Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Rapportconnectors voor Chrome Enterprise beheren

Geldt voor beheerde Chrome-browsers en ChromeOS-apparaten.

Als beheerder kun je in de Google Beheerdersconsole instellen dat Chrome gebeurtenissen moet rapporteren aan externe serviceproviders. Je kunt Chrome bijvoorbeeld zo instellen dat beveiligingsgebeurtenissen worden gerapporteerd, zoals malwareoverdracht, bezoeken aan onveilige sites en hergebruik van wachtwoorden. Je kunt Chrome toestaan meerdere gebeurtenissen tegelijk te rapporteren met meerdere providers en configuraties.

Stap 1: Voeg nieuwe providerconfiguraties toe

Je moet een hoofdbeheerder zijn om nieuwe providerconfiguraties toe te voegen. Zie Vooraf ingestelde beheerdersrollen voor meer informatie over de rol van hoofdbeheerder.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenConnectors.
  3. (Optioneel) Als je voor het eerst instellingen voor Chrome Enterprise Connectors instelt, volg je de instructies om Chrome Enterprise Connectors aan te zetten.
  4. Klik bovenaan op + Configuratie van nieuwe provider.
  5. Zoek in het venster aan de rechterkant de gewenste provider.
  6. Klik op Instellen.
  7. Voer de configuratiegegevens in. Ga naar Providerconfiguratiegegevens hieronder voor meer informatie.
  8. Klik op Verbinding testen om de configuratiegegevens te valideren.
    Als de validatie mislukt, check je de configuratiegegevens en test je opnieuw. Als het probleem blijft aanhouden, neem je contact op met je beheerder voor hulp.
  9. Als de validatie geslaagd is, klik je op Configuratie toevoegen.

Configuraties worden voor je hele organisatie toegevoegd. Daarna kun je deze zo nodig in elke organisatie-eenheid gebruiken.

Als je een nieuwe configuratie hebt toegevoegd, staat deze op de pagina Connectors. Je ziet de configuraties die je voor elke provider hebt toegevoegd en het aantal organisatie-eenheden waaraan deze zijn gekoppeld.

Stap 2: Stel rapporten in

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. (Optioneel) Als u de instelling wilt toepassen op een afdeling of team, selecteert u aan de zijkant een organisatie-eenheid. Laat me zien hoe dit moet
  4. Ga naar Browserrapportage.
  5. Klik op Gebeurtenisrapportages.
  6. Selecteer Gebeurtenisrapportages aanzetten.
  7. (Optioneel) Stel meer opties in. Kies welke typen gerapporteerde gebeurtenissen die u nodig heeft, afhankelijk van het type content dat u wilt laten analyseren. Ga naar Chrome-logboekgebeurtenissen voor meer informatie.
    • Standaard gebeurtenistypen: Enkele gebeurtenissen voor Chrome-bedreigingen en -gegevensbescherming zijn malwareoverdracht, hergebruik van wachtwoorden en bezoeken aan onveilige sites.
  8. Klik op Opslaan.

Stap 3: Kies de gewenste configuratie

1. Klik op de instellingenpagina Gebruikers en browsers van de Beheerdersconsole op Gebeurtenisrapportages en dan op de link Configuraties voor rapportconnectorproviders.
    Of ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Apparatenen danChromeen danConnectors.
  2. Selecteer een onderliggende organisatie-eenheid.
  3. Vink bij Rapportconnectors het vakje aan naast de configuraties die je wilt gebruiken.
  4. Klik op Opslaan.

Opmerking: Zelfs als je geen configuratie gebruikt, worden gebeurtenissen nog steeds gerapporteerd en zijn ze beschikbaar in de Chrome-logboekgebeurtenissen.

Configuraties beheren

Een configuratie toevoegen aan een bestaande provider

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenConnectors.
  3. Selecteer links de optie Alle browsers en apparaten.
  4. Zoek de connectorprovider waaraan je een configuratie wilt toevoegen.
  5. Klik rechts op  en dan Nog een configuratie toevoegen.
  6. Voer de configuratiegegevens in. Raadpleeg Providerconfiguratiegegevens voor meer informatie.
  7. Klik op Verbinding testen om de configuratiegegevens te valideren.
    Als de validatie mislukt, controleer je de configuratiegegevens en test je opnieuw. Als het probleem blijft aanhouden, neem je contact op met je beheerder voor hulp.
  8. Als de validatie geslaagd is, klik je op Configuratie toevoegen.

Een configuratie bekijken of bewerken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenConnectors.
  3. Klik op Gegevens voor de configuratie die je wilt wijzigen.
  4. Klik in het gedeelte Provider op Bewerken.
  5. Breng de gewenste wijzigingen aan.
  6. (Optioneel) Klik zo nodig op Verbinding testen. Sommige wijzigingen hoeven niet te worden getest.
  7. Klik op Save Configuration (Configuratie opslaan).

