Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Snel aan de slag met Chrome OS-apparaten

3. Chrome-beleid instellen

Je kunt instellingen en beleid aanpassen voor alle gebruikers en apparaten in je organisatie.

Voordat u begint

• Je kunt instellingen aanpassen voor groepen gebruikers of apparaten. Hiervoor plaats je gebruikers of apparaten met specifieke vereisten in organisatie-eenheden. Pas vervolgens de juiste instellingen toe op elke organisatie-eenheid. Zie Hoe werkt de organisatiestructuur voor meer informatie.

Gebruikersbeleid instellen

Configure users icon

Gebruikersbeleid wordt overal afgedwongen waar je gebruikers inloggen, zelfs als het apparaat niet is ingeschreven bij je domein.Het beleid is gekoppeld aan het profiel van de gebruiker.

Voordat je begint: Als je beleid wilt instellen voor een specifieke groep gebruikers, moet je hun accounts in een organisatie-eenheid plaatsen.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Configureer de instellingen. Dit zijn enkele instellingen die vaak worden aangepast:
    • Afgedwongen geïnstalleerde apps
    • Pagina's instellen die bij het opstarten worden geladen
    • Een proxyserver configureren
    • Afdrukken in- of uitschakelen
    • SAML Single sign-on inschakelen

Ga naar Chrome-beleid instellen voor gebruikers of browsers voor meer informatie over gebruikers- en browserinstellingen.

Apparaatbeleid instellen

Chromebook icon updated Dec 2013

Je kunt apparaatbeleid afdwingen op ChromeOS-apparaten die zijn ingeschreven bij je domein.

Voordat je begint: Als je instellingen voor een specifieke groep apparaten wilt configureren, moet je deze in een organisatie-eenheid plaatsen.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingenand then Apparaatinstellingen.
  3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Configureer de instellingen. Dit zijn enkele instellingen die vaak worden aangepast:
    • Automatisch inschrijven door apparaten toestaan nadat ze zijn gewist
    • Inloggen beperken tot een lijst gebruikers
    • Gebruiken als gast toestaan
    • Apparaatrapporten in- of uitschakelen
    • Een tijdzone instellen