Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Arbetsflöden för tillägg: Låt användarna begära tillägg

För Chrome-version 92 eller senare.

Gäller datorer som hanteras med Chrome Browser Cloud Management och hanterade Chrome OS-enheter. Den här funktionen är för närvarande inte tillgänglig för Enterprise-konton i ohanterade webbläsare eller ohanterade Chrome OS-enheter.

Som administratör kan du använda Googles administratörskonsol för att låta användarna begära de tillägg de behöver i Chrome Web Store. Sedan kan du tillåta, blockera eller automatiskt installera tillägg som användare begär.

Tänk på detta

• Vi rekommenderar att du först tillämpar inställningar på ett fåtal användare och enheter i en testorganisationsenhet. Sedan kan du tillämpa dem på hela organisationen när du har kontrollerat att enheterna fungerar korrekt.
  • Om du vill tillåta användare att begära tillägg på sina personliga enheter krävs det mer av en diskussion. I nuläget ska enbart användare med företagsägda enheter inkluderas i din testorganisationsenhet.
  • När du har slutfört de här stegen för att aktivera funktionen kan användarna bara installera de tillägg som du tillåter i listan Appar och tillägg och begärda tillägg som du godkänner. Alla andra appar är inaktiverade eller blockerade. I steg 2 och 3 nedan ska du godkänna eller automatiskt installera alla appar som användarna behöver.
  • Om du vill hantera förfrågningar om tillägg för en viss grupp användare eller registrerade Chrome-webbläsare lägger du till dem i en organisationsenhet. Du kan inte ange installationspolicyn för enskilda användare eller webbläsare.
  • Kontrollera att behörigheten är aktiverad för att säkerställa att du kan ta emot tilläggsförfrågningar:
    Tjänsterföljt avChrome Managementföljt avInställningarföljt avInställningar för hanterad app.

Så här gör du

Steg 1: Aktivera rapportering

Mer information om hur du tar emot daglig profil- och systemstatusdata på administratörskonsolen finns i Aktivera rapportering för webbläsaren Chrome.

Kontrollera att rapporterna innehåller data innan du fortsätter till nästa steg. Det kan ta upp till 48 timmar innan data visas i rapporter.

Steg 2: Hämta en lista över installerade tillägg

Det finns två sätt att få en lista över alla tillägg som för närvarande är installerade på användarnas registrerade Chrome-webbläsare och Chrome OS-enheter:

Steg 3: Ange de appar du vill tillåta

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avAppar och tilläggföljt avAnvändare och webbläsare.

Om du har registrerat dig för Chrome Browser Cloud Management öppnar du menyn följt av Webbläsaren Chromeföljt avAppar och tilläggföljt avAnvändare och webbläsare.

3. (Endast användare) Så här tillämpar du inställningen på en grupp:
    1. Välj Grupper.
    2. Välj den grupp som du vill tillämpa inställningen på.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  5. Lägg till de appar som visas i listan som erhölls i steg 2:
    1. Peka på Lägg till och klicka på Lägg till från Chrome Web Store.
    2. Leta reda på appen och klicka på Välj.
    3. Godkänn appbehörigheter åt organisationen om du uppmanas att göra det.

Mer information om hur du anger policyer för ett visst Chrome-tillägg finns i Visa och konfigurera appar och tillägg.

Steg 4: Tillåt att användarna begär tillägg

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avAppar och tilläggföljt avAnvändare och webbläsare.

Om du har registrerat dig för Chrome Browser Cloud Management öppnar du menyn följt av Webbläsaren Chromeföljt avAppar och tilläggföljt avAnvändare och webbläsare.

3. (Endast användare) Så här tillämpar du inställningen på en grupp:
    1. Välj Grupper.
    2. Välj den grupp som du vill tillämpa inställningen på.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  5. Klicka på Ytterligare inställningar till höger.
  6. Scrolla ned till Tillåt/blockera.
  7. Under Chrome Web Store väljer du Blockera alla appar, administratören hanterar godkännandelistan, användarna kan begära tillägg.
  8. Klicka på Spara.

Steg 5: Aktivera behörigheter

Innan du kan visa och hantera begäranden om användartillägg måste du tilldela specifika behörigheter i administratörskonsolen. Mer information finns i Visa en användares roller och behörigheter.

Obs! Om du inte kan tilldela dessa behörigheter på sidan Behörigheter kontaktar du administratören.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avAdministratörsroller.
  3. Klicka på länken för den roll du vill ändra.
  4. Klicka på Behörigheter.
  5. Under Behörigheter för administratörskonsol scrollar du till Tjänsterföljt avChrome-hanteringföljt avInställningar.
  6. Aktivera följande behörigheter:
    • Scrolla till Hanterade webbläsare och markera Läs.
    • Scrolla till Visa rapporter och markera Visa rapport för tilläggslista.
    • Scrolla till Hantera användarinställningar och markera Hantera appinställningar.
  7. Klicka på Spara.

