Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Help me met schrijven

Dit artikel is bedoeld voor beheerders en eindgebruikers die willen weten welke gegevens door deze functie worden verzameld en hoe deze worden verwerkt door Google.

Het gebruik van deze service valt onder de Servicevoorwaarden van Google en het Privacybeleid van Google.

Dit is een tool voor generatieve artificial intelligence (AI) waarmee gebruikers zich makkelijker en effectiever kunnen schrijven en uitdrukken in vrije tekstvelden op het web.

Gebruikers moeten het volgende doen om deze functie te gebruiken:

• Experimentele AI aanzetten
  • Je bent ten minste achttien jaar oud
  • Inloggen bij Chrome met een Google-account
  • Zet Zoekopdrachten en browsefunctionaliteit verbeteren aan.

Instellingen voor generatieve AI instellen in de Beheerdersconsole

Voordat je begint: Als je wilt dat instellingen alleen gelden voor een specifieke groep gebruikersaccounts of ingeschreven Chrome-browsers, plaats je die gebruikers of browsers in een organisatie-eenheid.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Scroll naar Generatieve AI.
  5. Klik op de instelling die u wilt configureren. Meer informatie over elke instelling voor generatieve AI
  6. Klik op Opslaan.

De instellingen worden meestal binnen enkele minuten van kracht, maar het kan 24 uur duren voordat ze voor iedereen zijn doorgevoerd.

Beheerdersconsole: standaardwaarden

In de volgende tabel wordt de standaard beleidsstatus vermeld voor verschillende klantcategorieën die voldoen aan de bovenstaande criteria. Dit beleid kan door beheerders worden geüpdatet in de Google Beheerdersconsole.

Klantcategorie Standaardstatus volgens beleid

Workspace Education

Functie staat uit.

Cloudbeheerde Chrome Enterprise-browsers

De functie staat aan, maar stuurt geen gegevens naar Google om AI-modellen te verbeteren.

Beheerde browsers van derden

De functie staat aan en stuurt gegevens naar Google om AI-modellen te verbeteren.

Consumenten

De functie staat aan en stuurt gegevens naar Google om AI-modellen te verbeteren.

Opmerking: Als het beleid is ingesteld om gegevens te sturen voor de verbetering van AI-modellen van Google, kunnen deze gegevens, afhankelijk van de functie, prompts, invoer, uitvoer, feedback, bronmateriaal en gerelateerde informatie omvatten. Gegevens kunnen ook door menselijke reviewers worden gelezen. Dit is uitsluitend om de AI-modellen van Google te verbeteren.

Lees HelpMeWriteSettings voor meer informatie over hoe je beleidsstatussen instelt.

Gegevens die door deze service worden verwerkt

Opmerking: De verzamelde gegevens kunnen veranderen op basis van de beleidsstatus.

Gegevenstype/-categorie Beschrijving Voorbeeld

Browsergegevens

Statistieken, status en gegevens van de Chrome-browser en de functies die de browser gebruikt.

Browserversie en -instellingen

Apparaatgegevens

Statistieken, status en andere gegevens van het apparaat en de functies die het apparaat gebruikt.

Fabrikant, model, OS-type en -versie, vormfactor van apparaat en instellingen

Prestatiegegevens

Gegevens over hoe Chrome en de functies daarin presteren.

Laadtijd van browser en gebruikt geheugen

Site-informatie

Kan worden gebruikt als context om uitvoer te genereren.

Pagina-content

Door gebruiker ingediende content

Alle invoer van de gebruiker.

Prompts, invoer, uitvoer en geschreven feedback

Gebruiksgegevens van gebruikers Gegevens over hoe Chrome en de functies daarin worden gebruikt.

Interacties en feedback met betrekking tot een duim omhoog of omlaag