Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Richtlijnen voor Betrouwbare testers van Chrome Enterprise

Aanbevelingen om nieuwe functies in uw organisatie te testen

Bedankt voor uw interesse in het testen van nieuwe functies in uw omgeving. U geeft feedback rechtstreeks aan onze productteams, zodat we nieuwe producten en functies kunnen ontwikkelen en er de juiste prioriteit aan kunnen geven. Alle programmagegevens en feedback zijn vertrouwelijk.

Als Betrouwbare tester van nieuwe functies in de Chrome-browser, ChromeOS en ChromeOS Flex test, helpt u ons om goede resultaten te behalen aan de hand van waardevolle feedback en functieverzoeken die betrekking hebben op scenario's uit de praktijk en die de diversiteit van klanten weerspiegelen.

We doen er alles aan om u bij dit proces te helpen, waaronder:

• Duidelijke communicatie waarmee we voor elke klant de juiste functies kunnen bepalen
  • Eenvoudig advies bij uw introductie en ondersteuning tijdens het configuratieproces
  • Feedbacktools en responsieve interacties

Waar u op moet letten als Betrouwbare tester

De algemene vereisten voor de rol van Betrouwbare tester

Lees de vereisten voor deelname aan het programma voordat u zich aanmeldt. Zie Word Betrouwbare tester van Chrome Enterprise voor meer informatie.

Zorg dat u op de hoogte bent van de relevante overeenkomsten. Zorg dat u voldoende gemachtigd bent en dat u de relevante clausules in de overeenkomsten begrijpt.

Zorg dat u de functie begrijpt waarvoor u zich heeft aangemeld als tester

We verstrekken documentatie over de functies. Het is belangrijk dat u deze goed doorneemt. We laten u ook weten voor welk type Betrouwbare tester u op de toelatingslijst staat. Er zijn twee typen:

• Algemeen: een algemene lijst met informatie over nieuwe functies zodra deze worden vrijgegeven.
  • Specifieke aanmelding: u heeft zich aangemeld om een specifieke productfunctie te testen.

Algemene functies maken gebruik van doorlopende inschrijving. Voor specifieke optionele functies wordt uw inschrijving automatisch geannuleerd wanneer de fase als Betrouwbare tester van die specifieke functie is voltooid.

Wijs de juiste resources aan het project toe

Betrouwbare testers in het bedrijf zijn ervaren IT-beheerders en -managers die inzicht hebben in hun bestaande infrastructuur en de technologieën die worden getest. ChromeOS-beheerders moeten bijvoorbeeld de kwalificaties voor gecertificeerde ChromeOS-beheerders doornemen.

Richtlijnen voor Betrouwbare testers

Alle functies voor Betrouwbare testers worden vrijgegeven buiten de IT-beheeropties om ervoor te zorgen dat u als klant de volledige eigenaar en controle over de configuratie en het testproces heeft.

Een testdomein gebruiken

We raden u ten zeerste aan u met een testdomein in te schrijven voor functies voor Betrouwbare testers. Ons team accepteert een subdomein van uw bestaande domein of een afzonderlijk domein waarvan u kunt bevestigen dat u de eigenaar bent.

We raden u af functies voor Betrouwbare testers te implementeren voor uw gebruikers zonder voorafgaande tests met een kleine groep in uw testdomein. U kunt eerste tests uitvoeren met een paar apparaten op het bètakanaal van ChromeOS. Zie Praktische tips voor ChromeOS-releases voor meer informatie.

Een specifieke IT-beheerder inschrijven

Wanneer u zich aanmeldt als Betrouwbare tester, kunt u er in sommige gevallen voor kiezen dat de beheerdersfuncties voor functies voor Betrouwbare tester beschikbaar en zichtbaar zijn voor alle beheerders van uw domein of alleen voor specifieke beheerders. Zie Beheerdersrollen delegeren in Chrome voor meer informatie over beheerdersrollen en -rechten.

We raden u aan waar mogelijk voor de specifieke beheerdersoptie te kiezen en ten minste twee beheerders op te geven. Het is belangrijk dat u contact met ons opneemt als de betreffende beheerder moet worden gewijzigd, bijvoorbeeld vanwege een funtiewijziging.

De juiste contactpersonen voor communicatie opgeven

Onze communicatie met Betrouwbare testers verloopt alleen via e-mail. Daarom is het belangrijk dat u wanneer u zich inschrijft voor het programma voor Betrouwbare testers, contactpersonen opgeeft met bereikbare, gecontroleerde e-mailaccounts.

Waar mogelijk raden we aan dat de contactpersoon de IT-beheerder is, maar we beseffen dat dit niet altijd het geval is.

Voortdurend optimaliseren

We raden u aan de feedback van gebruikers goed in de gaten te houden en de implementatie te blijven optimaliseren.

Afmelden wanneer u klaar bent

Als uw organisatie is aangemeld voor onze algemene Betrouwbare tester en niet meer geïnteresseerd is in testen of de gewenste functie al heeft getest, vult u dit afmeldingsformulier in om van de toelatingslijst te worden verwijderd. Als u het formulier wilt openen, logt u in met het Google-account waarmee u zich heeft aangemeld voor het programma voor Betrouwbare testers.

We nemen van tijd tot tijd contact met u op om te bevestigen of u wilt dat uw inschrijving als Betrouwbare tester wordt beëindigd. Bijvoorbeeld als e-mails worden teruggestuurd vanaf uw bezorgaccount.