Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

De ChromeOS-versie wordt niet automatisch geüpdatet

Soms updatet ChromeOS niet automatisch op beheerde apparaten.

Stap 1: Check veelvoorkomende problemen

Apparaten met ChromeOS (alle versies) kunnen automatisch updaten naar de nieuwste versie op het stabiele kanaal. Afhankelijk van het versienummer kunnen meerdere updates nodig zijn voordat het apparaat de nieuwste versie heeft. Er zijn verschillende redenen waarom apparaten niet automatisch kunnen updaten naar de nieuwste versie van ChromeOS.

• Standaard updaten ChromeOS-apparaten automatisch naar de nieuwste versie van Chrome als deze beschikbaar komt. Zorg dat Apparaatupdates ingesteld is op Updates toestaan in de Google Beheerdersconsole. Ga voor meer informatie naar Automatische updates aanzetten (aanbevolen).
  • Als je een versie vastzet, updaten apparaten niet automatisch naar ChromeOS-versies hoger dan het opgegeven versienummer. Zorg dat Google Chrome-versie beperken tot ten hoogste ingesteld is op Geen beperkingen in de Google Beheerdersconsole. Meer informatie over vastzetten op een specifieke versie.
  • Met verspreid automatisch updaten wordt een aantal dagen aangegeven waarbinnen een automatische update wordt gedownload op de apparaten van gebruikers. Je kunt de updates over een paar dagen verspreiden, maar we raden je aan zo min mogelijk dagen te kiezen, bijvoorbeeld 2 of 3. Als je de updates over een langere periode verspreidt, raken sommige gebruikers wellicht meer dan één versie achter. Zorg dat Automatische updates willekeurig verspreiden over ingesteld is op zo min mogelijk dagen in de Google Beheerdersconsole.
  • Beleid moet apparaten bereiken voordat de instellingen van kracht kunnen worden die je in de beheerdersconsole instelt. Als je wilt weten of op een bepaald apparaat het juiste beleid ingesteld is, ga je op het apparaat naar chrome://policy. Zorg dat de beleidsregels DeviceAutoUpdateDisabled, DeviceTargetVersionPrefix en DeviceUpdateScatter Factor niet ingesteld zijn. Het apparaat wordt dan automatisch geüpdatet.
  • Google levert automatische updates tot een bepaalde datum. Ga voor meer informatie naar Beleid voor automatisch updaten.
  • ChromeOS-updates kunnen vertraagd zijn voor Google-hardware voor vergaderruimtes.

Stap 2: Achterhaal de oorzaak

Als ChromeOS-apparaten in je organisatie nog steeds niet automatisch updaten naar de nieuwste versie van ChromeOS, verzamel je informatie om de oorzaak te achterhalen.

Versienummer en beleid checken

Doe het volgende op een ChromeOS-apparaat:

1. Check de huidige ChromeOS-versie en check of er updates beschikbaar zijn. Ga voor meer informatie naar Het besturingssysteem van je Chromebook updaten.
  2. Ga na welk Chrome-beleid momenteel van kracht is. Ga voor meer informatie naar Het huidige Chrome-beleid op een apparaat bekijken.
  3. Check via Browsergegevens of het apparaat verbinding kan maken met de updateserver (omahaproxy).

Foutopsporingslogboeken checken

Stap 1: Logboeken verzamelen

1. Verzamel de foutopsporingslogboeken op een ChromeOS-apparaat. Ga voor meer informatie naar Foutopsporingslogboeken van Chrome-apparaten verzamelen.
  2. Upload de logboeken naar Log Analyzer

Stap 2: De logboeken handmatig controleren

Controleer handmatig of de nieuwste updatelogboeken de gegevens bevatten die je verwacht.

• [1024/011920:INFO:payload_state.cc(554)] Current download source: HttpPeer
    De bron waarmee het apparaat verbinding probeert te maken om een update te downloaden. HttpPeer verwijst naar de Google-servers.
  • [1024/011920:INFO:update_attempter.cc(405)] Setting target channel as mandated: beta-channel
    Het kanaal dat momenteel wordt verzocht door het apparaat. Stel in de Beheerdersconsole de instelling Releasekanaal in. Ga voor meer informatie naar ChromeOS-apparaatbeleid instellen.
  • [1024/020539:INFO:omaha_request_action.cc(793)] Posting an Omaha request to https://tools.google.com/service/update2
    Omaha_request is de functie die een verzoek doet aan het updatedoel, zoals peer-to-peer of web. Hier wordt een verzoek gedaan aan de Google-servers. Zorg dat de URL van de hostnaam op de toelatingslijst staat. Ga voor meer informatie naar Een toelatingslijst met hostnamen instellen.
  • [1023/133852:INFO:update_attempter.cc(875)] Running interactive update
    De update is handmatig gestart vanaf het apparaat zelf. Ga naar Het besturingssysteem van je Chromebook updaten voor informatie over hoe je op apparaten kunt checken of er updates zijn.
  • 1023/133854:INFO:libcurl_http_fetcher.cc(296)] Setting up curl options for HTTP
    [1023/133854:INFO:libcurl_http_fetcher.cc(433)] HTTP response code: 416
    [1023/133854:INFO:libcurl_http_fetcher.cc(468)] Transfer resulted in an error (416), 0 bytes downloaded

Er is een probleem met het netwerk waarmee het apparaat verbinding maakt. Het apparaat kan het bestand dus niet downloaden. Controleer of het apparaat kan worden geüpdatet op een onbeperkt netwerk.

Voorbeeld van foutopsporingslogboek

In het voorbeeld van het foutopsporingslogboek staat het volgende:

• version="2913.212.0"
    Het ChromeOS-apparaat wordt geüpdatet vanaf versie 2913.212.0.
  • <o:updatecheck targetversionprefix="5116.">
    Het ChromeOS-apparaat is vastgezet op versie 5116.

Ga naar CrOS-OmahaProxy CSV Viewer voor ChromeOS-versienummers voor apparaten die momenteel worden ondersteund.

==== REQUEST ===== [0206/165048:INFO:omaha_request_action.cc(252)] Request: <!--?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?-->

<o:gupdate ismachine="1" protocol="2.0" updaterversion="ChromeOSUpdateEngine-0.1.0.0" version="ChromeOSUpdateEngine-0.1.0.0" xmlns:o="http://www.google.com/update2/request"> <o:os platform="Chrome OS" sp="2913.212.0_armv7l" version="Indy"></o:os> <o:app appid="{D851316B-7E57-4805-A7CE-01829AC14}" board="daisy-signed-mp-v2keys" delta_okay="true" hardware_class="SNOW ELBERT A-E 4016" lang="en-US" track="stable-channel" version="2913.212.0"> <o:updatecheck targetversionprefix="5116."> </o:updatecheck> </o:app> </o:gupdate>

Stap 3: Contact opnemen met het supportcentrum

Doe het volgende voordat je contact opneemt met het Google Cloud-supportcentrum:

• Controleer de foutopsporingslogboeken. Identificeer eventuele problemen en los deze op.
  • Controleer of apparaten automatisch kunnen worden geüpdatet op een onbeperkt netwerk.
  • Controleer of apparaten niet op een specifieke versie zijn vastgezet.

Neem contact op met het supportcentrum als je nog steeds problemen ervaart. Verzend de foutopsporingslogboeken bij je aanvraag.