Retningslinjer for akseptabel bruk av Google Chat

Viktig: Google Hangouts heter nå Google Chat. Du kan ikke lenger bruke Hangouts på mobilenheter eller nettet. Finn ut mer om overgangen fra Google Hangouts til Google Chat.

Følg disse retningslinjene når du bruker Google Chat («Chat») for å sikre at brukerne får en positiv opplevelse. Det kan hende disse retningslinjene endres. Du finner mer informasjon i Googles vilkår for bruk.

Nettsøppel og kommersiell bruk

• Nettsøppel er uønskede meldinger, inkludert reklame, kommersielt innhold og massehenvendelser.
  • Ikke send (eller videresend) nettsøppel, store mengder kommersielle meldinger eller automatiske meldinger og anrop.
  • Ikke foreta anrop som bryter lover som forbyr uønskede markedsføringsanrop (f.eks. reservasjonsregisteret).

Finn ut hvordan du blokkerer brukere i Chat.

Svindel, nettfisking og annen villedende praksis

Ikke bruk Chat til nettfisking. Dette inkluderer å

• be om eller samle inn sensitive data, inkludert, men ikke begrenset til, passord, økonomisk informasjon og personnumre
  • bruke Chat til å lure eller villede andre brukere til å dele informasjon på falskt grunnlag
  • utgi deg for å være noen andre eller på annen måte gi en feilaktig fremstilling av deg selv eller kilden til en melding eller samtale i Chat

Skadelig programvare

Vi tillater ikke overføring av

• Skadelig programvare
  • virus
  • trojanske hester
  • korrumperte filer
  • ødeleggende kode
  • elementer som kan skade eller forstyrre driften av nettverk, tjenere eller annen infrastruktur hos Google eller andre

Beskyttelse av barn

Ikke bruk Chat til å utnytte barn på noen måte. Dette inkluderer bruk tilknyttet

• bilder som viser misbruk av barn, eller innhold der barn blir presentert på en seksuell måte
  • barneforførelse, som er enhver handling der målet er å etablere en forbindelse med et barn for å minske barnets hemninger som forberedelse til seksuelt misbruk, menneskehandel eller annen utnyttelse

Google har nulltoleranse når det gjelder denne typen innhold. Hvis vi blir gjort oppmerksomme på denne typen innhold, kommer vi til å rapportere dette til National Center for Missing and Exploited Children i henhold til gjeldende lover. I tillegg kan vi iverksette disiplinærtiltak, inkludert å si opp Google-kontoene til de involverte.

Hvis du tror at et barn er i fare for å bli eller har blitt utsatt for misbruk, utnyttelse eller menneskehandel, må du kontakte lokale politimyndigheter umiddelbart.

Hvis du allerede har meldt fra til politimyndighetene og fortsatt trenger hjelp, eller hvis du er bekymret for at et barn blir eller har blitt utsatt for fare i Chat, kan du rapportere atferden til Google.

Rapporter barnemishandling i Google-produkter.

Du kan når som helst blokkere en person for å hindre vedkommende i å kontakte deg i Chat.

Trakassering

• Ikke bruk Chat for å trakassere, true eller plage andre.
  • Ikke oppfordre andre til å delta i trakassering.

Personopplysninger og konfidensiell informasjon

Ikke distribuer andres personopplysninger og konfidensielle informasjon, for eksempel kredittkortnummer, personnummer eller kontopassord, uten tillatelse fra vedkommende.

Ulovlige aktiviteter

Ikke bruk Chat til å fremme, organisere eller delta i ulovlige aktiviteter.

Håndheving av retningslinjene

Google kan deaktivere kontoer som bryter disse retningslinjene. Hvis kontoen din er deaktivert, og du mener at dette er en feil, kan du finne ut hvordan du ber oss om å gjenopprette kontoen.