Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

ChromeOS-gegevensbeheer instellen

3: Controleer of de regels voor gegevensbeheer zijn ingesteld

Nadat je Chrome-beleid hebt toegepast of een regel hebt gemaakt, moeten gebruikers Chrome opnieuw opstarten voordat de instellingen van kracht worden. Je kunt op de apparaten van gebruikers controleren of het beleid juist wordt toegepast.

1. Ga op een beheerd apparaat naar chrome://policy.
  2. Klik op Beleid opnieuw laden.
  3. Zorg dat DataLeakpreventionRulesList is ingesteld met een json-versie van de regels die je hebt gemaakt.
  4. Zorg dat bij DataLeakpreventionReportingEnabled de Status is ingesteld op OK. Zet het beleid DataLeakpreventionReportingEnabled aan om rapportage aan te zetten.
  5. U kunt ook beperkingen testen op basis van je regels op het apparaat. Probeer bijvoorbeeld te kopiëren en te plakken vanaf een beperkte website.

Opmerking: Als u regels heeft gemaakt met de actie Melden, worden deze genegeerd als rapporten zijn uitgeschakeld.

Volgende stap