Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Ställa in datakontroller i ChromeOS

3: Verifiera att regler för datakontroll är inställda

När du har tillämpat Chrome-policyer eller skapat en regel måste användarna starta om Chrome för att inställningarna ska träda i kraft. Du kan kontrollera användarnas enheter för att säkerställa att policyn har tillämpats korrekt.

1. På en hanterad Chrome-enhet öppnar du chrome://policy.
  2. Klicka på Läs in policy på nytt.
  3. Kontrollera att listan DataLeakPreventionRulesList är inställd med en JSON-version av reglerna som du har skapat.
  4. Kontrollera att Status är inställd på OK för DataLeakPreventionReportingEnabled. Slå på policyn DataLeakPreventionReportingEnabled för att aktivera rapportering.
  5. Du kan även testa begränsningar baserat på dina regler på enheten. Du kan till exempel testa att kopiera och klistra in från en begränsad webbplats.

Obs! Om du har skapat regler med åtgärden Rapportera ignoreras de om rapportering inaktiveras.

Nästa steg