Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Problemen met ChromeOS-kioskapparaten oplossen

Voor beheerders die Chrome-beleid beheren via de Google-beheerdersconsole.

Ondersteund op ChromeOS 114 en hoger

Als beheerder kun je probleemoplossingstools aanzetten voor ChromeOS-kioskapparaten. Gebruikers kunnen de tools dan via sneltoetsen openen op hun apparaat of op afstand met Chrome Remote Desktop. In Chrome Remote Desktop zijn de tools beschikbaar in het gedeelte Tools voor probleemoplossing in het venster Opties voor Chrome Remote Desktop. Zie Op afstand toegang krijgen tot ChromeOS-apparaten voor meer informatie.

Dit zijn de sneltoetsen voor probleemoplossing:

• Tools voor ontwikkelaars (Shift+Ctrl+i)
  • Taakbeheer (Esc+Zoeken)
  • Een nieuw Chrome-venster openen (Ctrl+n)
  • Schakelen tussen geopende vensters (Alt+Tab en Alt+Shift+Tab)

Met het oog op de veiligheid staan de kiosk-tools voor probleemoplossing standaard uit. Neem de volgende aandachtspunten aandachtig door voordat je deze tools aanzet.

Aandachtspunten

• Zet kiosk-tools voor probleemoplossing niet aan voor organisatie-eenheden op het hoogste niveau of in de productie. Als je dat doet, hebben eindgebruikers van kioskapparaten toegang tot alle tools voor probleemoplossing.
  • Zet kiosk-tools voor probleemoplossing niet aan voor een organisatie-eenheid die is ingesteld voor examens. Als onderwijsinstellingen die ChromeOS-kioskapparaten gebruiken om examens af te leggen, de tools aanzetten, kunnen leerlingen de integriteit van de examensessie in gevaar brengen.
  • Zo los je problemen met een apparaat op zonder dat dit invloed heeft op alle apparaten in dezelfde organisatie-eenheid:
    1. Maak een onderliggende organisatie-eenheid.
    2. Zet de kiosk-tools voor probleemoplossing aan voor die organisatie-eenheid.
    3. Verplaats het apparaat naar de onderliggende organisatie-eenheid om apparaatgegevens en -instellingen op te slaan.
    4. Verplaats het apparaat terug naar de bovenliggende organisatie-eenheid voordat je het apparaat in productie neemt.
  • Als je de kiosk-tools voor probleemoplossing uitzet, wordt de kiosksessie automatisch opnieuw gestart.

Kiosk-tools voor probleemoplossing aanzetten

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingenand then Apparaatinstellingen.
  3. Selecteer links de organisatie-eenheid die je wilt gebruiken voor probleemoplossing of ontwikkeldoeleinden. Selecteer niet de productie-organisatie-eenheid.
  4. Ga naar Kiosk-instellingen.
  5. Klik op Kiosk-tools voor probleemoplossing.
  6. Selecteer Tools voor probleemoplossing aanzetten.
  7. Klik op Opslaan.