Steg 6: Hantera begäranden om tillägg

Visa och hantera tillägg som användarna har begärt på sidan för tilläggsbegäran.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avAppar och tilläggföljt avBegäranden.

Om du har registrerat dig för Chrome Browser Cloud Management öppnar du menyn följt av Webbläsaren Chromeföljt avAppar och tilläggföljt avBegäranden.

3. Klicka på raden för tillägget som du vill ange installationspolicyn för.
  4. Ange installationspolicyn. Välj ett alternativ:
    • Om du vill låta administratörer installera och fästa tillägget automatiskt väljer du det alternativ som är tillgängligt för det valda tillägget:
      • Tvångsinstallera och fäst
      • Tvångsinstallera + fäst i aktivitetsfältet i Chrome OS
      • Tvångsinstallera + fäst i webbläsarens verktygsfält
    • Tvångsinstallera – låter administratörer installera tillägget automatiskt.
    • Tillåt installation – tillåter att användarna installerar tillägget.
    • Blockera – hindrar användarna från att installera tillägget. Tar bort tillägget från användare som har installerat det. Lägg till ett anpassat meddelande som förklarar för användarna varför du blockerar tillägget.
  5. Välj den organisationsenhet som du vill tvångsinstallera, tillåta installation eller blockera tillägget för.
  6. Klicka på Spara.

Det här kan användare göra

Begära ett tillägg

1. Öppna Chrome Web Store.
  2. Klicka på Tillägg i den vänstra kolumnen.
  3. Bläddra eller sök efter det tillägg som du vill lägga till.
  4. Klicka på Begär. Ibland visas någon av följande knappar i stället:
    • Väntar – du har redan begärt tillägget och väntar på godkännande.
    • Blockerat av administratören – administratören har avvisat begäran.
    • Installerat – administratören har redan tvångsinstallerat tillägget.
  5. Gör något av följande:
    • Bekräfta att du vill skicka en begäran till administratören om det är första gången du begär tillägget. Granska vilka typer av data tillägget får åtkomst till och klicka på Skicka.
    • Om du redan har begärt tillägget visas ett meddelande om att det redan är begärt. Klicka på OK.
    • Om administratören har blockerat tillägget visas ett meddelande om att det är blockerat. Klicka på OK.
  6. Du kan kontrollera statusen för tillägg som du har begärt genom att öppna chrome://extensions i webbläsarfönstret.

De installerade tilläggen visas som knappar i verktygsfältet i Chrome. När administratören godkänner, automatiskt installerar eller blockerar det begärda tillägget får du en Chrome-avisering.

Verifiera policyer som tillämpas

Kontrollera användarnas enheter för att säkerställa att policyn har tillämpats korrekt.

1. På en användares enhet öppnar du chrome://policy.
  2. Klicka på Läs in policy på nytt.
  3. Markera rutan Visa policy utan värde.
  4. För CloudExtensionRequestEnabled-policyn kontrollerar du att Status är inställt på OK och att Policyvärdet är True.
  5. För CloudReportingEnabled-policyn kontrollerar du att Status är inställt på OK och att Policyvärdet är True.

Konfigurera varningar och regler för e-post

Vissa administratörer vill bli meddelad via e-post när det finns en begäran om förlängning. Du kan göra detta genom att skapa en regel. Mer information finns i Skapa och hantera regler på regelsidan.

Du kan skapa rapporteringsregler eller aktivitetsregler beroende på Google Workspace-utgåva, dina administrativa behörigheter och datakällan. Mer information finns i Administratörsåtkomst till rapporteringsregler och aktivitetsregler.

Innan du börjar

Rapporteringsregler

Du kan skapa rapporteringsregler om du har utgåvor som inte är premiumutgåvor, till exempel Business Starter, Business Standard och Education Standard.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Gör något av följande:
    • Öppna Regler till vänster på administratörskonsolens startsida.
      • Klicka på Skapa regelföljt avRapportering.
    • Från startsidan för administratörskonsolen öppnar du Rapporteringföljt avGranskning och utredningföljt avLogghändelser för Chrome.
      • Klicka på Skapa rapporteringsregel.
  3. Under Regeldetaljer och omfattning anger du ett namn på regeln.
  4. Klicka på Nästa: Visa villkor.
  5. Gör följande under Villkor:
    1. Välj Logghändelser för Chrome i Datakälla.
    2. Klicka på Lägg till ett filter och välj Händelse.
    3. Gör följande i rutan Händelse:
      1. I listan högst upp väljer du Är.
      2. Välj Tilläggsbegäran i listan.
    4. Klicka på Verkställ.
    5. Klicka på Nästa: Lägg till åtgärder.
  6. Gör följande under Åtgärder:
    1. Kontrollera att Skicka till Varningscenter är markerat.
    2. Klicka på Skicka e-postaviseringar.
    3. Klicka på Lägg till e-postmottagare. Rutan Välj mottagare visas.
    4. Markera e-postmottagarna.
    5. Klicka på Klar.
    6. Klicka på Nästa: Granska.
  7. Gör följande under Granska:
    1. Granska regeln för att se till att den konfigureras korrekt.
    2. Klicka på Skapa regel.

