Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Snel aan de slag met Chrome OS-apparaten

2. Wifi-netwerken toevoegen

Je kunt op elk gewenst moment wifi-netwerken toevoegen aan ChromeOS-apparaten. We raden je aan wifi-profielen te maken in de Google-beheerdersconsole en deze vervolgens toe te passen op apparaten tijdens het inschrijvingsproces. Als u later de wifi-profielen updatet, worden de wijzigingen automatisch naar de apparaten gepusht.

Een wifi-netwerk toevoegen

Volg deze stappen op een andere computer dan het ChromeOS-apparaat dat je instelt:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenAbonnementen.
  3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Klik op Wifi-netwerk maken.
  5. Selecteer Chromebooks (per apparaat) in het gedeelte Platformtoegang.
  6. Voer de gegevens in van het wifi-netwerk van uw organisatie en stel het in op Automatisch verbinding maken.
  7. Controleer of de wifi-configuratieopties juist zijn en klik op Opslaan.

Tip: Wees vooral zorgvuldig bij het invoeren van de SSID en de wachtwoordzin. Deze zijn beide hoofdlettergevoelig.

Zie Een wifi-configuratie toevoegen voor meer informatie over het toevoegen van een wifi-netwerk.

Implementatietips

• Maak tijdelijk verbinding met een open of ongefilterd netwerk terwijl u de apparaten instelt. Je kunt dit netwerk later verwijderen uit de lijst met voorkeursnetwerken. Volg hiervoor de instructies om een netwerk te vergeten in Wifi-netwerken beheren.
  • Pas netwerken toe op apparaat in plaats van op gebruiker. Zo hebben apparaten toegang tot uw wifi-netwerk op het inlogscherm.
  • Test je netwerk met één ChromeOS-apparaat voordat je een groot aantal apparaten inschrijft.
  • Als u verschillende netwerken voor verschillende organisatie-eenheden heeft, moet u tijdens het toevoegen van een wifi-netwerk controleren of u de juiste organisatie-eenheid heeft geselecteerd. Zie Een organisatie-eenheid toevoegen voor meer informatie over het instellen van organisatie-eenheden in de beheerdersconsole.

Geavanceerde instellingen

802.1x-implementatie

Op ChromeOS-apparaten wordt 802.1x-verificatie ondersteund via certificaten die voor elke gebruiker worden geïnstalleerd op het apparaat. 802.1x-certificaten op apparaatniveau worden niet ondersteund. U moet zich in het netwerk bevinden om het certificaat voor elke gebruiker te downloaden. Daarom moet u een open WPA/WPA2-PSK-netwerk instellen of USB-naar-Ethernet-adapters gebruiken om het certificaat te laden op het apparaat.

Ga naar Clientcertificaten beheren op Chrome-apparaten voor meer informatie.

Webfilters

Voor organisaties met netwerkfilterapparaten die TLS-inspectie (Transport Layer Security, ook wel SSL-inspectie genoemd) uitvoeren, is meestal een aangepast root-certificaat vereist. Het certificaat wordt toegevoegd aan het tabblad Certificeringsinstanties in chrome://settings/Certificates. Hoewel dit aangepaste certificaat werkt voor de meeste webverzoeken van gebruikers, wordt het niet gebruikt door bepaalde verzoeken op systeemniveau. In deze gevallen kunt u er niet van uitgaan dat het certificaat de gebruiker beschermt tegen bepaalde beveiligingsrisico's.

Installeer in plaats hiervan een aangepast root-certificaat voor alle gebruikers die inloggen op de ingeschreven ChromeOS-apparaten van je organisatie.

Ga naar TLS-inspectie (of SSL-inspectie) instellen op Chrome-apparaten voor meer informatie.