Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Hantera rapportanslutare för Chrome Enterprise

Gäller för hanterade Chrome-webbläsare och Chrome OS-enheter.

Som administratör kan du använda Googles administratörskonsol för att få Chrome att rapportera händelser till externa tjänsteleverantörer. Du kan till exempel konfigurera Chrome så att säkerhetshändelser som överföring av skadlig programvara, besök på osäkra webbplatser och återanvändning av lösenord rapporteras. Du kan låta Chrome rapportera händelser med flera tjänsteleverantörer och konfigurationer samtidigt.

Steg 1: Lägg till nya leverantörskonfigurationer

Du måste vara avancerad administratör för att kunna lägga till nya leverantörskonfigurationer. Mer information om rollen Avancerad administratör finns i Färdiga administratörsroller.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen går du till menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avEnheter.
  3. (Valfritt) Om du konfigurerar inställningar för Chrome Enterprise Connectors för första gången följer du anvisningarna för att aktivera Chrome Enterprise Connectors.
  4. Klicka på + Ny leverantörskonfiguration högst upp.
  5. Hitta önskad leverantör i panelen som visas till höger.
  6. Klicka på Konfigurera.
  7. Ange konfigurationsuppgifterna. Mer information finns i Uppgifter om leverantörskonfiguration nedan.
  8. Klicka på Testa anslutning för att validera konfigurationsinformationen.
    Om valideringen misslyckas går du igenom konfigurationsinformationen och testar igen. Om problemet kvarstår kontaktar du administratören och ber om hjälp.
  9. Om valideringen lyckas klickar du på Lägg till konfiguration.

Konfigurationer läggs till för hela organisationen. Sedan kan du använda dem i alla organisationsenheter efter behov.

När du har lagt till en ny konfiguration visas den på sidan Anslutare. Du kan se vilka konfigurationer du har lagt till för varje leverantör och antalet organisationsenheter där den är ansluten.

Steg 2: Konfigurera rapportering

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avInställningar. Sidan Inställningar för användare och webbläsare öppnas som standard.

Om du har registrerat dig för Chrome Browser Cloud Management öppnar du menyn följt av Webbläsaren Chromeföljt avInställningar.

3. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Öppna Webbläsarrapportering.
  5. Klicka på Händelserapportering.
  6. Välj Aktivera händelserapportering.
  7. (Valfritt) Konfigurera ytterligare inställningar. Välj de rapporterade händelsetyperna du behöver, baserat på vilken typ av innehåll du vill skicka för analys. Mer information finns i granskningsloggen för Chrome.
    • Standardtyper av händelser – hot- och dataskyddshändelser i Chrome omfattar överföring av skadlig programvara, återanvändning av lösenord och osäkra webbplatsbesök.
  8. Klicka på Spara.

Steg 3: Välj vilken konfiguration som ska användas

1. På sidan Inställningar för användare och webbläsare i administratörskonsolen klickar du på Händelserapportering och sedan på länken Konfigurationer för rapporteringsanslutare.
    Du kan även öppna Enheter på administratörskonsolens startsidaföljt avChromeföljt avAnslutare.
  2. Välj en underordnad organisationsenhet.
  3. För Rapporteringsanslutare markerar du rutan bredvid de konfigurationer du vill använda.
  4. Klicka på Spara.

Obs! Även om du inte använder en konfiguration rapporteras händelser fortfarande och är tillgängliga i logghändelserna för Chrome.

Hantera konfigurationer

Lägga till en konfiguration hos en befintlig leverantör

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen går du till menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avEnheter.
  3. Kontrollera att Alla webbläsare och enheter är markerat till vänster.
  4. Hitta den anslutarleverantör som du vill lägga till en konfiguration för.
  5. Klicka på följt avLägg till ytterligare en konfiguration längst till höger.
  6. Ange konfigurationsuppgifterna. Mer information finns i Information om leverantörskonfiguration.
  7. Klicka på Testa anslutning för att validera konfigurationsinformationen.
    Om valideringen misslyckas går du igenom konfigurationsinformationen och testar igen. Om problemet kvarstår kontaktar du administratören och ber om hjälp.
  8. Om valideringen lyckas klickar du på Lägg till konfiguration.

Visa eller redigera en konfiguration

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen går du till menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avEnheter.
  3. Klicka på Detaljer för konfigurationen du vill ändra.
  4. I avsnittet Leverantörskonfiguration klickar du på Redigera.
  5. Gör ändringarna.
  6. (Valfritt) Klicka på Testa anslutning om det behövs. Vissa ändringar behöver inte testas.
  7. Klicka på Spara konfiguration.

