Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Ondersteuning voor verlengde updates

We voegen meer informatie toe aan dit artikel zodra deze beschikbaar is, waaronder informatie over het toestemmingsproces voor verlengde updates.

ChromeOS-apparaten krijgen 10 jaar lang OS-updates nadat een apparaatplatform voor het eerst wordt uitgebracht. De meeste apparaten worden automatisch geüpdatet, maar voor een deel van de oudere apparaten moet een beheerder toestemming geven voor verlengde updates om de volledige 10 jaar te krijgen.

Bepalen welke apparaten in aanmerking komen voor verlengde updates

Alle ChromeOS-apparaten die in 2021 of later zijn uitgebracht, krijgen automatisch verlengde updates en houden toegang tot de Play Store en Android-apps. Voor een deel van de oudere apparaten moet een beheerder toestemming geven om verlengde updates te krijgen. Bij deze apparaten staat een sterretje (*) naast de datum tot wanneer updates worden ondersteund, onder Door Google goedgekeurde ChromeOS-apparaten in Beleid voor automatisch updaten.

Wat je krijgt met verlengde updates

Met verlengde updates gaat de ondersteuning voor beveiliging, prestaties en stabiliteit door op je ChromeOS-apparaten. Deze updates variëren van het beveiligd houden van je apparaten op het web tot doorlopende stabiliteitsverbetering van je apparaten.

Voor oudere modellen die niet automatisch verlengde updates krijgen, moet een beheerder toestemming geven via een beleidsregel in de Beheerdersconsole. Deze beleidsregel is beschikbaar voordat de eerste apparaten in juni 2024 verlengde updates krijgen.

Als je toestemming geeft

• Alle Android-gerelateerde gegevens worden van de apparaten gewist. Je kunt deze niet herstellen.
  • De Google Play Store wordt verwijderd van de apparaten en beheerders kunnen niet op afstand Android-apps installeren.

Als je geen toestemming geeft

• Deze apparaten krijgen geen automatische updates meer.
  • Android-apps en de Google Play Store blijven beschikbaar op deze apparaten, maar app-ontwikkelaars kunnen ervoor kiezen om belangrijke nieuwe versies van ChromeOS voor deze apparaten in de loop van de tijd niet meer te ondersteunen.

Meer informatie