Aan de slag met bots in Google Chat

Belangrijk: Als u bots wilt gebruiken in Google Chat, moet u een Google Workspace-account gebruiken.

Bots zijn speciale accounts die u een bericht kunt sturen om services in Chat te gebruiken, zoals informatie opzoeken, vergaderingen plannen en taken uitvoeren.

Google maakt en onderhoudt enkele bots, zoals de bots voor Meet en Google Drive. Andere bots worden gemaakt en onderhouden door softwareleveranciers van derden.

Bots zoeken en toevoegen in Google Chat of Gmail

Als een bot beschikbaar is in uw organisatie, kunt u het volgende doen:

• De bot een privéchat sturen.
  • De bot toevoegen aan chatruimten of gesprekken.
  1. Open de Chat-app "" of Gmail "".
  2. Tik onderaan op Chat .
  3. Tik op Nieuwe chat  en dan Een bericht naar een bot sturen.
  4. Voer de naam van een bot in of selecteer een bot in de lijst met suggesties.
  5. Typ uw bericht.
  6. Tik op Sturen "".

Bots toevoegen aan chatruimten of gesprekken in Google Chat of Gmail

1. Open de Chat-app "" of Gmail "".
  2. Selecteer een gesprek of chatruimte.
  3. Tik bovenaan op de naam van de chatruimte of deelnemers van de vergadering en dan Mensen en bots toevoegen.
  4. Voer de naam van een bot in of selecteer een bot in de lijst met suggesties.
  5. Tik op Gereed ""

Meer informatie over hoe u mensen en bots toevoegt aan of verwijdert uit een chatruimte of groepsgesprek

Slash-opdrachten gebruiken in berichten

Gebruik slash-opdrachten in Google Chat om snel te communiceren met bots. U hoeft de opdrachten niet te onthouden. Voer een slash / in en er wordt een lijst met opdrachten weergegeven.

Alleen u kunt de slash-opdrachten zien die u gebruikt. De reacties van de bot zijn zichtbaar in het gesprek.

1. Open Chat.
  2. Open een chatbericht en voer in het reactiegedeelte een slash / in.
    Er wordt een lijst met beschikbare bots weergegeven. Onder elke botnaam staat een lijst met de opdrachten voor de bot.
  3. Kies een opdracht. Voer indien nodig meer informatie in en tik op Verzenden "".
    Opmerking: Als de bot zich nog niet in de privéchat of chatruimte bevindt, wordt deze toegevoegd als u een bericht naar de bot stuurt.

Een bot verwijderen uit een 1:1-bericht in Chat of Gmail

1. Open de Chat-app "" of Gmail "".
  2. Tik onderaan op Chat "".
  3. Tik op de bot die u wilt verwijderen.
  4. Tik bovenaan op de botnaam and then Verwijderen.

Feedback geven en hulp krijgen bij bots in Chat of Gmail

Stuur een bericht via de bot om hulp te krijgen of feedback te geven.

1. Open de Chat-app "" of Gmail "".
  2. Open een gesprek of chatruimte met een bot.
  3. Ga als volgt te werk om opdrachten te bekijken die u kunt gebruiken met een bot:
    • Voer in een 1:1-gesprek tussen u en de bot help in.
    • Voer in een chatruimte of groepsgesprek @botnaam help in, waarbij botnaam de naam van de bot is.
  4. Een reactie over een bot naar Google sturen:
    • Voer in een privéchat met alleen u en de bot feedback tekst in, waarbij tekst uw reactie is.
    • Voer in een chatruimte of privéchat met andere mensen @botnaam feedback tekst in, waarbij tekst uw reactie is.

Bots maken

Ga naar de Google Chat API-documentatie voor informatie over het maken van aangepaste bots voor uw organisatie. Neem contact op met uw Google Workspace-richtlijnen voor de richtlijnen van uw organisatie over het maken van bots. Wie is mijn beheerder?