Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Använd grundinställningar för webbläsaren Chrome

Gäller IT-administratörer som vill distribuera en initial_preferences-fil för hanterad Chrome-webbläsare på Windows-, Mac- och Linux-datorer.

Som administratör kan du använda grundinställningar för att implementera standardinställningar för användare av webbläsaren Chrome på hanterade datorer. Dessa inställningar tillämpas när användarna öppnar webbläsaren Chrome. Du kan till exempel konfigurera startsidan eller välja vilka flikar och webbadresser som visas när de öppnar webbläsaren Chrome.

Obs! För webbläsaren Chrome 91 eller senare ersätter filen med namnet initial_preferences filen master_preferences. Minimera störningar i Chrome genom att fortsätta stödja båda filnamnen. Ytterligare ändringar meddelas i Viktig information om Chrome Enterprise

Använd grundinställningarna så här

Använd grundinställningarna för att:

• konfigurera standardinställningar som användarna kan ändra senare
  • implementera inställningar som du inte vill hantera eller som inte är tillgängliga med en Chrome-policy
  • tillämpa inställningar på Microsoft® Windows®-datorer som inte är anslutna till en Active Directory®-domän.

Om du vill tillämpa inställningar som du inte vill att användarna ska ändra tillämpar du Chrome-policyer på Windows-, Mac- och Linux-datorer istället.

Om en inställning hanteras av en Chrome-policy och även konfigureras i initial_preferences-filen gäller denna policy och användarna kan inte redigera inställningen. Mer information finns i Visa en enhets nuvarande Chrome-policyer.

Innan du börjar

Om användare redan har webbläsaren Chrome på sina datorer måste du ta bort den innan du slutför stegen nedan.

Implementera grundinställningarna

Steg 1: Skapa initial_preferences-filen
Skapa initial_preferences-filen med de inställningar du vill tillämpa i webbläsaren Chrome på användarnas datorer. Använd initial_preferences-exempelfilen som ingår i Chrome Enterprise-paketet (konfigurationsmappen). Eller download it now. Du kan redigera JSON-filen (JavaScript Object Notation) med hjälp av en textredigerare.
Mer information om tillgängliga inställningar och hur du konfigurerar dem finns i Konfigurera andra inställningar.
Steg 2: Installera automatiskt Chrome-tillägg på användarnas datorer (valfritt)
Om du vill lägga till funktioner i webbläsaren Chrome kan du automatiskt installera Chrome-tillägg. I initial_preferences-filen lägger du till information om de tillägg du vill installera automatiskt på användarnas datorer. Användare behöver åtkomst till tilläggskategorin i Chrome Web Store eller på den webbadress där Chrome-tilläggets .crx-fil är sparad.
Mer information om hur du automatiskt installerar tillägg finns i Förinstallerade tillägg.
Steg 3: Validera din fil
Använd önskat verktyg för att validera initial_preferences-filen och se till att det inte finns några fel i JSON-koden. Om du hittar fel kontrollerar du syntaxen och strukturen i initial_preferences-filen, gör ändringar och validerar den igen.
Steg 4: Distribuera inställningar till användare
Distribuera initial_preferences-filen till användarnas datorer samtidigt som Chrome-webbläsaren och eventuella policyer. Filen initial_preferences måste läggas till i samma mapp som filen chrome.exe på användarnas datorer.
  • Windows—C:\Program Files\Google\Chrome\Application\initial_preferences
  • Mac—~/Library/Application Support/Google/Chrome/Google Chrome Initial Preferences or /Library/Google/Google Chrome Initial Preferences
  • Linux
    • Kontrollera var Chrome är installerat genom att köra kommandot readlink -f `vilken google-chrome`
    • Olika versioner av Linux installerar Chrome i olika mappar, till exempel
      • /opt/google/chrome/google-chrome/
      • /etc/opt/chrome/
Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.