Inleiding tot Chrome Enterprise

Als IT-beheerder van een bedrijf of school kun je zakelijke functies implementeren voor Chrome-gebruikers op verschillende apparaten: Windows®-, Mac®- en Linux®-computers, Chromebooks en andere apparaten waarop het Chrome-besturingssysteem wordt uitgevoerd.

De Chrome-browser beheren

Implementeer Chrome-browsers op de Windows-, Mac- en Linux-computers van je organisatie. Gebruik vervolgens de gewenste IT-tools om beleid af te dwingen op apparaten, zakelijke apps en extensies te installeren en andere zakelijke functies van Chrome te beheren.

• Gebruik Windows Groepsbeleid of configuratietools op locatie voor Mac en Linux om beleid op zakelijke apparaten te beheren. Google levert een MSI-installatieprogramma voor Windows en beleidstemplates voor alle drie platforms.
  • Gebruik een cloudgebaseerde beheerdersconsole om beleid en synchronisatie-instellingen af te dwingen wanneer gebruikers op een apparaat inloggen op een beheerd Google-account.

De Chrome-browser beheren

Chromebook icon

Chrome-apparaten beheren

Je kunt ook beleid beheren op apparaten waarop Chrome wordt uitgevoerd als besturingssysteem. Deze apparaten omvatten Chromebooks die worden gebruikt als werkcomputers. Ze omvatten ook Chromeboxes of Chromebits die worden gebruikt voor digitaal ondertekenen of kiosk-apps met één doel.

Vanuit een cloudgebaseerde beheerdersconsole kun je beleid afdwingen, apps en extensies installeren, apparaten verbinden met je VPN- en wifi-netwerken en andere functies van Chrome beheren.

Over Chrome-apparaatbeheer

Download Chrome

Meer dan 300 zakelijke beleidsregels afdwingen

Of je nu Chrome-browsers of Chrome-apparaten beheert, je kunt veel verschillende beleidsregels afdwingen:

• Apps en site-URL's op de witte of zwarte lijst zetten
  • Privacy- en beveiligingsbeleid afdwingen
  • Zakelijke apps en extensies installeren en beheren
  • Automatische updates van Chrome beheren

Meer informatie over Chrome-beleidsbeheer

Dit Helpcentrum is bedoeld voor beheerders die Chrome-browsers of -apparaten beheren voor een bedrijf of school. Het bevat geen algemene informatie over het gebruik van Chrome-browsers of Chromebooks. Browsergebruikers kunnen het Helpcentrum van Chrome raadplegen. Chromebook-gebruikers kunnen het Helpcentrum voor de Chromebook raadplegen.