Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Updates van Chrome-apps of -extensies vastzetten

Voor beheerders die Chrome-beleid beheren via de Google-beheerdersconsole.

Als Chrome Enterprise-beheerder kun je de nieuwste versie van een Chrome-app of -extensie vastzetten om te bepalen wanneer de app of extensie wordt geüpdatet naar een nieuwere versie.

Voordat u begint

• Als je instellingen wilt definiëren voor een specifieke groep gebruikers of ingeschreven Chrome-browsers, plaats je de gebruikersaccounts of browsers in een groep of organisatie-eenheid. Alleen gebruikersaccounts kunnen worden toegevoegd aan groepen. Zie Groepen en Een organisatie-eenheid toevoegen voor meer informatie.
  • Alleen voor Chrome-apps en -extensies die afgedwongen worden geïnstalleerd voor gebruikers en browsers of beheerde gastsessies. Zie Apps en extensies automatisch installeren voor meer informatie.
  • Er is een limiet van 500 voor het totale aantal apps maal het aantal groepen.
  • Als de Chrome-app of -extensie is gepubliceerd in de Chrome Web Store, wordt Versie vastzetten misschien niet ondersteund. Er wordt dan een foutmelding getoond. Versie vastzetten is niet mogelijk als:

Chrome Web Store-apps en -extensies vastzetten

Je kunt alleen de nieuwste versie in de Chrome Web Store of een versie die momenteel beschikbaar is in een organisatie-eenheid vastzetten.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Apparatenand then Chromeand then Apps en extensies. De pagina Overzicht wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenApps en extensies.

3. Klik op het type app of extensie dat je wilt vastzetten op een specifieke versie:
    • Gebruikers en browsers: Voor ChromeOS-apparaten met versie 89 of hoger
    • Beheerde gastsessies: Voor ChromeOS-apparaten met versie 98 of hoger
  4. (Alleen gebruikers) Doe het volgende om de instelling toe te passen op een groep:
    1. Selecteer Groepen.
    2. Selecteer de groep waarop je de instelling wilt toepassen.
  5. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  6. Zoek de app die je wilt vastzetten.
  7. Kies onder Versie vastzetten de versie die je wilt vastzetten.
    Apps en extensies die je voor het eerst vastzet, kun je alleen vastzetten op de nieuwste beschikbare versie. Apps en extensies die je al hebt vastgezet, kun je blijven vastzetten op de versie die momenteel is vastgezet. Als er een nieuwere versie beschikbaar is, kun je ze ook vastzetten op de nieuwste versie.
    Opmerking: Selecteer Niet vastgezet als je niet wilt dat apps of extensies worden vastgezet op een specifieke versie.
  8. Klik op OK om dit te bevestigen.

Zelfgehoste apps en extensies vastzetten

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Apparatenand then Chromeand then Apps en extensies. De pagina Overzicht wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenApps en extensies.

3. Klik op het type app of extensie dat je wilt vastzetten op een specifieke versie:
    • Gebruikers en browsers: Voor ChromeOS-apparaten met versie 89 of hoger
    • Beheerde gastsessies: Voor ChromeOS-apparaten met versie 98 of hoger
  4. (Alleen gebruikers) Doe het volgende om de instelling toe te passen op een groep:
    1. Selecteer Groepen.
    2. Selecteer de groep waarop je de instelling wilt toepassen.
  5. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  6. Zoek de rij van de app die je wilt vastzetten en klik erop. Er wordt een zijvenster geopend waarin je meer informatie kunt bekijken en beleid kunt instellen.
  7. Ga naar Implementatie-instellingen.
  8. Vul bij Installatie-URL de aangepaste URL in van de Chrome-app of -extensie die je hebt gebruikt toen je deze toevoegde. De URL moet beginnen met https://, niet met http://.
  9. Kies een optie bij URL updaten:
    • Installatie-URL (zie hierboven): Gebruik altijd de installatie-URL (manifestbestand) voor versie en installatie.
    • UpdatecheckURL die is gegeven in het manifest van de extensie: Gebruik de URL die is gespecificeerd in het manifest van de app of extensie voor updates.
  10. Klik op Opslaan.

Meer informatie

• Als je vergeet het vastzetten van versies weer ongedaan te maken, kun je essentiële beveiligingsupdates en nieuwe functies mislopen voor apps en extensies.
  • Bij verouderde apps of extensies staat een informatie-icoon dat er een nieuwe versie beschikbaar is.
  • Als een oudere versie van een extensie afgedwongen wordt geïnstalleerd, doen ChromeOS-apparaten het volgende:
    • De oudere versie installeren als de extensie niet eerder afgedwongen is geïnstalleerd op het apparaat.
    • Rollback naar die oudere versie voor sessies van kortstondige gebruikers, beheerde gastsessies of extensies op het inlogscherm.
    • Geen rollback voor niet-kortstondige gebruikerssessies. De nieuwere extensie wordt behouden.