Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Konfigurera Chrome Browser Cloud Management för iOS

Som administratör kan du använda administratörskonsolen för att hantera webbläsaren Chrome på iOS-enheter.

Innan du börjar

Konfigurera Chrome Browser Cloud Management

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avHanterade webbläsare.

Om du har registrerat dig för Chrome Browser Cloud Management öppnar du menyn följt av Webbläsaren Chromeföljt avHanterade webbläsare.

3. (Valfritt) Välj organisationsenheten på toppnivå till vänster. Eller välj den organisationsenhet där du vill skapa en token som registrerar webbläsare direkt för denna specifika organisationsenhet. Mer information finns i Lägga till en organisationsenhet.
  4. Klicka på Registrera högst upp.
    Obs! Om det här är din första webbläsarregistrering uppmanas du att godkänna användarvillkoren för Chrome Browser Cloud Management.
  5. Klicka på filen Appconfig under Nedladdningar. Den nedladdade XML-filen innehåller registreringstoken.
  6. Klicka på Klar.
  7. Logga in på Unified Endpoint Management (UEM).
  8. Ladda upp XML-filen till app- eller enhetsprofilen.
  9. Distribuera profilen till iOS-enheter.

Det kan ta upp till 24 timmar innan data om registrerade webbläsare och rapporteringsinformation från webbläsaren uppdateras i administratörskonsolen.

Registrera webbläsare via UEM

Verifiera policyer som tillämpas

När du har tillämpat Chrome-principer måste användarna starta om webbläsaren Chrome för att inställningarna ska träda i kraft. Mer information finns i Så här tvingar du fram stängning av en app på iPhone, iPad eller iPod touch. Kontrollera användarnas enheter för att säkerställa att policyn har tillämpats korrekt.

1. På en iOS-enhet öppnar du webbläsaren Chrome och öppnar chrome://policy.
  2. Tryck på Läs in igen.
  3. Markera rutan Visa policy utan värde.
  4. Kontrollera att Status är inställd på OK och att policyvärdena matchar det du anger i policyn.