Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Hantera Chrome Enterprise Connector till Symantec Endpoint DLP

Som administratör kan du använda Googles administratörskonsol för att ansluta Chrome direkt till Symantec Endpoint DLP och söka efter känsliga uppgifter. Detta ger ytterligare stabilitet till webbläsaren och Symantec-agenten och behovet av att implementera och hantera Chrome-tillägget för Symantec försvinner.

I dokumentet Symantec Endpoint DLP Integration with Chrome Enterprise Setup Guide får du hjälp med att konfigurera integrationen mellan webbläsaren Chrome och Symantec DLP.

LADDA NED GUIDEN (PDF)

Innan du börjar: Enheterna måste vara registrerade i Chrome Browser Cloud Management. Mer information finns i Konfigurera Chrome Browser Cloud Management.

Lägga till konfigurationer för tjänsteleverantörer

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avInställningar. Sidan Inställningar för användare och webbläsare öppnas som standard.

Om du har registrerat dig för Chrome Browser Cloud Management öppnar du menyn följt av Webbläsaren Chromeföljt avInställningar.

3. Om du vill att inställningen ska gälla alla användare och registrerade webbläsare väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Gå till Chrome Enterprise Connectors.
  5. Klicka på Chrome Enterprise Connectors.
  6. I listan väljer du Symantec Endpoint DLP som DLP-leverantör av lokal innehållsanalys för en eller alla av följande policyer:
    • Ladda upp innehållsanalys – Chrome använder Symantec Endpoint DLP för att skicka allt innehåll och metadata i filer som är bifogade till webbinnehåll för analys.
    • Massanalys av textinnehåll – Chrome använder Symantec Endpoint DLP för att skicka allt innehåll och metadata från innehåll i Urklipp som klistrats in på webben för analys.
    • Skriv ut innehållsanalys – Chrome använder Symantec Endpoint DLP för att skicka allt innehåll och metadata från utskrivna sidor för analys.
      Mer information finns i Konfigurera Chrome-policyer för användare eller webbläsare.
  7. Klicka på Aktivera Chrome Enterprise Connectors.

Verifiera konfigurationen

Du kan kontrollera användarnas enheter för att säkerställa att policyerna tillämpas korrekt.

1. På datorn där du ställer in policyerna öppnar du Chrome och öppnar chrome://policy.
  2. När du utökar inställningen anges tjänstleverantören som local_system_agent i policylistan.
  3. Följande policyer motsvarar de specifika anslutare som valdes i steg 6 ovan
    • OnFileAttachedEnterpriseConnector
    • OnBulkDataEntryEnterpriseConnector
    • OnPrintEnterpriseConnector

Konfigurera integrationen på Symantec-portalen

Läs om hur du aktiverar anslutningen i Broadcom Symantec-portalen i Konfigurera Google Chrome-övervakning för Windows-ändpunkter med hjälp av Google Chrome Content Analysis Connector Agent SDK.

Relaterade ämnen

Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.