Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Fjärrloggsamling för ChromeOS-enheter

För administratörer som hanterar Chrome OS-enheter för företag eller skolor.

ChromeOS version 114 eller senare för enheter som enbart är tillgängliga för kiosk

ChromeOS version 122 eller senare för alla andra enheter

Om du får problem med en hanterad ChromeOS-enhet kan du felsöka genom att registrera ytterligare loggar från sidan Enhetsinformation i Googles administratörskonsol. Mer information finns i Visa detaljer om ChromeOS-enhet.

Om du har aktiverat inställningen Uppladdning av systemlogg för enhet för organisationsenheten samlar enheterna in de loggar du väljer, komprimerar dem och laddar upp dem till administratörskonsolen.

Du får en avisering när fjärrloggkommandot har slutförts på användarens enhet och du kan ladda ned filerna.

Innan du börjar

• Inställningen Ladda upp enhetssystemlogg måste vara aktiverad.
  • Administratörsbehörigheten Åtgärd för att exportera loggar krävs för att begära loggar.
  • Endast ett kommando för insamling av fjärrloggar utförs åt gången för att förhindra överbelastning. Du måste vänta på att din första begäran om logginsamling ska slutföras innan du kan skicka en ny begäran.
  • Se till att enheten som du begär loggar för är ansluten till ett nätverk för att samla in och ladda upp loggar till administratörskonsolen.
  • Loggarna kan laddas ned från administratörskonsolen i 30 dagar.
  • Google lagrar upp till 100 filer per enhet. Gränsen omfattar även automatiska filuppladdningar som en del av policyn för uppladdning av enhetssystemlogg.

Scenarier för fjärrinsamling av logg

Användarna kan se logguppladdningar under ansvarsfriskrivningar för chrome://management.

• Kiosk
    • Detta är offentliga sessioner. Om det finns uppgifter som kan kopplas till en specifik individ (PII) i loggarna för kiosksessioner inkluderas den i loggarna.
  • Anknuten inloggad användare
    • PII-data tas bort som standard om inte administratörer begär dem via administratörskonsolen.
  • Ej anknuten inloggad användare
    • All identifierad PII tas bort från loggarna innan du laddar upp den.
  • Hanterade gästsessioner (MGS)
    • Hanterade gästsessioner är offentliga sessioner, är tillfälliga och har en aktiv profil som är tillgänglig under sessionen.
    • All identifierad PII tas bort från loggarna innan du laddar upp den.
  • Inloggningsskärm
    • Inloggningsskärmen används för att visa användare på enheten och ge befintliga eller nya användare tillgång till enheten. Den ingår inte i någon användarsession.
    • All identifierad PII tas bort från loggarna innan du laddar upp den.
  • Låsskärm
    • Låsskärmen används för att blockera åtkomst till användarsessioner medan användaren är borta och för att auktorisera upplåsning när användaren kommer tillbaka.
    • Låsskärmen är en del av användarens session och användarens profil är därför tillgänglig där. Om den primära användaren är kopplad ingår begärd PII. Om de inte är kopplade tas all upptäckt PII bort från loggarna innan uppladdningen.

Loggar för begäranden

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från startsidan för administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avEnheter.
  3. Sök efter och välj kioskenheten som du vill begära ytterligare loggar för.
  4. Välj Exportera loggar till vänster.
  5. Gör följande på sidan Exportera systemloggar:
    1. (Valfritt) Välj ett alternativ för att ange information om supportärendet. Du kan gå till nästa steg och samla in loggar utan att ha ett supportärende-id eller en token.
    2. Klicka på Fortsätt.
    3. Välj de loggar du vill visa i listan.
    4. (Valfritt) Beroende på ditt scenario kan du se en ytterligare skärm där du kan välja Personuppgifter att inkludera.
    5. Klicka på Exportera loggar.
  6. Vänta tills loggarna har samlats in och laddats upp till administratörskonsolen. Du ser en grön framgångsikon när det är klart.
  7. Klicka på de loggar du vill ladda ned under Systemloggar. Mer information finns i Systemaktivitet och felsökning.

