Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Je Chrome Enterprise-account overzetten naar een reseller

Geldt voor zelfstandige Chrome Enterprise Upgrade-abonnementen in de Google Beheerdersconsole.

Als Google je rechtstreeks factureert voor je Chrome Enterprise Upgrade-abonnement, kun je accountbeheer overzetten naar een Google-reseller. Een reseller kan het account van uw organisatie beheren en andere services bieden, zoals implementatie, support en werktransformatie. Gebruik de Google Partner Search-directory om een geautoriseerde reseller te vinden in uw regio.

Hoe overdrachten werken

Als u uw account heeft overgezet naar de reseller, neemt u contact op met de reseller voor opties en prijzen.

Uw reseller staat mogelijk al in de Beheerdersconsole. Anders moet u de facturering al beheren via de Beheerdersconsole om te kunnen overstappen naar een reseller.
  • Er gaat een proefperiode in voor uw account. De gegevens daarvan worden gemaild naar uw hoofdbeheerder.
  • Overdrachten kunnen niet ongedaan worden gemaakt.
  • Het gekoppelde Cloud-factureringsaccount wordt niet automatisch overgezet.
  • Ook is de overdracht niet van invloed op uw gegevens of beschikbaarheid. (U kunt Google-services zoals gewoonlijk gebruiken tijdens een overdracht.)

Resellertoegang

Als u uw account overzet, kan de reseller gebruikers toevoegen en verwijderen, gebruikerswachtwoorden updaten, organisatie-eenheden bewerken en andere instellingen beheren. Zie Toegang voor Google-resellers voor meer informatie over welke toegang een reseller heeft tot uw account en hoe u de toegang kunt beperken.

Facturering na de overdracht

Wanneer de overdracht is voltooid door uw reseller, wordt het account een nieuw abonnement. U krijgt dan facturen van uw reseller, niet meer van Google.

Als uw overdracht op een andere dag dan de 1e van de maand wordt uitgevoerd, krijgt u 2 facturen voor die maand:

• Een van Google, voor de datums vóór de overdracht.
  • Een van de reseller, voor de datums vanaf het moment dat de overdracht was voltooid.

Daarna krijgt u slechts één factuur van de reseller.

De gevolgen van de overdracht op de facturering zijn afhankelijk van uw vorige factureringsmodel. Neem contact op met uw reseller voor meer informatie.

Opzegkosten voor het jaarmodel

Jaarmodel (maandelijkse betalingen)

Google brengt de kosten tot de overdrachtsdatum rechtstreeks bij u in rekening. De laatste kosten worden naar rato berekend.

Jaarmodel (jaarlijkse betaling)

Als u wordt overgezet, krijgt u geen terugbetaling voor de vooraf betaalde serviceperiode.

Vereisten voor de hoeveelheid upgrades

Het nieuwe abonnement moet hetzelfde aantal of meer upgrades bevatten dan het oude abonnement. Als het huidige contract bijvoorbeeld 200 gebruikersupgrades bevat, kunt u tijdens de overdracht het contract niet verminderen tot 150 gebruikersupgrades.

Uitzonderingen: Voor abonnementen die momenteel het jaarmodel gebruiken en die zich binnen 30 dagen van het einde van de contractperiode bevinden, kunt u het aantal upgrades verminderen.

Kosteloze proefperiode van 30 dagen

Als een abonnement zich in een proefperiode van 30 dagen bevindt, kunt u het overzetten naar een van de volgende opties:
  • Een proefperiode van 30 dagen die wordt beheerd door de reseller
  • Een nieuw abonnement dat wordt beheerd door de reseller

Als u al een proefperiode van 30 dagen heeft gehad, kunt u alleen overstappen naar een nieuw, resellerbeheerd abonnement.

Uw account overzetten naar een reseller

Met een overdrachtstoken kan een reseller het beheer van uw account overnemen.

Voordat u begint: Vraag de reseller om een openbare ID van 9 tekens.

1. Log in op het account van de klant en ga naar Overdrachtstoken ophalen.
  2. Vul uw openbare reseller-ID in en klik op Reseller-ID bevestigen.

U ziet het dialoogvenster Openbare reseller-ID invoeren.

3. Klik op Overdrachtstoken genereren.
  4. De klant kan nu overstappen naar uw account. Opmerking: U hoeft de overdrachtstoken niet te kopiëren.

Opmerking: Overdrachtstokens verlopen na 30 dagen.

Overdrachtsproblemen oplossen

Als de reseller de overdracht niet kan voltooien, logt u opnieuw in en herhaalt u de stappen hierboven. In de volgende gevallen kunnen overdrachtsproblemen optreden:

• De token is verlopen. Tokens verlopen 30 dagen nadat deze zijn gemaakt.
  • U brengt wijzigingen aan in uw abonnementen (zoals een abonnement opzeggen) nadat u de token heeft gemaakt, maar voordat de reseller de overdracht heeft afgerond.