Ta bort konfigurationer

Ta bort alla konfigurationer för en tjänsteleverantör

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen går du till menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avEnheter.
  3. Hitta den anslutarleverantör som du vill ta bort alla konfigurationer för.
  4. Klicka på följt avRadera alla konfigurationer längst till höger.
  5. Klicka på Radera för att bekräfta.

Ta bort en specifik konfiguration

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen går du till menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avEnheter.
  3. Leta reda på konfigurationen som du vill ta bort.
  4. Klicka på följt avRadera längst till höger.
  5. Klicka på Radera för att bekräfta.

Information om leverantörskonfiguration

Chronicle

Fält Beskrivning

Konfigurations-id

Det id som visas på sidan Inställningar för användare och webbläsare och på sidan Anslutare.

API-nyckel

API-nyckeln som ska anges när kunden anropar Chronicle Ingestion API för att identifiera kunden.

Dokumentet Integrera Chronicle med webbläsaren Chrome i Chrome Browser Cloud Management vägleder dig genom processen för konfiguration av integreringen mellan Chrome Browser Cloud Management och Chronicle.

LADDA NED GUIDEN (PDF)

Google Cloud Pub/Sub

Fält Beskrivning

Konfigurations-id

Det id som visas på sidan Inställningar för användare och webbläsare och på sidan Anslutare.

Fullständig sökväg till ämne

Unikt resurs-id för Pub/Sub, såsom projects/sampleproject/topics/sampletopic.

Obs! Ämnen måste ha publiceringsbehörigheter inställda för kontot
cloud-pub-sub-publisher@chrome-reporting.iam.gserviceaccount.com

Dokumentet Integrate Google Cloud Pub/Sub with Chrome browser in Chrome Browser Cloud Management (integrera Google Cloud Pub/Sub med webbläsaren Chrome i Chrome Browser Cloud Management) vägleder dig genom processen för konfiguration av integreringen mellan Chrome Browser Cloud Management och Google Cloud Pub/Sub.

LADDA NED GUIDEN (PDF)

Splunk

Fält Beskrivning

Konfigurations-id

Namnet som visas på sidan Inställningar för användare och webbläsare och på sidan Anslutare.

Http-händelseregistrering

Protokoll, domän och port för den HTTP-händelseregistrering som ska ta emot händelserna.

Token

Auktoriseringstoken för HTTP-händelseregistreringen.

Åsidosätt källnamn

Lämna tomt om du vill använda standardnamnet för HTTP-händelseregistreringen. Du kan även ange ett annat namn som ska användas med den här konfigurationen.

Dokumentet Getting started with the Splunk integration in Chrome Browser Cloud Management (komma igång med Splunk-integration i Chrome Browser Cloud Management) vägleder dig genom processen för konfiguration av integreringen mellan Chrome Browser Cloud Management och Splunk.

LADDA NED GUIDEN (PDF)

CrowdStrike

Fält Beskrivning

Konfigurations-id

Namnet som visas på sidan Inställningar för användare och webbläsare och på sidan Anslutare.

Infoga token

Inmatningstoken har hämtats från https://cloud.us.humio.com
Värdnamn Värdnamnet för din CrowdStrike-instans. Antagligen cloud.us.humio.com, sa-kluster.humio-support.com eller din lokala instans.

Dokumentet Komma igång med CrowdStrike Falcon LogScale-integrationen i Chrome Browser Cloud Management vägleder dig genom processen för att konfigurera integrationen mellan Chrome Browser Cloud Management och CrowdStrike.

LADDA NED GUIDEN (PDF)

Palo Alto Networks

Fält Beskrivning

Konfigurations-id

Det id som visas på sidan Inställningar för användare och webbläsare och på sidan Anslutare.

API-nyckel

API-nyckeln som ska anges när du anropar Palo Alto Network injection API för att identifiera kunden.

Värdnamn

Värdnamnet för din Palo Alto Networks-instans. Troligen cortex-gateway.paloaltonetworks.com eller din lokala instans.

Dokumentet Komma igång med Palo Alto Networks Integration i Chrome Browser Cloud Management vägleder dig genom processen för att konfigurera integreringen mellan Chrome Browser Cloud Management och Palo Alto Networks.

LADDA NED GUIDEN (PDF)

Rapporterade händelsetyper

Dataskyddshändelser i Chrome är enbart tillgängliga för kunder som har köpt Chrome Enterprise Premium. Mer information om Chrome Enterprise Premium och hur du konfigurerar det finns i Skydda Chrome-användare med Chrome Enterprise Premium.

Mer information om de olika händelser som visas i Chromes granskningslogg finns i Logghändelser för Chrome.

Relaterade ämnen

Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.