Vilka loggar ingår i fjärrloggssamlingen?

Om följande data är tillgänglig på enheten beror på din webbläsarversion. En del data som anges här kanske inte är tillgänglig i äldre versioner.

Typ av diagnostisk data Beskrivning
Systeminformation för Chrome Hämtar interna Chrome-loggar.
Krasch-id:n

Extraherar de senaste krasch-id:na (i förekommande fall) och exporterar dem till crash_report_ids- och all_crash_report_ids-filer. Mer information finns i Felsöka Chrome-krascher.

Minnesinformation Hämtar information om minnesanvändning och exporterar den till filerna mem_usage och mem_usage_with_title.
Hierarki för användargränssnitt Hämtar hierarki för användargränssnittskomponent för ChromeOS.
Ytterligare plattformsloggar i ChromeOS Samlar loggdata från olika skript och program. Skapar och exporterar data till dessa filer: alsa controls, cas, audio_diagnostics, env, disk_usage.
DBus-information Hämtar information om minnesanvändning i DBus-gränssnittet. Skapar och exporterar data till följande filer: dbus_details, dbus_summary.
Enhetshändelse Hämtar poster för network_event_log och device_event_log.
Intel WiFi NICs-felsökningsdump Hämtar information om felsökningsdump från Intel Wi-Fi NIC som skapas när dessa NIC har problem som firmware-krascher för ChromeOS.
Pekhändelser Hämtar loggar för pekphändelser, pekskärm och styrplatta.
ChromeOS Flex-loggar Samlar in maskinvarudata för ChromeOS Flex-enheter via cros_healthd-anrop.
ChromeOS-nätverksrutter Samlar in dirigeringstabeller för nätverk för IPv4 och IPv6.
ChromeOS Shill-loggar (Anslutningshanterare)

Samlar in enhets- och tjänstegenskaper från Shill.

Policyer Policyer som tillämpats på enheten eller användaren för hanterade användare.
Systemstatus och loggar för ChromeOS Samlar in loggdata från demon för felsökning. Felsökningsdaemon samlar in en logg från flera systemfiler eller kör skript för att samla in data.
ChromeOS-systemloggar

Samlar in innehållet i filen /var/log som innehåller loggfiler från olika systemfiler, till exempel Chrome-loggar, meddelanden och Bluetooth-loggar. Mer information finns i Samla in felsökningsloggar för ChromeOS-enhet.

ChromeOS-användarloggar Samlar in loggar från användarens katalog i ChromeOS. Innehåller Chrome-loggar, inloggnings- och utloggningstider och loggar för Google Assistent.
ChromeOS Bluetooth Samlar in information om huruvida Bluetooth är aktiverat på enheten.
Anslutna indataenheter för ChromeOS Hämtar information om anslutna indataenheter.
Trafikräknare för ChromeOS Hämtar trafikräknare för ChromeOS.
Virtuellt tangentbord för ChromeOS Hämtar information om det virtuella tangentbordet i ChromeOS.
Nätverksstatus för ChromeOS Hämtar information om nätverksstatus.
Prestanda och batteristatus Samlar in relevant data om prestanda, till exempel enhetens batterisparläge eller statusen för aktivt batteri.
Inloggningsstatus Hämtar inloggningstoken och uppgifter.
ChromeOS-apptjänst Samlar in information från apptjänsten om vilka appar som är installerade och körs.

Lista över PII-administratörer som kan begära

• E-postadress
  • Id för Google-konto
  • MAC-adress för nätverk
  • IP-adress
  • Serienummer för enhet och komponenter
  • IPP-adress för utskrift
  • Webbadresser
  • Information om Android-app
  • Namn på externa lagringsenheter
  • Andra stabila identifierare, till exempel hashvärden eller UUID
  • Autentiseringsinformation för EAP-nätverk

Relaterade ämnen