Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Använda Screencast på webben

Den här sidan är för användare. Om du är administratör och vill veta mer, se Screencast.

Med den webbaserade spelaren för screencasts kan du titta på inspelningar som delas med dig på alla enheter som har en kompatibel webbläsare.

Du kan bara skapa screencast-videor på ChromeOS-enheter med Screencast-appen. Mer information finns i Använda Screencast för att spela in och dela på ChromeOS-enheter.

Appen Screencast har för närvarande stöd för

• Webbläsaren Chrome, inklusive surfplattor med Android och iOS
  • Safari, inklusive iOS-surfplattor
  • Firefox
  • Edge

Obs! Screencasts webbspelare stöder för närvarande inte Internet Explorer eller mobilwebbläsare som de som finns på telefoner.

Innan du börjar

Kontrollera att följande är aktiverat i webbläsaren:

• JavaScript
  • Popupfönster
  • Cookies

Du måste logga in om du vill visa screencast-inspelningar. Om det inte går att visa en screencast har du kanske inte tillgång till inspelningen.

Visa en screencast

Du kan använda webbspelaren för Screencast för att titta på direktuppspelade videor som har skapats i Screencast ChromeOS-appen. När en screencast skapas och delas genereras en länk som du kan öppna i ChromeOS-appen eller i en webbläsare på icke-ChromeOS-plattformar.

Öppna den delade länken i en webbläsare som stöds om du vill visa en screencast-inspelning.

Felsökning i webbapp

Aktivera JavaScript

Webbspelaren för Screencast behöver JavaScript för att kunna renderas korrekt. Om du försöker läsa in den utan JavaScript omdirigeras du automatiskt till den här artikeln i hjälpcentret. Om du har inaktiverat JavaScript i webbläsaren måste du uppdatera inställningarna så att Screencast-webbspelaren kan renderas helt. Mer information finns i Aktivera JavaScript i webbläsaren Chrome.

Webbläsare som inte stöds

För närvarande har Screencasts webbspelare inte stöd för Internet Explorer eller några mobila webbläsare. Om du öppnar en screencast-länk i en mobil webbläsare visas ett felmeddelande där du uppmanas att växla till en webbläsare som stöds. En lista med webbläsare som stöds finns ovan.

Popupfönster har blockerats

Du måste vara inloggad på det konto som inspelningarna delades med. Googles inloggningsflöde använder popup-fönster och du måste aktivera dem för att Screencasts webbspelare ska fungera. Om du har inaktiverat popup-fönster i webbläsaren visas ett felmeddelande där du ombes att fortsätta använda appen. Mer information om hur du aktiverar popup-fönster finns i Blockera eller tillåta popup-fönster i Chrome.

Det gick inte att streama video

Om du får ett felmeddelande om att det inte gick att strömma videon kontrollerar du att webbläsaren tillåter cookies från tredje part. För Screencasts webbspelare krävs att cookies är aktiverade för att användarna ska kunna logga in. Om webbläsaren inaktiverar sådana cookies visas ett felmeddelande när du streamar en video. Om du vill veta hur du aktiverar cookies från tredje part läser du Rensa, tillåta och hantera cookies i Chrome.

Problem med kontobehörighet

Om ett felmeddelande visas med uppmaningen Logga in om du vill fortsätta med Screencast kanske kontot inte har de behörigheter som krävs för Screencast. Åtgärda detta genom att välja Visa alla behörigheter för Google Drive-filer under autentiseringsprocessen när du väljer Logga in på felmeddelandet.

Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.