Configuraties verwijderen

Alle configuraties voor een serviceprovider verwijderen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenConnectors.
  3. Zoek de connectorprovider waarvoor je alle configuraties wilt verwijderen.
  4. Klik rechts op  en dan Alle configuraties verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen om te bevestigen.

Een specifieke configuratie verwijderen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenConnectors.
  3. Zoek de configuratie die je wilt verwijderen.
  4. Klik rechts op  en dan Verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen om te bevestigen.

Providerconfiguratiegegevens

Chronicle

Veld Beschrijving

Configuratie-ID

De ID die staat op de instellingenpagina Gebruikers en browsers en de pagina Connectors.

API-sleutel

De API-sleutel die moet worden opgegeven als de Chronicle-injectie-API wordt aangeroepen om de klant te identificeren.

Het document Integrate Chronicle with Chrome browser in Chrome Browser Cloud Management helpt je de integratie tussen Cloudbeheer voor de Chrome-browser en Chronicle in te stellen.

GIDS DOWNLOADEN (PDF)

Google Cloud Pub/Sub

Veld Beschrijving

Configuratie-ID

De ID die staat op de instellingenpagina Gebruikers en browsers en de pagina Connectors.

Volledig pad onderwerp

De unieke ID van de Pub/Sub-resource, zoals projects/sampleproject/topics/sampletopic.

Opmerking: Voor onderwerpen moeten publicatierechten zijn ingesteld voor het account
cloud-pub-sub-publisher@chrome-reporting.iam.gserviceaccount.com

Het document 'Integrate Google Cloud Pub/Sub with Chrome browser in Chrome Browser Cloud Management' (Google Cloud Pub/Sub integreren met de Chrome-browser in Cloudbeheer voor de Chrome-browser' leidt je door het proces om de integratie tussen Cloudbeheer voor de Chrome-browser en Google Cloud Pub/Sub in te stellen.

GIDS DOWNLOADEN (PDF)

Splunk

Veld Beschrijving

Configuratie-ID

De naam die staat op de instellingenpagina Gebruikers en browsers en de pagina Connectors.

HTTP Event Collector

Het protocol, het domein en de poort van de HTTP Event Collector om de gebeurtenissen te ontvangen.

Token

De autorisatietoken van de HTTP Event Collector

Bronnaam overschrijven

Laat dit leeg om de standaard bronnaam van de HTTP Event Collector te gebruiken. Of geef een andere template op die moet worden gebruikt met deze configuratie.

Het document 'Getting started with the Splunk integration in Chrome Browser Cloud Management' (Aan de slag met Splunk in Cloudbeheer voor de Chrome-browser) helpt je de integratie tussen Cloudbeheer voor de Chrome-browser en Splunk in te stellen.

GIDS DOWNLOADEN (PDF)

CrowdStrike

Veld Beschrijving

Configuratie-ID

De naam die staat op de instellingenpagina Gebruikers en browsers en de pagina Connectors.

Token opnemen

Opnametoken verkregen uit https://cloud.us.humio.com
Hostnaam De hostnaam van je CrowdStrike-instantie. Waarschijnlijk cloud.us.humio.com, sa-cluster.humio-support.com of je instantie op locatie.

In het document Getting started with the Crowdstrike Falcon LogScale integration in Chrome Browser Cloud Management lees je hoe je de integratie tussen Cloudbeheer voor de Chrome-browser en CrowdStrike instelt.

GIDS DOWNLOADEN (PDF)

Palo Alto Networks

Veld Beschrijving

Configuratie-ID

De ID die staat op de instellingenpagina Gebruikers en browsers en de pagina Connectors.

API-sleutel

De API-sleutel die moet worden opgegeven als de Palo Alto Networks-injectie-API wordt aangeroepen om de klant te identificeren.

Hostnaam

De hostnaam van je Palo Alto Networks-instantie. Waarschijnlijk cortex-gateway.paloaltonetworks.com of je instantie op locatie.

In het document Aan de slag met de Palo Alto Networks-integratie in Cloudbeheer voor de Chrome-browser lees je hoe je de integratie tussen Cloudbeheer voor de Chrome-browser en Palo Alto Networks instelt.

GIDS DOWNLOADEN (PDF)

Typen gemelde gebeurtenissen

Gebeurtenissen voor Chrome-gegevensbescherming zijn alleen beschikbaar voor klanten die Chrome Enterprise Premium hebben gekocht. Zie Chrome-gebruikers beschermen met Chrome Enterprise Premium voor meer informatie over Chrome Enterprise Premium en hoe je dit instelt.

Zie Chrome-logboekgebeurtenissen voor meer informatie over de verschillende gebeurtenissen die worden weergegeven in het Chrome-controlelogboek.