Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Herstel van lokale gegevens instellen op ChromeOS-apparaten

Als je herstel van lokale gegevens hebt ingesteld in je organisatie, kunnen gebruikers die wachtwoordherstel hebben uitgevoerd, gegevens herstellen die lokaal zijn opgeslagen op hun ChromeOS-apparaten door online in te loggen. Ze hoeven niet hun oude wachtwoord op te geven.

Aandachtspunten

• Beschikbaar voor Gmail-gebruikers van ChromeOS-apparaten met ChromeOS-versie 118 of hoger. Ga naar Herstel van lokale gegevens gebruiken op een Chromebook voor meer informatie.
  • Vanaf ChromeOS-versie 118 kunnen beheerders van Enterprise- en Education-domeinen herstel van lokale gegevens aanzetten voor hun gebruikers.
  • Beschikbaar op ChromeOS Flex als het apparaat een Trusted Platform Module (TPM) heeft. Ga naar TPM gebruiken met ChromeOS Flex voor meer informatie.
  • Als je accountherstel hebt aangezet, werkt dit niet meteen voor bestaande gebruikers. De gebruikers moeten na de activering minstens 2 keer inloggen op hun apparaataccount om accountherstel te kunnen gebruiken. Het werkt wel meteen voor nieuwe gebruikers.
  • Als onderdeel van het herstelproces moeten beheerde gebruikers online inloggen en het volgende doen:
    • Het wachtwoord van hun Google-account invoeren als ze hun Google-identiteit gebruiken.
    • Het wachtwoord van de externe identiteitsprovider invoeren als die SAML Single sign-on gebruikt.
  • Als de Google-identiteit wordt gebruikt, kunnen gebruikers een nieuw wachtwoord aanvragen bij hun beheerder of kan de beheerder wachtwoordherstel aanzetten voor alle of geselecteerde gebruikers. Ga naar Wachtwoordherstel voor gebruikers instellen voor meer informatie.

Opmerking: Wachtwoordherstel staat standaard uit, maar kan worden aangezet in de Google Beheerdersconsole.

Herstel van lokale gegevens aanzetten

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. Ga naar Beveiliging and then Accountherstel.
  4. Klik op Accountherstel.
  5. Kies uit de volgende opties:
    1. Activering van accountherstel uitstellen tot de migratiefase (zie Helpcentrum): Voor herstel van gebruikersgegevens blijft de standaardoptie gelden. Op dit moment is Accountherstel deactiveren de standaardoptie. De standaardinstelling wordt in de toekomst echter gewijzigd in de optie Accountherstel activeren. Voordat dit gebeurt, stelt Google je IT-beheerder per e-mail op de hoogte.
    2. Accountherstel activeren: Hiermee wordt herstel van gebruikersgegevens geactiveerd. De gebruiker kan dit niet wijzigen.
    3. Accountherstel activeren en gebruikers toestaan dit te overschrijven: Hiermee wordt herstel van gebruikersgegevens geactiveerd. De gebruiker kan dit wijzigen.
  6. Klik op Opslaan.
Selecteer Accountherstel deactiveren om herstel van lokale gegevens uit te zetten. Hiermee wordt het herstel van gebruikersgegevens gedeactiveerd. De gebruiker kan dit niet wijzigen.