Visa eller ändra regeln

1. Gör något av följande:
    • Öppna Regler till vänster.
    • Öppna Rapporteringföljt avHantera rapporteringsregler till vänster.

Regeln du skapade bör visas i listan.

Se befintliga tilläggsbegäranden

1. Öppna Rapporteringföljt avGranskning och utredning.
  2. Klicka på listan Datakälla.
  3. Klicka på Logghändelser för Chrome.
  4. Klicka på Lägg till filter.
  5. Välj Händelse.
  6. Gör följande i rutan Händelse:
    1. I listan högst upp väljer du Är.
    2. Välj Tilläggsbegäran i listan.
  7. Klicka på Verkställ.
  8. Klicka på Sök.

En lista över begäranden om tillägg visas.

Aktivitetsregler

Du kan skapa aktivitetsregler om du har premiumutgåvor som Business Plus, Enterprise Plus och Enterprise Essentials.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Gör något av följande:
    • Öppna Regler till vänster på administratörskonsolens startsida.
      • Klicka på Skapa regelföljt avAktivitet.
    • Från startsidan för administratörskonsolen öppnar du Rapporteringföljt avGranskning och utredningföljt avLogghändelser för Chrome.
      • Klicka på Skapa aktivitetsregel.
  3. Under Regeldetaljer och omfattning anger du ett namn på regeln.
  4. Klicka på Nästa: Visa villkor.
  5. Gör följande under Villkor:
    1. Välj Logghändelser för Chrome i Datakälla.
    2. Välj Händelse, Är och Tilläggsbegäran.
    3. Klicka på Verkställ.
    4. Klicka på Nästa: Lägg till åtgärder.
  6. Gör följande under Åtgärder:
    1. Gör följande för Tröskel:
      1. Välj en tidsperiod, en gång i timmen eller en gång per dygn.
      2. Välj en jämförelse.
      3. Lägg till ett antal.
        Du kan till exempel välja En gång per dygn, >,100. Det betyder att regeln aktiveras om sökningen returnerar fler än 100 resultat under en period på 24 timmar.
    2. (Valfritt) Under Åtgärd klickar du på Lägg till åtgärd och väljer en åtgärd.
    3. (Valfritt) Välj en allvarlighetsgrad under Allvarlighetsgrad.
    4. Kontrollera att Skicka till Varningscenter är markerat.
    5. Klicka på Skicka e-postaviseringar.
    6. Klicka på Lägg till e-postmottagare. Rutan Välj mottagare visas.
    7. Markera e-postmottagarna.
    8. Klicka på Klar.
    9. Klicka på Nästa: Granska.
  7. Gör följande under Granska:
    1. Granska regeln för att se till att den konfigureras korrekt.
    2. Klicka på Skapa regel.

Visa eller ändra regeln

Gör något av följande:

• Öppna Regler till vänster.
  • Öppna Rapporteringföljt avHantera rapporteringsregler till vänster.
    • Ta bort filtret Rapportering.

Regeln du skapade bör visas i listan.

Se befintliga tilläggsbegäranden

Gör något av följande:

• Öppna Regler till vänster.
    1. Klicka på regeln du vill visa.
    2. Klicka på Utred.
      En flik visas med villkoren för regeln.
    3. Kontrollera att Logghändelser för Chrome, Är och Tilläggsbegäran har valts för villkoren.
    4. Klicka på Sök.
  • Öppna Rapporteringföljt avGranskning och utredning till vänster.
    1. Klicka på listan Datakälla.
    2. Klicka på Logghändelser för Chrome.
    3. Klicka på Lägg till filter.
    4. Välj Händelse.
    5. Gör följande i rutan Händelse:
      1. I listan högst upp väljer du Är.
      2. Välj Tilläggsbegäran i listan.
    6. Klicka på Verkställ.
    7. Klicka på Sök.

En lista över begäranden om tillägg visas.

Felsökning

Verifiera att begäranden har skickats

Kontrollera användarnas enheter för att säkerställa att begäran har skickats.

1. På en användares enhet öppnar du chrome://prefs-internals.
  2. Sök efter enterprise_reporting. En lista över tilläggs-id:n och tidsstämplar visas.

Kända problem

För nyligen registrerade webbläsare och Chrome OS-enheter kan det ta upp till 24 timmar att skicka begäranden till administratörskonsolen.

Relaterade ämnen