Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Aangepaste achtergronden instellen voor gebruikers en Chrome OS-apparaten

Voor beheerders die Chrome-beleid beheren via de Google-beheerdersconsole.

Als beheerder kun je in de Google Beheerdersconsole aangepaste achtergronden instellen voor beheerde gebruikers en voor het inlogscherm van Chrome OS-apparaten. Je kunt logo's, kunstwerken, mededelingen of zelfs lunchmenu's weergeven.

Als je een aangepaste achtergrond instelt, zien gebruikers je afbeelding elke keer als ze hun Chrome OS-apparaat opstarten of teruggaan naar het bureaublad. Ze kunnen geen eigen achtergrond instellen of een van de standaard achtergrondopties van Chrome OS kiezen.

Je kunt ook voor elke organisatie-eenheid een andere achtergrond instellen.

Voorbeelden van aangepaste achtergronden

• Organisatielogo's
  • Kunstprojecten van leerlingen
  • Aankondigingen voor aankomende evenementen
  • De schoolagenda
  • De gedragscode van de organisatie
  • Het menu van deze week
  • Afbeeldingen rond bepaalde feestdagen of thema's

Aandachtspunten

• Bestanden moeten de .jpg-indeling hebben en kleiner zijn dan 16 MB.
  • De afbeeldingsresolutie moet gelijk zijn aan of hoger zijn dan de schermen met de hoogste resolutie.
  • Het ontwerp moet geschikt zijn voor alle beeldverhoudingen, van 16:9 tot 3:2.
  • Houd rekening met visuele toegankelijkheid.

Een aangepaste achtergrond instellen voor gebruikers

Voordat je begint: Als je een aangepaste achtergrond wilt instellen voor een specifieke groep gebruikersaccounts of ingeschreven Chrome-browsers, plaats je de gebruikers of browsers in een organisatie-eenheid.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Ga naar Algemeen.
  5. Klik op Aangepaste achtergrond.
  6. Klik op Uploaden.
  7. Selecteer het .jpg-bestand.
  8. Klik op Openen.
  9. Klik op Opslaan.

De instellingen worden meestal binnen enkele minuten van kracht, maar het kan 24 uur duren voordat ze voor iedereen zijn doorgevoerd.

Een aangepaste achtergrond instellen voor het inlogscherm van Chrome OS

Voordat je begint: Als je een aangepaste achtergrond wilt instellen voor een specifieke groep apparaten, plaats je de apparaten in een organisatie-eenheid.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingenand then Apparaatinstellingen.
  3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Ga naar Inloginstellingen.
  5. Klik op Achtergrondafbeelding op apparaat.
  6. Klik op Uploaden.
  7. Selecteer het .jpg-bestand.
  8. Klik op Openen.
  9. Klik op Opslaan.

De instellingen worden meestal binnen enkele minuten van kracht, maar het kan 24 uur duren voordat ze voor iedereen zijn doorgevoerd.