Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Ange anpassade bakgrunder för användare och Chrome OS-enheter

För administratörer som hanterar Chrome-policyer från Googles administratörskonsol.

Som administratör kan du använda Googles administratörskonsol för att ställa in anpassade bakgrunder för hanterade användare och ChromeOS-enheter på inloggningsskärmen. Du kan välja att visa logotyper, bilder, meddelanden eller till och med lunchmenyer.

När du anger en anpassad bakgrund ser användarna din bild varje gång de startar sin ChromeOS-enhet och när de återgår till skrivbordet. De kan inte ange sin egen bakgrund eller välja något av de inbyggda bakgrundsalternativen som finns i ChromeOS.

Du kan även välja att ange olika bakgrunder för varje organisationsenhet inom organisationen.

Exempel på anpassade bakgrunder

• Organisationslogotyper
  • Konstprojekt för studenter
  • Meddelanden om kommande händelser
  • Skolkalender
  • Organisationens uppförandekod
  • Veckans meny
  • Högtider eller teman

Tänk på följande

• Filerna måste vara .jpg och mindre än 16 MB.
  • Bildupplösningen bör motsvara eller överstiga den högsta upplösning som visas.
  • Utformning för alla skärmförhållanden från 16:9 till 3:2.
  • Designa för visuell tillgänglighet.

Ange en anpassad bakgrund för användarna

Innan du börjar: Om du vill konfigurera en anpassad bakgrund för en viss grupp användarkonton eller registrerade Chrome-webbläsare, placerar du användarna eller webbläsarna i en organisationsenhet.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avInställningar. Sidan Inställningar för användare och webbläsare öppnas som standard.

Om du har registrerat dig för Chrome Browser Cloud Management öppnar du menyn följt av Webbläsaren Chromeföljt avInställningar.

3. Om du vill att inställningen ska gälla alla användare och registrerade webbläsare väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Öppna Allmänt.
  5. Klicka på Anpassad bakgrund.
  6. Klicka på Ladda upp.
  7. Välj JPEG-filen.
  8. Klicka på Öppna.
  9. Klicka på Spara.

Det tar normalt ett par minuter innan inställningar träder i kraft, men det kan ta upp till 24 timmar innan de gäller för alla.

Ange en anpassad bakgrund för inloggningsskärmen i ChromeOS

Innan du börjar: Om du vill konfigurera en anpassad bakgrund för en viss grupp av enheter placerar du enheterna i en organisationsenhet.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avInställningarföljt avEnhetsinställningar.
  3. Om du vill att inställningen ska gälla alla användare och registrerade webbläsare väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Öppna Inloggningsinställningar.
  5. Klicka på Enhetens bakgrundsbild.
  6. Klicka på Ladda upp.
  7. Välj JPEG-filen.
  8. Klicka på Öppna.
  9. Klicka på Spara.

Det tar normalt ett par minuter innan inställningar träder i kraft, men det kan ta upp till 24 timmar innan de gäller för alla.