk opsporen): logboeken opslaan van specifieke netwerkinterfaces, zoals wifi, ethernet, mobiele netwerken en Worldwide Interoperability for Microwave Access (WiMAX).

Ga naar Foutopsporingslogboeken van ChromeOS-apparaten voor informatie over hoe je de logboeken van ChromeOS-apparaten kunt onderzoeken.