De klassieke versie van Hangouts wordt vervangen door Google Chat. Meer informatie over de overstap van de klassieke versie van Hangouts naar Google Chat

Aan de slag met bots in Google Chat

Belangrijk: Als u bots wilt gebruiken in Google Chat, moet u een werk- of schoolaccount gebruiken.

Bots zijn speciale accounts die u een bericht kunt sturen om services in Chat te gebruiken, zoals informatie opzoeken, vergaderingen plannen en taken uitvoeren.

Google maakt en onderhoudt enkele bots, zoals de bots voor Meet en Google Drive. Andere bots worden gemaakt en onderhouden door externe softwareleveranciers.

Bots zoeken en toevoegen in Google Chat of Gmail

Als er een bot beschikbaar is in uw organisatie, kunt u het volgende doen:

• De bot een privéchat sturen.
  • De bot toevoegen aan ruimtes of gesprekken.
  1. Open de Chat-app "" of Gmail "".
  2. Tik onderaan op Chat .
  3. Tik op Nieuwe chat  en dan Een bericht naar een bot sturen.
  4. Geef de naam van een bot op of selecteer een bot in de lijst met suggesties.
  5. Typ uw bericht.
  6. Tik op Sturen "".

Bots toevoegen aan ruimtes of gesprekken in Google Chat of Gmail

1. Open de Chat-app "" of Gmail "".
  2. Selecteer een gesprek of ruimte.
  3. Tik bovenaan op de naam van de ruimte of de gesprekslijst en dan Mensen en bots toevoegen.
  4. Geef de naam van een bot op of selecteer een bot in de lijst met suggesties.
  5. Tik op Klaar "".

Meer informatie over hoe u mensen en bots toevoegt aan of verwijdert uit een ruimte of groepsgesprek

Slash-opdrachten gebruiken in berichten

Gebruik slash-opdrachten in Google Chat om snel te communiceren met bots. U hoeft de opdrachten niet te onthouden. Typ een slash / en u ziet een lijst met opdrachten.

Alleen u kunt de slash-opdrachten bekijken die u gebruikt. De reacties van de bot zijn zichtbaar in het gesprek.

1. Open de Chat-app "" of Gmail "".
  2. Open het gesprek of de ruimte met de bot.
  3. Typ een slash / in het reactiegedeelte.
    U ziet een lijst met bots. Onder elke botnaam staat een lijst met opdrachten. Naarmate u meer tekens opgeeft, wordt de lijst korter.
  4. Kies een opdracht en geef aanvullende informatie op en dan druk op Enter.

Tip: Als de bot nog niet in het gesprek of de ruimte staat, wordt de bot toegevoegd als u deze een bericht stuurt.

Een bot verwijderen uit een 1:1-bericht in Chat of Gmail

1. Open de Chat-app "" of Gmail "".
  2. Tik onderaan op Chat "".
  3. Tik op de bot die u wilt verwijderen.
  4. Tik bovenaan op de botnaam and then Verwijderen.
Tip: Tik op een gesprek en houd vast voor meer opties.

Feedback geven en hulp krijgen met bots in Chat of Gmail

Stuur een bericht via de bot om hulp te krijgen of feedback te geven.

1. Open de Chat-app "" of Gmail "".
  2. Open een gesprek of ruimte met een bot.
  3. Zo bekijkt u opdrachten die u kunt gebruiken met een bot:
    • Geef in een 1:1-gesprek tussen u en de bot help op.
    • Geef in een ruimte of groepsgesprek @botnaam help op, waarbij botnaam de naam van de bot is.
  4. Zo stuurt u een reactie over een bot naar Google:
    • Geef in een privéchat met alleen u en de bot feedback tekst op, waarbij tekst uw reactie is.
    • Geef in een ruimte of privéchat met andere mensen @botnaam feedback tekst op, waarbij tekst uw reactie is.

Bots maken

Ga naar de Google Chat API-documentatie voor informatie over hoe u aangepaste bots maakt voor uw organisatie. Neem contact op met uw Google Workspace-beheerder voor de richtlijnen van uw organisatie voor het maken van bots. Wie is mijn beheerder?